Τριήμερες κινητοποιήσεις των εργαστηριακών γιατρών-Ζητούν κατάργηση του clawback

γιατροί

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης στηρίζει τις διεκδικήσεις και αντιδράσεις των εργαστηριακών γιατρών.

Τριήμερες κινητοποιήσεις με κλείσιμο των Μικροβιολογικών και Διαγνωστικών περιφερειακών εργαστηρίων ξεκίνησαν από χθες οι εργαστηριακοί γιατροί, ζητώντας την κατάργηση του «καταστροφικού και επαίσχυντου» clawback, το οποίο οδηγεί τα εργαστήρια της γειτονιάς στα πρόθυρα της χρεωκοπίας. Η κινητοποίηση καλύπτεται από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης στηρίζει τις διεκδικήσεις και αντιδράσεις των εργαστηριακών γιατρών με κλείσιμο των ιατρείων, τονίζοντας ότι «επί δώδεκα συνεχή χρόνια οι εργαστηριακοί γιατροί υφίστανται μια διαρκή υφαρπαγή των αποζημιώσεων που δικαιούνται από τον ΕΟΠΥΥ (clawback) , η οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα αγγίζει τα όρια του 60%».

Σημειώνει ότι «η λογική εφαρμογής κλειστού προϋπολογισμού στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας από την πλευρά της πολιτείας οφείλει να καλύπτει όχι μόνο τον ΕΟΠΥΥ αλλά και τους επιστήμονες που παρέχουν έργο».

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου καλύπτει απόλυτα τις αντιδράσεις και διεκδικήσεις που έχουν εξαγγείλει οι περιφερειακές ενώσεις εργαστηριακών γιατρών και καλεί την πολιτεία να αναλογιστεί άμεσα την κρισιμότητα της κατάστασης, «η οποία οδηγεί καθημερινά σε αφανισμό τα μικρά και μεσαία διαγνωστικά εργαστήρια».

Όλο Υγεία

Scroll to Top