Η αδελφή του Έλον Μασκ αποκαλύπτει το μυστικό που τον έκανε εκατομμυριούχο – Πως να το εφαρμόσετε και εσείς

Έλον Μασκ

Λένε ότι τα γονίδιά μας μπορούν να μας κρατήσουν πίσω, αλλά μπορούν πραγματικά να μας πάνε και στο φεγγάρι.

Αυτό πιστεύει η αδερφή του Έλον Μασκ, Τόσκα Μασκ. Σε ένα άρθρο για τον ιδρυτή της Tesla στο Esquire το 2012, η αδερφή του παραδέχεται ότι δεν ξαφνιάστηκε που ένας επιχειρηματικός αστέρας βγήκε από την οικογένειά τους.

«Χωρίς να είναι υπερφίαλο, φαίνεται ότι τα μέλη της οικογένειάς μας είναι διαφορετικά σε σχέση με τους άλλους ανθρώπους», λέει η Τόσκα. «Ρισκάρουμε περισσότερο».

Μπορεί οι καταβολές σας να είναι διαφορετικές, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν τρόποι για να χτίσετε τον δικό σας πλούτο υιοθετώντας τη σίγουρη και φιλόδοξη προσέγγισή αυτής της οικογένειας. Δείτε πώς.

Η ιστορία της οικογένειας Μασκ

Ο Έλον Μασκ δεν είναι ο πρώτος άνθρωπος στην οικογένειά του που πέτυχε μεγαλεία.  Το άρθρο του Esquire απαριθμεί τα επιτεύγματα μερικών μόνο από τους φιλόδοξους προγόνους του: ο παππούς του Έλον κέρδισε έναν αγώνα 6.000 μιλίων από το Κέιπ Τάουν στο Αλγέρι τρέχοντας από το κάτω μέρος της Αφρικής μέχρι την κορυφή. Η προγιαγιά του ήταν η πρώτη γυναίκα χειροπράκτης στον Καναδά. Οι παππούδες του ήταν οι πρώτοι άνθρωποι που πέταξαν με μονοκινητήριο αεροπλάνο από τη Νότια Αφρική στην Αυστραλία.

Αλλά ακόμα και σε μια τόσο επιτυχημένη οικογένεια, ήταν προφανές ότι ο Έλον θα έφτανε πάνω και πέρα από κάθε άλλο Μασκ. «Έχω δύο λαμπρά παιδιά, αλλά ο Έλον είναι μια ιδιοφυΐα», είπε στο Esquire η μητέρα του, Μάι Μασκ (καταξιωμένο μοντέλο μόδας η ίδια). Μπορώ να εξηγήσω την Τόσκα και τον αδερφό του Έλον, Κίμπαλ αρκετά καλά. Δεν μπορώ να εξηγήσω τον Έλον».

Στα 52 χρόνια του στη Γη (και σύντομα, πιθανώς στον Άρη ή/και το φεγγάρι), ο Έλον πούλησε δύο επιχειρήσεις για εκατομμύρια και δισεκατομμύρια δολάρια, δημιούργησε την Tesla και τη SpaceX, καθώς και απέκτησε το X, πρώην Twitter. Και, το πιο σπουδαίο, είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με καθαρή περιουσία 180 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes. Ακόμη και σε μια οικογένεια τόσο πετυχημένων ανθρώπων, ο Έλον Μασκ καταφέρνει να ξεχωρίζει.

Ξεκλειδώνοντας το δικό σας μεγαλείο

Παρόλο που μπορεί να μην έχετε την ίδια οικογένεια με τον Μασκ, ούτε την ίδια ιδιοσυγκρασία, ωστόσο, υπάρχουν και για σας τρόποι να αυξήσετε το ρίσκο στη ζωή σας. Εάν δεν είστε ο τύπος επιχειρηματία όπως ο Έλον, κάποιες έξυπνες επενδύσεις μπορεί να είναι ένας απλός τρόπος για να εισαγάγετε κάποιο βαθμό ρίσκου με το οποίο αισθάνεστε άνετα ελπίζοντας ότι οι αποδόσεις ακόμα πιο άνετα.

Για εκείνους που συνήθως επενδύουν σε συντηρητικά πλαίσια, δεν χρειάζεται να γίνετε σαν τον Έλον από τη μια μέρα στην άλλη, ρίχνοντας όλα τα χρήματά σας σε μετοχές υψηλού ρίσκου και κρυπτονομίσματα. Μπορείτε να βρείτε ελαφρώς πιο «επικίνδυνες» επενδύσεις που θα μπορούσαν να αποδώσουν μεγάλα κέρδη χωρίς να σας φέρουν πολύ άγχος.

