Μήπως φοράτε λάθος νούμερο σουτιέν; – Δείτε τι προκαλεί

σουτιέν πόνος

Παραπάνω από το 80% των γυναικών αγνοεί τη σημασία του να φορά το σωστό νούμερο σουτιέν και καταλήγει να φοράει το λάθος μέγεθος, με αποτέλεσμα να προκαλεί κάποιο πόνο στο σώμα τους.

Το σουτιέν είναι ένα απαραίτητο κομμάτι εσωρούχων για τις γυναίκες. Προσφέρουν στήριξη στο στήθος, μας κάνουν να αισθανόμαστε πιο άνετα και μπορούν να αναδείξουν το σχήμα του.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι σουτιέν διαθέσιμοι, για να ταιριάξουν σε κάθε ανάγκη και στυλ. Μπορείτε να επιλέξετε από σουτιέν με μπανέλα, χωρίς μπανέλα, με ενίσχυση, χωρίς ενίσχυση, αθλητικά σουτιέν, σουτιέν για ύπνο, και πολλά άλλα.

Δείτε εάν σας προκαλεί πρόβλημα υγείας.

Τα 5 σημάδια ότι φοράτε λάθος νούμερο σουτιέν

Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να αναγνωρίζετε τα σημάδια πως το σουτιέν που φοράτε είναι λάθος για εσάς.

1. Πόνος στον αυχένα και στην πλάτη

Αρκετές έρευνες παρουσιάζουν πως οι πόνοι στον αυχένα και στην πλάτη δεν σχετίζονται με το σουτιέν, αλλά είναι σύνηθες φαινόμενο στις γυναίκες με πλούσιο ντεκολτε,καθώς πολλές φορές φοράνε λάθος σουτιέν που δεν στηρίζει σωστά το στήθος τους. Αυτό συχνά οδηγεί σε προβλήματα στάσης και πόνους στην πλάτη.

2. Πόνος στο στήθος

Φορώντας το λάθος νούμερο σουτιέν πολλές φορές το στήθος πιέζεται , είτε τρυπιέται με την μπανέλα και πονάτε.

3. Πόνος στις θηλές

Το λάθος μέγεθος σουτιέν είναι ένας από τους πιο συνήθεις λόγους που πονάνε οι θηλές σας.

4. Δερματικές παθήσεις

Όταν το στήθος δεν στηρίζεται σωστά αντιμετωπίζει προβλήματα χαλάρωσης, κάνοντας τις λεγόμενες ραγάδες, που είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν.

5. Συχνοί πονοκέφαλοι

Πολλές φορές οι συχνοί πονοκέφαλοι, που δεν εξηγούνται με διαφορετικό τρόπο, οφείλονται στην ένταση που δημιουργείται στους μυς σας λόγω του λάθος νούμερου σουτιέν.

Τι πρέπει να προσέξετε όταν αγοράσετε το επόμενο σουτιέν σας

Για να επιλέξετε το σωστό σουτιέν για εσάς, είναι σημαντικό να προσέξετε τρια βασικά στοιχεία τα cups, την μπανέλα και τις τιράντες.

  • Θα πρέπει λοιπόν να σιγουρευτείτε ότι η μπανέλα δεν είναι ούτε πολύ σφιχτή, αλλά ούτε και χαλαρή, να έχει χώρο δηλαδή για ένα δάχτυλο του χεριού σας.
  • Επίσης, είναι σημαντικό οι τιράντες να είναι χαλαρές και να μην πιέζουν τους ώμους σας, αλλά και τα cups να χωράνε επαρκώς το στήθος σας.
  • Είναι σημαντικό, επίσης, να παρέχετε στήριξη στο στήθος σας ακόμα και όταν ασκείστε. Διαλέξτε λοιπόν ένα αθλητικό σουτιέν που θα διατηρεί το στήθος σας σταθερό σε όλες τις ασκήσεις, χωρίς όμως να είναι πολύ σφιχτό.

Αναστασία Αναστασιάδου

Όλο Υγεία

Scroll to Top