Υπογραφή σύμβασης για την ανέγερση νέου κτιρίου φαρμακείου και αποθήκης στο Νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας»

Γεωργιάδης

Το έργο στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» υλοποιείται μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και είναι  προϋπολογισμού 2.680.560,42 ευρώ.

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης παρέστη σήμερα, στην υπογραφή σύμβασης για την ανέγερση ενός νέου κτιρίου στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» στο οποίο θα στεγασθούν το κεντρικό φαρμακείο και η αποθήκη.

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ. Ιωάννης Καρβέλης και ο εκπρόσωπος της ανάδοχης εταιρίας «ΚΑΠΠΑ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.» Νίκος Παλληκαράκης.

Ειδικότερα, πρόκειται για έργο με προϋπολογισμό 2.680.560,42 ευρώ, με διενεργούσα αρχή το ΤΑΙΠΕΔ, που θα βοηθήσει εν γένει τη βελτίωση της ποιότητας και αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών υγείας που παρέχει το νοσοκομείο.

Ένα αίτημα 16 ετών γίνεται πραγματικότητα

«Δέκα χρόνια πριν στην επίσκεψή μου στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας Πατρών μου είχαν θέσει οι τότε εργαζόμενοι και η τότε Διοίκηση το μεγάλο πρόβλημα του φαρμακείου και είχαν ζητήσει τη δημιουργία ενός καινούριου κτιρίου που θα στέγαζε το φαρμακείο. Τότε ήταν αδύνατο να βρούμε λύση. Και είμαι πολύ ευτυχής που χάρη στο Ταμείο Ανάκαμψης βρήκαμε τα χρήματα και σε συνεργασία με τον κύριο Καρβέλη αποφασίσαμε τα χρήματα αυτά να πάνε για να γίνει το φαρμακείο αυτό και να ικανοποιηθεί ένα δίκαιο αίτημα 16 και πλέον ετών», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Η πολιτική, συνέχισε,  είναι εφαρμοσμένη τέχνη, στόχος είναι να βρίσκουμε λύσεις και σήμερα δίνουμε μία λύση που σε περίπου 1,5 χρόνο από σήμερα θα είναι έτοιμο για να στεγάσει το νέο φαρμακείο. «Το νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, που ήδη αναβαθμίζεται με πολλά έργα και εξελίσσεται σε ένα ακόμα καλύτερο νοσοκομείο από ό,τι ήταν, θα μπορεί να έχει και τις υπηρεσίες φαρμακείου με ένα πιο καλό τρόπο και θα δούμε και τι άλλα πράγματα μπορούμε να κάνουμε», τόνισε.

Για εμβληματικό έργο έκανε λόγο ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Ιωάννης Καρβέλης.  «Ένα έργο το οποίο αποτελεί αίτημα από το 2008, οπότε και έγινε η ανακατασκευή του νοσοκομείου μετά το μεγάλο σεισμό που είχε γίνει στην Πάτρα. Από τότε το φαρμακείο στεγάζεται σε ένα κοντέινερ και ο χώρος είναι εντελώς ακατάλληλος τη στιγμή που έχει μέσα φάρμακα υψηλού κόστους και δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται είτε με τη ζέστη είτε με το κρύο μέσα σε ένα κοντέινερ. Δίνουμε μία μεγάλη λύση σε αυτό το πρόβλημα και είναι κάτι που θα αποτελέσει παρακαταθήκη για την περαιτέρω λειτουργία του νοσοκομείου».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της εταιρίας «ΚΑΠΠΑ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.» Νίκος Παλληκαράκης, δήλωσε:
«Θα προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε το έργο στο ταχύτερο δυνατό χρόνο έτσι ώστε να ικανοποιηθούν οι ανάγκες του νοσοκομείου».

Όλο Υγεία

Scroll to Top