Τριχόπτωση: 5 επιστημονικά αποδειγμένες φυσικές θεραπείες που την σταματούν

τριχόπτωση

Η τριχόπτωση μπορεί να αποτελέσει ένα πλήγμα στην αυτοπεποίθηση και την εμφάνισή μας. Ωστόσο υπάρχουν φυσικές λύσεις για να την αποτρέψετε.

Οι αιτίες της τριχόπτωσης σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογικής Εταιρείας , ποικίλλουν και ξεκινούν από την ηλικία και την κακή διατροφή και φθάνουν έως τη σημαντική απώλεια βάρους, τη χρόνια ανεπάρκεια σιδήρου, τις διαταραχές του θυρεοειδούς και τον τοκετό.

Δεδομένου ότι η τριχόπτωση είναι τόσο συχνή, η αγορά μπορεί να φαίνεται γεμάτη με προϊόντα που υπόσχονται να βοηθήσουν. Το πρώτο βήμα για τη θεραπεία της τριχόπτωσης, ωστόσο, είναι να απευθυνθείτε σε δερματολόγο για να εντοπίσετε την αιτία, σύμφωνα με την Δρ Jennifer Ashton , επικεφαλής ιατρική ανταποκρίτρια του ABC News.

Μόλις εντοπιστεί η βασική αιτία, υπάρχουν φυσικές, οικονομικές θεραπείες που μπορεί να βοηθήσουν να σταματήσει η τριχόπτωση και ακόμη και να ενισχύσουν την ανάπτυξη των μαλλιών. Δείτε τις πέντε επιστημονικά αποδεδειγμένες φυσικές θεραπείες για την τριχόπτωση.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν δοκιμάσετε μια φυσική θεραπεία: Η Ashton σημειώνει ότι οι φυσικές θεραπείες είναι τοπικές λύσεις, που σημαίνει ότι πρέπει να εφαρμόζονται στο δέρμα και το τριχωτό της κεφαλής και όχι να καταποθούν. Επειδή η εφαρμογή των θεραπειών θα μπορούσε ενδεχομένως να προκαλέσει ερεθισμό του τριχωτού της κεφαλής, καλό είναι να δοκιμάσετε το διάλυμα σε ένα περιορισμένο τμήμα του δέρματος για μια ή δύο ημέρες και να παρατηρήσετε τα αποτελέσματα πριν το εφαρμόσετε στο τριχωτό της κεφαλής. Η ειδικός λέει επίσης ότι κάθε θεραπεία παρακάτω πρέπει να χρησιμοποιείται κάθε δεύτερη νύχτα ή κάθε δύο έως τρεις ημέρες, όχι καθημερινά. Επίσης, απαιτείται υπομονή, καθώς μπορεί να χρειαστούν τρεις έως έξι μήνες για να φανούν αποτελέσματα.

Φυσικές λύσεις για την τριχόπτωση

  1. Λάδι καρύδας
  2. Ελαιο δεντρολίβανου
  3. Έλαιο μέντας
  4. Κόκκινο Τζίνσενγκ
  5. Χυμός κρεμμυδιού

1. Λάδι καρύδας

Το λάδι καρύδας έχει αποδειχθεί σε έρευνες ότι βοηθά στην πρόληψη της τριχόπτωσης.  Αν και είναι περισσότερο μια προληπτική επιλογή παρά μια θεραπεία για την αναγέννηση των μαλλιών, η Ashton αναφέρει ότι το λάδι καρύδας – το οποίο διατίθεται τόσο σε υγρή όσο και σε στερεή μορφή – είναι μια ακίνδυνη επιλογή χωρίς παρενέργειες που της αρέσει.

«Υπάρχουν πολύ περιορισμένα δεδομένα που δείχνουν μια σοβαρή βελτίωση στην ανάπτυξη των μαλλιών ή την πύκνωση τους με λάδι καρύδας», είπε η Άστον. “Αλλά… πρέπει πάντα να λέτε στον εαυτό σας: κίνδυνος έναντι οφέλους.. Μπορεί να μην υπάρχει τεράστιο όφελος εκεί, αλλά σίγουρα δεν πρόκειται να σας κάνει κακό.”

