8 φράσεις που θα κάνουν πιο δυνατή τη σχέση σας

φράσεις σχέση

Ο έρωτας μόνο δεν είναι αρκετός, καθώς οι σχέσεις για να αντέξουν στον χρόνο θέλουν δουλειά. Υπάρχουν κάποιες φράσεις που μπορεί να κάνουν τη σχέση σας πιο δυνατή.

Ο έρωτας είναι μία από τις πιο έντονες και ωραίες εμπειρίες, κυρίως στην αρχή του που θέλετε να είστε συνεχώς μαζί , όλα περιστρέφονται γύρω από τον άλλον, δεν μπορείτε να σταματήσετε να σκέφτεστε ο ένας τον άλλον. Όσο περνάει ο καιρός όμως η ένταση αυτή του έρωτα αρχίζει να μειώνεται και σιγά σιγά τη θέση της παίρνουν άλλα συναισθήματα και έτσι η σχέση γίνεται πιο περίπλοκη.

Όλες οι σχέσεις όσο δυνατός και αν είναι ο έρωτας χρειάζονται δουλειά και κόπο, για να κρατήσουν  και να είναι υγιείς. Είναι ακόμα πολύ σημαντικό να επικοινωνείτε με τον σύντροφό σας ώστε να μπορείτε να καταλάβετε αν είναι εντάξει μέσα στη σχέση σας, αν κάτι τον έχει ενοχλήσει ή και αν χρειάζεται κάτι παραπάνω. Με αυτόν τον τρόπο του δείχνετε ότι τον εκτιμάτε και ότι αν και έχει περάσει καιρός παραμένει η προτεραιότητα σας.

Πώς θα κάνετε τη σχέση σας πιο δυνατή

Συχνά πολλοί δεν ξέρουν πώς να προσεγγίσουν τον σύντροφο τους, ώστε να δουν αν αισθάνεται καλά και βρίσκονται στην ίδια φάση μέσα στη σχέση . Σύμφωνα με τους ειδικούς όμως δεν χρειάζεται να κάνετε κάποια μεγάλη συζήτηση, μία απλή ερώτηση αρκεί.

Δείτε πώς με 8 απλές φράσεις θα κάνετε πιο δυνατή τη σχέση σας και θα καταλάβετε πώς αισθάνεται ο σύντροφός σας:

  1. Είμαστε εντάξει;
  2. Έχεις κάτι να κάνεις μέσα στο επόμενο διάστημα που χρειάζεσαι  βοήθεια;
  3. Θέλω να ξέρεις ότι είσαι πολύτιμος για εμένα
  4. Πώς είσαι σήμερα;
  5. Έκανα κάτι μέσα στην εβδομάδα που σε έκανε να νιώσεις καλά;
  6. Πώς θα σου φαινότανε να μοιράζαμε τις υποχρεώσεις μέσα στο σπίτι;
  7. Χρειάζομαι λίγο χρόνο μόνο μαζί σου. Θες να βγούμε ραντεβού;
  8. Θέλεις να γιορτάσουμε κάτι που κάναμε μαζί αυτό το μήνα;

1. Είμαστε εντάξει;

Η ψυχολόγος Dr. Nadia Teymoorian , αναφέρει στο Parade πως αυτή η ερώτηση αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο να καταλάβετε σε τι σημείο βρίσκεται η σχέση σας, αλλά και τι μπορείτε να βελτιώσετε .

Η ψυχολόγος ακόμα αναφέρει πως πολλές φορές πιστεύουμε ότι η σχέση μας πηγαίνει τέλεια, πως όλα είναι εντάξει, αλλά ο σύντροφος μας έχει άλλη άποψη. Κάνοντας αυτή την ερώτηση λοιπόν θα σιγουρευτείτε ότι όλα είναι εντάξει, αλλά και θα του δείξετε ότι είστε ισότιμα μέλη αυτής της σχέσης.

