Δείτε πώς θα αποκτήσετε αυτοπεποίθηση για να πετύχετε όσα θέλετε – 10 άμεσοι τρόποι

αυτοπεποίθηση

Συνηθίζουμε να λέμε πως αν κάποιος θέλει να κατακτήσει τα όνειρά του, πρέπει να πιστεύει στον εαυτό του και στις ικανότητές του, καθώς  η εσωτερική μας πίστη είναι αυτή που μας φέρνει πιο κοντά στους στόχους μας.

Ωστόσο, οι άνθρωποι χάνουν εύκολα την πίστη τους, όταν αντιμετωπίζουν αποτυχίες και φόβους, ενώ δεν είναι πολλοί οι άνθρωποι που ζουν τη ζωή που πάντα επιθυμούσαν, αφού οι περισσότεροι από εμάς εγκαταλείπουμε τους στόχους μας στο πρώτο εμπόδιο ή πισωγύρισμα.

Όμως, μερικές αποτυχίες δε σημαίνουν το τέλος. Ορίστε 10 τρόποι για να πιστέψετε ξανά στον εαυτό σας:

Οι 10 τρόποι

  1. Αποδεχτείτε την τρέχουσα κατάστασή σας
  2. Σκεφτείτε την προηγούμενη επιτυχία σας
  3. Εμπιστευτείτε τον εαυτό σας
  4. Μιλήστε με τον εαυτό σας
  5. Μην αφήνετε τον φόβο να σας σταματήσει
  6. Μην προσκολλάτε στο παρελθόν
  7. Διατηρήστε θετική στάση
  8. Επιλέξτε έναν life coach που μπορεί να σας βοηθήσει
  9. Προχωρήστε μπροστά και μην κοιτάτε πίσω
  10. Αφήστε τη ζωή να σας πάει μπροστά

1. Αποδεχτείτε την τρέχουσα κατάστασή σας

Το πρώτο πράγμα πριν να αρχίσετε να πιστεύετε ξανά στον εαυτό σας είναι να αποδεχτείτε την τρέχουσα κατάσταση της ζωής σας. Θα πρέπει να «τα βρείτε» με τη ζωή σας  στη δύσκολη φάση σας, ώστε να βρείτε αυτό που ενδεχομένως να οδήγησε σε αυτήν την κατάσταση.

Το πρώτο βήμα είναι η αποδοχή. Μόνο τότε θα έχετε αρκετή ενέργεια , ώστε να αλλάξετε τη ζωή σας.

2. Σκεφτείτε την προηγούμενη επιτυχία σας

Εάν αισθάνεστε πεσμένοι ή απογοητευμένοι, θυμηθείτε το παρελθόν σας  και την εποχή που νιώθατε καλύτερα με τον εαυτό σας.  Έπειτα θυμηθείτε ότι μπορείτε να βρεθείτε και πάλι σε αυτή τη θέση. Είναι εύκολο να σκεφτόμαστε τις δύσκολες ή κακές στιγμές, αλλά είναι εξίσου εύκολο να σκεφτούμε εκείνες τις στιγμές που νιώθαμε επιτυχημένοι. Χρησιμοποιήστε το παρελθόν σας, ώστε να βελτιώσετε το παρόν.

3. Εμπιστευτείτε τον εαυτό σας

Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που θα σας βοηθήσουν να βρείτε τη χαμένη σας αυτοπεποίθηση. Όλη η ενέργεια, το θάρρος, η δύναμη και η εμπιστοσύνη βρίσκεται μέσα μας.
Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας, διαλογιστείτε, κρατήστε ημερολόγιο ή επιλέξτε άλλες δραστηριότητες  που θα σας κάνουν να εμπιστευτείτε ξανά τον εαυτό σας.

4. Μιλήστε με τον εαυτό σας

Είμαστε αυτοί που καλλιεργούμε το ποιοι άνθρωποι θα γίνουμε. Είναι πραγματικά σημαντικό να μιλάμε με τον εαυτό μας και να τον παρακινούμε. Δε χρειαζόμαστε την έγκριση των άλλων. Ο καθένας αξίζει να εγκρίνει ο ίδιος τις επιλογές στη ζωή του.