Ανάλογα με το πόσο ρίσκο θέλετε να αναλάβετε, υπάρχουν ατελείωτες επιλογές για επένδυση. Για ορισμένους επενδυτές, η προσθήκη ορισμένων εναλλακτικών επενδύσεων επιλογής στο χαρτοφυλάκιό τους μπορεί να ικανοποιήσει τις τολμηρές τους παρορμήσεις.

Όποια διαδρομή κι αν επιλέξετε, να έχετε κατά νου ότι δεν είναι κάθε επικίνδυνη επένδυση. Ακόμη και ο ίδιος ο Elon έχει κάνει σίγουρα μερικά λάθη στην καριέρα του. Με την επένδυση, δεν υπάρχει σίγουρο στοίχημα – απλά πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε την πολυτέλεια να αποτύχετε.

Πως να ξεκινήσετε

  1. Καθορίστε τους στόχους σας
  2. Εκπαιδευτείτε
  3. Διαφοροποιήστε το χαρτοφυλάκιό σας
  4. Ξεκινήστε με μικρά ποσά

Έλον

1.Καθορίστε τους στόχους σας

Πριν ξεκινήσετε να επενδύετε, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι θέλετε να πετύχετε με τις επενδύσεις σας. Θέλετε να δημιουργήσετε ένα εφάπαξ ποσό για ένα συγκεκριμένο σκοπό, όπως η αγορά ενός σπιτιού ή η συνταξιοδότηση; Θέλετε να αυξήσετε το εισόδημά σας ή να επενδύσετε για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη; Οι στόχοι σας θα καθορίσουν τον τύπο των επενδύσεων που είναι κατάλληλοι για σας.

2.Εκπαιδευτείτε

Πριν επενδύσετε, είναι σημαντικό να μάθετε τα βασικά των επενδύσεων. Υπάρχουν πολλά βιβλία, ιστότοποι και online μαθήματα που μπορούν να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τους διαφορετικούς τύπους επενδύσεων, τους κινδύνους και τις πιθανές αποδόσεις.

3.Διαφοροποιήστε το χαρτοφυλάκιό σας

Η διαφοροποίηση είναι ένας από τους πιο σημαντικούς κανόνες για τους επενδυτές. Όταν διαφοροποιείτε το χαρτοφυλάκιό σας, επενδύετε σε διαφορετικούς τύπους επενδύσεων, όπως μετοχές, ομόλογα, ακίνητα και προϊόντα ειδών. Αυτό βοηθά στη μείωση του κινδύνου, καθώς αν μια επένδυση αποδειχθεί μη επικερδής, οι άλλες επενδύσεις στο χαρτοφυλάκιό σας μπορούν να αντισταθμίσουν τυχόν απώλειες.

4. Ξεκινήστε με μικρά ποσά

Δεν χρειάζεται να επενδύσετε μια περιουσία για να ξεκινήσετε. Ξεκινήστε με μικρά ποσά και καθώς αποκτάτε εμπειρία, μπορείτε να αυξήσετε τις επενδύσεις σας.
Να είστε υπομονετικοί. Οι επενδύσεις είναι ένα μακροπρόθεσμο παιχνίδι. Μην περιμένετε να γίνετε εκατομμυριούχος από τη μια μέρα στην άλλη. Επενδύοντας τακτικά σε ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο, έχετε περισσότερες πιθανότητες να πετύχετε τους μακροπρόθεσμους στόχους σας.

Loading Poll…

Μάνος Σιγανός

Ο Μάνος Σιγανός είναι δημοσιογράφος υγείας με πολυετή πείρα στο εν λόγω ρεπορτάζ. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, ενώ είναι πτυχιούχος Ευρωπαϊκού πολιτισμού (Β.Α) και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις ανθρωπιστικές επιστήμες (Μ.Α). Μετά την επαγγελματική του σταδιοδρομία στα περιοδικά εισήλθε στον Digital κόσμο και έκανε σεμινάρια για τα social media. Έχει εργαστεί ως αρχισυντάκτης στα περιοδικά Vita, Prevention, Menshealth και ως δημοσιογράφος υγείας στα περιοδικά Woman’s Health και ΕΓΩ. Έχει επίσης εργαστεί στις ιστοσελίδες pathfinder.gr, dailypharmanews.gr, liveit.gr, worldsecrets.gr, καθώς και στις ιστοσελίδες των περιοδικών που εργάστηκε.

Scroll to Top