Τι σημαίνει αν δείτε στον ύπνο σας κάποιον νεκρό ή ότι πεθαίνετε-Εξηγούν οι ειδικοί του Cleveland Clinic

ύπνο

Αν δείτε κάποιον να πεθαίνει στο όνειρο σας αυτό δεν σημαίνει οτι προβλέπεται ο θάνατος του!Το να κατανοήσετε τη σημασία των ονείρων μπορεί να σας κάνει να νιώσετε καλύτερα.

Εάν ονειρευτείτε οτι κάποιος πεθαίνει μπορεί να σημαίνει διάφορα πράγματα. Πολύ συχνά τα όνειρα αφορούν καταπιεσμένα συναισθήματα ή συναισθήματα που επεξεργάζεστε για κάποιο τομέα της ζωής σας. Άλλες φορές τα όνειρα αφορούν το άγχος που δεν έχει αντιμετωπιστεί, όπως αναφέρουν ειδικοί στο Cleveland Clinic.

Οι περισσότεροι έχουν ονειρευτεί οτι κάποιος πεθαίνει, χωρίς αυτό να σημαίνει οτι κάποιος δικός σας άνθρωπος θα πεθάνει και συνήθως σημαίνει κάτι άλλο.

Τι σημαίνει λοιπόν όταν ονειρεύεστε οτι κάποιος πεθαίνει

Το όνειρο αυτό στο οποίο κάποιος πεθαίνει στην πραγματικότητα δεν προβλέπει τον θάνατο του. Τα όνειρα όμως στα οποία κάποιος πεθαίνει μπορεί να έχουν αρκετές σημασίες:

  • άγχος
  • αντιμετωπίζετε την απώλεια κάποιου δικού σας
  • μεγάλες αλλαγές στην ζωή σας
  • συναισθήματα που δεν έχετε επεξεργαστεί
  • ανησυχείτε για την υγεία σας
  • αποχαιρετάτε κάτι, βιώνετε έναν χωρισμό, αλλάζετε δουλειά, μετακομίζετε
  • πένθος
  • έχετε βρεθεί σε πολλές συζητήσεις που αφορούν τον θάνατο
  • φοβάστε τον θάνατο
  • Διαταραχή Μετατραυματικού Στρες (PTSD)

Η μεταφυσική σημασία του ονείρου

Μία μελέτη του 2019 αναφέρει πως βλέπουμε όνειρα έτσι ώστε να μπορέσουμε να επεξεργαστούμε αλλά και να κατανοήσουμε τα συναισθήματα μας.

Έρευνες λένε οτι αν ονειρευτείτε κάποιον να πεθαίνει μπορεί να σημαίνουν μία επικοινωνία με κάποιον δικό σας που έχει πεθάνει. Άλλες φορές μπορεί να σημαίνει μία μεγάλη επερχόμενη αλλαγή στη ζωή σας, κάτι που τελειώνει ή ξεκινάει.

Όταν προσπαθείτε να βρείτε μία εξήγηση γισ το όνειρο σας, σκεφτείτε τι συμβολισμός μπορεί να κρύβεται και όχι το κυριολεκτικό νόημα.

Άλλα είδη ονείρων

Ακόμα και αν το όνειρο σας έχει να κάνει με τον θάνατο δεν θα δείτε πάντα κάποιον δικό σας άνθρωπο να πεθαίνει. Υπάρχουν και άλλα όνειρα που έχουν σχέση με τον θάνατο, όπως:

Παρευρίσκεστε σε κάποια κηδεία

Αν ονειρευτείτε οτι βρίσκεστε σε κηδεία σημαίνει οτι πρέπει να απαλλαγείτε από κάτι που σας κρατάει πίσω. Αυτό μπορεί να είναι η δουλειά σας ή και μία δυσλειτουργική σχέση .

Θάνατο ζώου

Εάν ονειρευτείτε κάποιο ζώο να πεθαίνει μπορεί να σημαίνει οτι ανησυχείτε για το κατοικίδιο σας.Μπορεί να το δείτε αν το ζωάκι σας είναι άρρωστο ή έχει τραυματιστεί.

Κάποιον συγγενή που έχει πεθάνει

Πολλοί άνθρωποι ονειρεύονται κάποιον συγγενή τους που έχει ήδη πεθάνει, κάτι που τους προσφέρει μία αίσθηση ανακούφισης.Αυτό το όνειρο μπορεί να σημαίνει οτι χρειάζεστε καθοδήγηση ή η επέτειος του θανάτου του πλησιάζει.

Τον θάνατο σας

Αν ονειρευτείτε οτι πεθαίνετε ή οτι έχετε ήδη πεθάνει σημαίνει μεγάλη προσωπική ανάπτυξη. Σημαίνει οτι έρχονται θετικές αλλαγές στη ζωή σας.

Οτι σκοτώνετε κάποιον

Αν δείτε αυτό το όνειρο δεν χρειάζετε να ανησυχείτε, όπως πιστεύουν οι περισσότεροι. Αντιθέτως σημαίνει οτι θα πρέπει να περιορίσετε τα πράγματα που δεν σας κάνουν καλό, για παράδειγμα η δουλειά σας ή κάποια φιλία.

Οτι κάποιος σας σκοτώνει

Αν ονειρευτείτε οτι κάποιος σας σκοτώνει μπορεί να σημαίνει οτι νιώθετε ανασφαλής σε κάποιον τομέα της ζωής σας. Ακόμα και οτι καταπιέζετε τα συναισθήματα σας ή οτι κάνετε παραπάνω από οτι θα έπρεπε για τους άλλους.

Πτώματα

Αν ονειρευτείτε πολλά πτώματα σημαίνει  αποδέχεστε κάποια αλλαγή στη ζωή σας για την οποία δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα. Πολλές φορές είναι σημάδι πως πρέπει να προχωρήσετε.

Αναστασία Αναστασιάδου
Αναστασία Αναστασιάδου

Scroll to Top