Πώς μπορείτε να κλείσετε ραντεβού στα πρωινά και απογευματινά ιατρεία του ΕΣΥ

ΕΣΥ

Οδηγίες από τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για να κλείσετε ραντεβού σε ιατρεία του ΕΣΥ.

Αναλυτικές οδηγίες προς τους πολίτες για τον τρόπο με το οποίο μπορεί να κλείσουν ραντεβού στα ιατρεία του ΕΣΥ δίνει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μετά από σχετικά δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για καθυστερήσεις και ταλαιπωρία των πολιτών.

Ραντεβού ηλεκτρονικά

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X (πρώην twitter) ο υπουργός αναφέρει ότι «η πρόσβαση σε υγειονομικές υπηρεσίες και η δυνατότητα «κλεισίματος» ραντεβού με ιατρούς στην Ελλάδα έχει απλοποιηθεί σημαντικά μέσω διάφορων διαδικτυακών υπηρεσιών, προσφέροντας δωρεάν πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες. Κάθε πολίτης που είναι εγγεγραμμένος σε προσωπικό ιατρό μπορεί εύκολα να επισκεφθεί την πλατφόρμα: finddoctors.gov.gr/p-appointment, για να κλείσει το ραντεβού του χωρίς καμία χρέωση».

Σημειώνει ότι αυτή η διαδικασία εξασφαλίζει ότι η επίσκεψη στον προσωπικό ιατρό, καθώς και η περαιτέρω παραπομπή σε ιατρό οποιασδήποτε ειδικότητας, αν απαιτείται, είναι πλήρως δωρεάν και εύκολα προσβάσιμη.

Ραντεβού σε Κέντρα Υγεία

Επιπλέον, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν ραντεβού στα Κέντρα Υγείας σε όλη τη χώρα μέσω της ίδιας υπηρεσίας finddoctors.gov.gr/p-appointment/, διασφαλίζοντας την άμεση και εύκολη πρόσβαση σε δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες.

Ραντεβού με συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για ευρύτερη πρόσβαση, το Υπουργείο παρέχει επίσης τη δυνατότητα δωρεάν ραντεβού με ιατρούς που συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ, μέσω της πλατφόρμας: gov.gr/ipiresies/ugeia-kai-pronoia/episkepse-kai-noseleia-se-nosokomeio/diathesimoteta-rantebou-me-giatrous-tou-eopuu,ενισχύοντας τη διαφάνεια και την προσβασιμότητα σε ιατρικές υπηρεσίες.

Ραντεβού σε τακτικά εξωτερικά ή απογευματινά ιατρεία

Για όσους επιθυμούν την επίσκεψη σε Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία ή σε Απογευματινά Ιατρεία, η πλατφόρμα: 1535.gr, προσφέρει μια ακόμα επιλογή για το κλείσιμο δωρεάν ραντεβού, με την επισήμανση ότι οι επισκέψεις στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία είναι δωρεάν, ενώ οι επισκέψεις στα Απογευματινά Ιατρεία συνεπάγονται κόστος.

«Στο πλαίσιο αυτής της ψηφιακής μετάβασης, το Υπουργείο Υγείας έχει αναλάβει την πρωτοβουλία να ενσωματώσει όλες τις διαδικασίες κλεισίματος ραντεβού σε μία ενιαία εφαρμογή, με στόχο την απλούστευση και τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών.

Αυτή η εξέλιξη επιδιώκει να καταστήσει την πρόσβαση στις υγειονομικές υπηρεσίες πιο άμεση, ευέλικτη και διαφανή, εξασφαλίζοντας ότι κάθε πολίτης μπορεί να διαχειρίζεται τις ιατρικές του ανάγκες με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο», καταλήγει ο υπουργός υγείας.

Όλο Υγεία

Scroll to Top