5. Μην αφήνετε τον φόβο να σας σταματήσει

Ο φόβος στην πραγματικότητα δημιουργεί ψευδείς εικόνες που μοιάζουν αληθινές χωρίς να είναι. Είναι το πιο βασικό πράγμα που μας εμποδίζει να πιστέψουμε ξανά στον εαυτό μας.

6. Μην προσκολλάτε στο παρελθόν

Πρέπει να συγχωρήσετε τον εαυτό σας για τυχόν αποτυχίες ή λάθη που έχετε κάνει στο παρελθόν και να προχωρήσετε. Κοιτάξτε μπροστά και σταματήστε να ζείτε στο παρελθόν. Χρειάζεται να είμαστε συμπονετικοί με τον εαυτό μας.

7. Διατηρήστε θετική στάση

Η θετική στάση απέναντι στα γεγονότα της ζωής σας είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να εμπιστευτείτε τον εαυτό σας.
Να είστε ευγνώμονες γι΄αυτό που είστε και για όσα έχετε. Κρατήστε μια θετική προσέγγιση και συνεχίστε να βλέπετε το καλό που υπάρχει γύρω σας.

8. Επιλέξτε έναν life coach που μπορεί να σας βοηθήσει

Ένας επαγγελματίας που σας υποστηρίζει και σας καθοδηγεί, μπορεί να σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε τις ικανότητες σας, να εστιάσετε ξανά στους στόχους σας και να θυμηθείτε τις προηγούμενες επιτυχίες σας.

9. Προχωρήστε μπροστά και μην κοιτάτε πίσω

«Αν δεν μπορείς να πετάξεις, τρέξε. Αν δεν μπορείς να τρέξεις, περπάτα.  Αν δεν μπορείς να περπατήσεις, σύρσου, αλλά ό, τι κι αν κάνεις, πρέπει να συνεχίσεις να προχωράς». – ΜάρτινΛούθερ Κινγκ Τζούνιορ.

Θα υπάρξουν αμέτρητες στιγμές στη ζωή σας που θα αισθανθείτε απογοητευμένοι και θα θελήσετε να τα παρατήσετε. Μια φωνή στο κεφάλι σας θα σας κάνει να αμφιβάλλετε για τον εαυτό σας και θα σας πει πως πρέπει να σταματήσετε, αλλά δε θα πρέπει ποτέ να ακούσετε αυτήν τη φωνή.

Μείνετε δυνατοί και συνεχίστε. Μην εγκαταλείπετε ποτέ τον εαυτό σας. Μόνο έτσι θα φτάσετε στον προορισμό σας. Και όταν το κάνετε, θα συνειδητοποιήσετε πόσο πιο δυνατοί έχετε γίνει.

10. Αφήστε τη ζωή να σας πάει μπροστά

Αφήστε τη ζωή σας να ακολουθήσει τη δική της φυσική ροή. Όταν μάθετε να ακολουθείτε τη ροή της ζωής σας, θα συνειδητοποιήσετε ότι είναι υπέροχη και πολύτιμη.
Θα χρειαστεί να αποδεχτείτε τη ζωή που σας δίνεται και να μάθετε να χαλαρώνετε, ώστε να φτάσετε στην επιτυχία.

Μάνος Σιγανός

Ο Μάνος Σιγανός είναι δημοσιογράφος υγείας με πολυετή πείρα στο εν λόγω ρεπορτάζ. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, ενώ είναι πτυχιούχος Ευρωπαϊκού πολιτισμού (Β.Α) και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις ανθρωπιστικές επιστήμες (Μ.Α). Μετά την επαγγελματική του σταδιοδρομία στα περιοδικά εισήλθε στον Digital κόσμο και έκανε σεμινάρια για τα social media. Έχει εργαστεί ως αρχισυντάκτης στα περιοδικά Vita, Prevention, Menshealth και ως δημοσιογράφος υγείας στα περιοδικά Woman’s Health και ΕΓΩ. Έχει επίσης εργαστεί στις ιστοσελίδες pathfinder.gr, dailypharmanews.gr, liveit.gr, worldsecrets.gr, καθώς και στις ιστοσελίδες των περιοδικών που εργάστηκε.

Scroll to Top