Η Ashton προτείνει επίσης να χρησιμοποιείτε λάδι καρύδας ως ενυδατικό, σημειώνοντας ότι είναι ασφαλές να απορροφάται στην κυκλοφορία του αίματος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί «από το κεφάλι μέχρι τα νύχια».

2. Έλαιο δεντρολίβανου

Τουλάχιστον μια μελέτη διαπίστωσε ότι το έλαιο δεντρολίβανου είναι εξίσου αποτελεσματικό με το φάρμακο για την ανάπτυξη των μαλλιών που χορηγείται χωρίς συνταγή γιατρού, το οποίο περιέχει τη δραστική ουσία minoxidil που συμβάλλει στην προώθηση της ανάπτυξης των μαλλιών.

Το λάδι, το οποίο εξάγεται από το δεντρολίβανο, μπορεί να εφαρμοστεί απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής και να γίνει μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, σύμφωνα με την Ashton.

Η Ashton προτείνει να κάνετε έντονο μασάζ με λάδι δεντρολίβανου στο τριχωτό της κεφαλής για να αυξήσετε τη ροή του αίματος στην περιοχή και την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών.

3.Έλαιο μέντας

Το έλαιο μέντας έχει αποδειχθεί ότι διεγείρει την ανάπτυξη των μαλλιών σε μελέτες που έγιναν σε ζώα, αυξάνοντας τη ροή του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής.

«Το έλαιο μέντας είναι αγγειοδιασταλτικό», υποστηρίζει η Ashton. “Αυτό σημαίνει ότι διευρύνει τα αιμοφόρα αγγεία και διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος μέσα σε αυτά. Η μενθόλη, ο ευκάλυπτος, και η μέντα μπορούν να κάνουν αυτό ακριβώς.”

Η Ashton είπε ότι το έλαιο μέντας πρέπει να αραιωθεί με άλλο λάδι, μετά το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί και να γίνει μασάζ απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής.

Η Ashton συνιστά να πλένετε καλά τα χέρια σας μετά τη χρήση ελαίου μέντας, για να αποφύγετε τον ερεθισμό του δέρματος.

4. Κόκκινο τζίνσενγκ

Το κόκκινο ginseng είναι ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο φυτικό φάρμακο που έχει επίσης αποδειχθεί από μελέτες ότι βελτιώνει την ανάπτυξη των μαλλιών σε ποντίκια.

«Υπάρχει κάποια βελτίωση σε ό,τι αφορά στην πάχυνση της τρίχας, στη μετάβαση του θύλακα της τρίχας από τη φάση αδράνειας σε πιο ενεργή φάση», είπε η Ashton σχετικά με τη χρήση κόκκινου ginseng. “Είναι σχετικά ακίνδυνη θεραπεία, ενώ μπορεί να έχει κάποιο όφελος.”

Η Ashton λέει ότι το κόκκινο τζίνσενγκ  πρέπει να αραιωθεί με άλλο λάδι ή να χρησιμοποιείται με φειδώ σε μορφή σταγονιδίων στο τριχωτό της κεφαλής.

«Υπάρχει κάποια βελτίωση σε ό,τι αφορά στην πάχυνση [της τρίχας], στη μετάβαση του θύλακα της τρίχας από τη φάση αδράνειας σε πιο ενεργή φάση», αναφέρει η Ashton

5. Χυμός κρεμμυδιού

Ο χυμός κρεμμυδιού έχει αποδειχθεί επίσης σε μελέτες ότι προάγει την ανάπτυξη των μαλλιών στους ανθρώπους.

Λέγεται ότι λειτουργεί λόγω της περιεκτικότητάς του σε θείο, το οποίο θεωρείται ότι βοηθά στην ενίσχυση των μαλλιών, στη μείωση της φλεγμονής και στην ενυδάτωση του τριχωτού της κεφαλής.

Ο χυμός κρεμμυδιού μπορεί να τρίβεται απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής μόνος του.

Επαγγελματική συμβουλή: Λάβετε υπόψη ότι ο χυμός κρεμμυδιού έχει μια έντονη μυρωδιά και φροντίστε να πλένετε καλά τα χέρια σας μετά τη χρήση, συνιστά η Ashton.

 

Scroll to Top