2. Έχεις κάτι να κάνεις μέσα στο επόμενο διάστημα που χρειάζεσαι κάποια βοήθεια;

Με αυτή την ερώτηση δείχνετε στον σύντροφο σας όχι μόνο ότι τον νοιάζεστε, αλλά και ότι τον στηρίζετε. Πολλές φορές δεν είναι εύκολο ή και δεν ξέρετε πώς να βοηθήσετε τον σύντροφο σας όσο και να το θέλετε, γι’ αυτό είναι πολλή σημαντική αυτή η ερώτηση.

3. Θέλω να ξέρεις ότι είσαι πολύτιμος για εμένα

Πολλές φορές μία γλυκιά φράση για να δείξετε στον σύντροφό σας ότι τον σκέφτεστε ακόμα και αν η μέρα σας στη δουλειά είναι πολύ φορτωμένη, είναι αρκετή. Με αυτόν τον τρόπο του δείχνετε ότι τον εκτιμάτε και ότι η δικιά σας σχέση παραμένει η προτεραιότητά σας, ενώ με ένα μόνο μήνυμα μπορεί να του φτιάξετε τη ημέρα.

4. Πώς είσαι σήμερα;

Αυτή η ερώτηση είναι τόσο απλή αλλά και τόσο σημαντική ταυτόχρονα. Δείχνετε με αυτή την απλή ερώτηση στον σύντροφο σας ότι τον σκέφτεστε και ότι ενδιαφέρεστε να μάθετε για το πως νιώθει και για το πως ήταν η μέρα του.

5. Έκανα κάτι μέσα στην εβδομάδα που σε έκανε να νιώσεις καλά;

Μάθετε τι έκανε να τον σύντροφο σας να νιώσει όμορφα και πως τον εκτιμάτε. Με αυτόν τον τρόπο θα καταλάβετε τι του αρέσει και θα συνεχίσετε να το κάνετε. Έτσι θα νιώσετε πιο κοντά ο ένας στον άλλον, αφού θα βελτιώσετε και την επικοινωνία σας.

6. Πώς θα σου φαινότανε να μοιράζαμε τις υποχρεώσεις μέσα στο σπίτι;

Αν είστε παντρεμένοι ή συγκατοικείτε με τον σύντροφο σας, αυτή η ερώτηση είναι μία ερώτηση που θα σας βοηθήσει πολύ. Αν κάνετε αυτή την ερώτηση και διαχωρίσετε τις υποχρεώσεις εξ αρχής, θα αποφύγετε πολλές εντάσεις που μπορεί να προκληθούν αν δεν διαχωρίσετε τις υποχρεώσεις από την αρχή.

7. Χρειάζομαι λίγο χρόνο μόνο μαζί σου. Θες να βγούμε ραντεβού;

Δείχνοντας ευθέως την πρόθεση σας, όχι μόνο αναζωπυρώνετε τη σχέση σας, αλλά και του δείχνετε πως τον σκέφτεστε και πώς η σχέση σας παραμένει προτεραιότητα. Ακόμα, δείχνετε στον σύντροφο σας πως η προσοχή σας παραμένει στραμμένη στην σχέση σας και ας έχετε χαθεί στην έντονη ροή της καθημερινότητας.

8. Θέλεις να γιορτάσουμε κάτι που κάναμε μαζί αυτό το μήνα;

Η επικοινωνία ανάμεσα στο ζευγάρι είναι πολύ σημαντική, γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικό να γιορτάζετε τα επιτεύγματά σας ως ζευγάρι, ακόμη και τα πιο μικρά. Μπορείτε να το γιορτάσετε βγαίνοντας σε ένα ξεχωριστό, ρομαντικό ραντεβού και έτσι να δείξετε στον σύντροφο σας ότι η προσπάθεια που κάνει δεν έμεινε απαρατήρητη, αλλά και την εκτιμάτε.

Αναστασία Αναστασιάδου
Αναστασία Αναστασιάδου

Scroll to Top