5 σημάδια που δείχνουν ότι η σχέση σας έχει τελειώσει

σχέση

Τα προβλήματα στη σχέση έχουν αρχίσει εδώ και καιρό αλλά εσείς κλείνετε τα μάτια; Δεν θέλετε να παραδεχτείτε ότι κάτι δεν πάει καλά και παραμένετε κολλημένοι σε μία σχέση που δεν σας αξίζει; Δείτε τα 5 σημάδια που θα σας «ξυπνήσουν» και θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε ότι πρέπει να βάλετε ένα τέλος.

Πιστεύετε ότι η σχέση σας είναι σε καλό δρόμο παρά τα προβλήματα που έχετε με τον/τη σύντροφό σας; Ή μήπως έχει έρθει η ώρα να πάρετε τη μεγάλη απόφαση να δώσετε ένα τέλος και να αλλάξετε σελίδα στη ζωή σας;

Τα 5 σημάδια που θα σας προειδοποιήσουν για το τέλος της σχέσης:

  1. Μένετε μαζί για τους λάθος λόγους
  2. Όταν η επικοινωνία μετατρέπεται σε σύγκρουση
  3. Μοναξιά
  4. Ανιδιοτέλεια
  5. Ευκαιρία με μαγικό ραβδί

1. Μένετε μαζί για τους λάθος λόγους

Αν μένετε σε μια σχέση για λόγους άλλους από την ευτυχία, τότε αυτό μπορεί να είναι ένα κακό σημάδι.

«Ίσως μένεις για τα παιδιά, ίσως μένεις επειδή φοβάσαι να μείνεις μόνη ή δεν τα θέλεις με κανέναν άλλο» εξηγεί η ψυχολόγος Paige Moyce, ειδική σε θέματα σχέσεων και χωρισμού, στη σελίδα της στο TikTok (@paigemoyce).

«Ίσως μένεις επειδή φοβάσαι πώς θα φαινόταν να φύγεις ή δεν θέλεις να πληγώσεις αυτό το άτομο» αναφέρει η ίδια. Τα γεγονότα πρέπει να έρχονται πρώτα, λέει η ειδικός.

2. Όταν η επικοινωνία μετατρέπεται σε σύγκρουση

Αυτό συμβαίνει όταν η προσπάθεια να κάνετε μια φυσιολογική συζήτηση μετατρέπεται τακτικά σε καυγά.

Η Moyce αναφέρει: «Δεν υπάρχει λόγος να συζητάτε, αν καταλήγετε σε έντονο καυγά. Πρέπει να αναρωτηθείτε ότι αν δεν ικανοποιούνται οι ανάγκες σας, τότε πόσο θα κρατήσει αυτή η σχέση;».

3. Μοναξιά

Αν αισθάνεστε ότι δίνετε μια μάχη μόνοι σας, τότε αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι η σχέση σας μπορεί να φτάνει στο τέλος της.

«Επειδή είμαστε με κάποιον, δεν σημαίνει ότι είμαστε συναισθηματικά δεμένοι μαζί του. Αν είστε ειλικρινείς, πότε ήταν η τελευταία φορά που νιώσατε ξεχωριστή σε αυτή τη σχέση;» προσθέτει η Moyce. Και σκεφτείτε πότε ήταν η τελευταία φορά που αισθανθήκατε ότι ο/η σύντροφος σας εκτιμά.

4. Ανιδιοτέλεια

Το να είσαι ανιδιοτελής είναι ένα από τα πιο αξιοθαύμαστα προσόντα, ωστόσο, αν αυτό γίνει πολύ συχνό φαινόμενο, τότε υπάρχει περίπτωση να ξεχνάς το πιο σημαντικό πρόσωπο – εσένα.

«Έχεις βάλει αυτό το άτομο μπροστά σου τόσες πολλές φορές που είναι πλέον φυσιολογικό να το κάνεις, αλλά τώρα δεν ξέρεις τι θέλεις» τονίζει η Moyce, λέγοντας πως «Επειδή έχετε δώσει προτεραιότητα στο άλλο άτομο, τώρα αναρωτιέστε τι είναι αυτό που θέλετε, γεγονός που μπορεί να σας αφήσει να νιώθετε συγκλονισμένοι».

5. Ευκαιρία με μαγικό ραβδί

Αν κάποιος σας έδινε ένα μαγικό ραβδί και η σχέση σας θα τελείωνε χωρίς φασαρία, θα το κάνατε;

«Αν κάποιος μπορούσε να σας εγγυηθεί ότι θα μπορούσατε να το ξεπεράσετε, ότι δεν θα ήταν κόλαση, ότι θα ήσασταν και πάλι ευτυχισμένοι, ότι θα συναντούσατε κάποιον άλλο και ότι θα είχατε και πάλι αυτοπεποίθηση, θα το δεχόσασταν; Σκεφτείτε το σοβαρά» καταλήγει η ψυχολόγος.

Scroll to Top