Το σπάνιο σύνδρομο που στοίχισε τη ζωή σε 8χρονο από την Λαμία

νοσοκομείο, νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, γιαγιά, 8χρονος, σπάνιο σύνδρομο

Ο 8χρονος από τη Λαμία προσβλήθηκε από κοινό βακτήριο που του προκάλεσε ένα σπάνιο σύνδρομο με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Το απόγευμα της Πέμπτης (8/2) η Λαμία αποχαιρέτησε τον 8χρονο Βασίλη, που έφυγε από τη ζωή, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του και όλη τη Φθιώτιδα.

Ο 8χρονος είχε μεταφερθεί από τους γονείς του με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας στο νοσοκομείο της Λαμίας, την περασμένη Παρασκευή. Πολύ γρήγορα οι γιατροί διέγνωσαν σοβαρή βλάβη στα νεφρά– από άγνωστη αιτία- και ο 8χρονος διακομίστηκε σε νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα.

Το παιδί διαγνώστηκε με αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο μία δύσκολη περίπτωση με ραγδαία κατάληξη.

Άμεσα, ενεργοποιήθηκαν όλες οι ελεγκτικές αρχές για να εντοπιστούν πιθανές προσβολές που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τέτοιες σημαντικές βλάβες. Το σχολείο του μικρού Βασίλη παρέμεινε κλειστό προληπτικά και έγιναν έλεγχοι στο νερό, αλλά και στην πισίνα που αθλούνταν ο 8χρονος.

Τι είναι το σπάνιο αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο

«Δεν είναι σπάνιο βακτήριο, είναι κολοβακτηρίδιο, κοινό βακτήριο παθογόνο. Απλώς το σύνδρομο αυτό, η επιπλοκή αυτή με αυτό το συγκεκριμένο παθογόνο είναι πολύ σπάνια, δηλαδή είναι περίπου 3,3 παιδιά στο εκατομμύριο που θα προσβληθούν από αυτό το συγκεκριμένο βακτήριο. Επομένως, μιλάμε για κάτι εξαιρετικά σπάνιο», ανέφερε, μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο παιδίατρος Κώστας Νταλούκας.

Όπως είπε ο ίδιος κατά την διάρκεια της επαγγελματικής του ζωής δεν έχει δει κάτι ανάλογο. «Εύχομαι να μη δω ουραιμικό αιμολυτικό σύνδρομο, έτσι λέγεται. Είναι κάτι το οποίο είναι σπάνιο, υπάρχουν και άλλα, πολύ σπάνια νοσήματα και δεν ανησυχούμε για αυτά. Σε κάποιους βέβαια συμβαίνουν πολύ σπάνια δυστυχώς», κατέληξε.

Όλο Υγεία

Scroll to Top