Πώς χρησιμοποιούμε το αποσμητικό λάθος – Ο λόγος που μάς κάνει να μην μυρίζουμε όμορφα

αποσμητικό

Εκτός από το βούρτσισμα των δοντιών και το πλύσιμο του προσώπου, το αποσμητικό είναι αναμφίβολα μέρος της καθημερινής πρωινής ρουτίνας. Είναι ένα απαραίτητο προϊόν στο ντουλάπι όλων που μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από την κακοσμία, ενώ ένα αντιιδρωτικό μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη της εφίδρωσης.

Ενώ όμως οι περισσότεροι είμαστε εξοικειωμένοι με αυτά τα προϊόντα, αποδεικνύεται ότι πολλοί τα χρησιμοποιούσαμε όλα λάθος, πράγμα που θα μπορούσε να μάς κάνει να μυρίζουμε άσχημα.

Από ό,τι φαίνεται, το αντιιδρωτικό δεν πρέπει να εφαρμόζεται καθόλου το πρωί, αλλά το βράδυ. «Ιδρώνουμε λιγότερο τη νύχτα, έτσι το αντιιδρωτικό μπορεί να έρθει σε στενότερη επαφή με τους ιδρωτοποιούς αδένες και να μειώσει την εφίδρωση», εξηγεί στο Today η Δρ. Shari Lipner, δερματολόγος και αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Weill Cornell Medicine.

Ένα αποσμητικό αντίθετα-που προορίζεται απλά να μπλοκάρει τις οσμές και δεν αποτρέπει την εφίδρωσηδεν είναι απαραίτητο πριν τον ύπνο. Επιπλέον, οι ιδιότητες του αποσμητικού που μπλοκάρουν τις οσμές είναι πιο αποτελεσματικές όταν εφαρμόζεται το πρωί,.

Σύμφωνα με τη δερματολόγο, τα αντιιδρωτικά, τα οποία λειτουργούν δημιουργώντας ένα βύσμα κοντά στην κορυφή των ιδρωτοποιών αδένων, έχουν περισσότερο χρόνο να στερεοποιηθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας, πράγμα που σημαίνει ότι θα ιδρώνετε λιγότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η Δρ. Lipner ισχυρίζεται ότι εάν το κάνετε αυτό, δεν θα χρειαστεί να εφαρμόσετε κανένα αποσμητικό το πρωί.

Κανένας κίνδυνος από το αποσμητικό

Αντιμετωπίζοντας τις ανησυχίες ότι η εφαρμογή αντιιδρωτικού τη νύχτα μπορεί να είναι επιβλαβής, η ειδικός εξήγησε: «Δεν υπάρχουν γνωστοί κίνδυνοι για την υγεία που σχετίζονται με το να φοράτε αποσμητικό τη νύχτα ή να φοράτε πολύ συχνά αποσμητικό. Δεν χρειάζεται να κάνετε ένα διάλειμμα από το αποσμητικό», ανέφερε η Δρ. Lipner και συμπλήρωσε:

«Αλλά εάν ιδρώνετε τόσο πολύ που χρειάζεται να το χρησιμοποιείτε πολλές φορές την ημέρα, θα πρέπει να επισκεφτείτε έναν δερματολόγο που μπορεί να σας προτείνει άλλες επιλογές».

Στην πραγματικότητα, μια μελέτη διαπίστωσε ότι εάν χρησιμοποιείτε αντιιδρωτικό τη νύχτα, μπορεί να περιορίσει τον ιδρώτα για έως και μια μέρα.

Αυτό υποστήριξε και η δερματολόγος Sandra Lee στην τηλεοπτική της εκπομπή για τις κηλίδες, τα εξανθήματα και τις κύστεις. Μιλώντας στο βίντεο του Harper’s Bazaar, είπε: «Αυτό είναι ένα μικρό μυστικό που έχω. Το αντιιδρωτικό εφαρμόζεται καλύτερα τη νύχτα, είναι πιο αποτελεσματικό γιατί το βάζετε όταν οι ιδρωτοποιοί αδένες σας είναι πιο αδρανείς. Θα δείτε καλύτερα αποτελέσματα».

Όλο Υγεία

Scroll to Top