Μετά την ηλικία των 60 υπάρχει καλή σεξουαλική ζωή;

Μετά την ηλικία των 60, δεν υπάρχει σεξουαλική δραστηριότητα, οργασμός

Το σεξ και η ερωτική δραστηριότητα, με την πάροδο της ηλικίας, παύουν να αποτελούν προτεραιότητα; Την απάντηση δίνουν ο ιδρυτής της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Σεξουαλικής Ιατρικής, δρ Δημήτρης Χατζηχρήστου, καθηγητής Ουρολογίας- Ανδρολογίας ΑΠΘ και η δρ Εύη Κυράνα Ψυχολόγος-Σεξολόγος

Ο ΜΥΘΟΣ

 

Μετά την ηλικία των 60, δεν υπάρχει σεξουαλική δραστηριότητα

Μετά την ηλικία των 60, δεν υπάρχει σεξουαλική δραστηριότητα

Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Ένα θέμα που απασχολεί όλο και περισσότερο την επιστήμη της σεξουαλικής ιατρικής είναι η σεξουαλικότητα των ηλικιωμένων.

Το θέμα αυτό απασχολεί, διότι στην Ευρώπη, για παράδειγμα, το ποσοστό των ανθρώπων άνω των 60 ετών αναμένεται να αυξηθεί κατά 50% στα επόμενα 30 χρόνια. Επιπλέον, η έκφραση της σεξουαλικότητας στους ηλικιωμένους έχει συσχετιστεί με καλύτερη κατάσταση της γενικής υγείας, λιγότερη χρήση υπηρεσιών υγείας, καθώς και καλύτερη ποιότητα ζωής.

Στο πλαίσιο αυτό, πρόσφατα δημοσιεύτηκαν σχετικά δεδομένα από τον πληθυσμό άνω των 65 ετών της Ισπανίας. Η μελέτη αυτή επιβεβαίωσε πως ένας σημαντικός αριθμός ηλικιωμένων έχει ενεργή σεξουαλική ζωή.

Συγκεκριμένα, το 63% των αντρών και το 37,4% των γυναικών ανέφεραν πως είχαν σεξουαλική δραστηριότητα. Οι πιο συχνές σεξουαλικές πρακτικές ήταν τα φιλιά, οι αγκαλιές και η συνουσία.

Η μελέτη αυτή συμφωνεί με άλλες σχετικές μελέτες και δείχνει ότι, εφόσον κάποιος ηλικιωμένος άντρας ή γυναίκα έχει σύντροφο και καλή γενική υγεία, είναι πολύ πιθανό να μπορεί να συνεχίσει να απολαμβάνει τη σεξουαλική του ζωή έως τα βαθιά γεράματα.

Όλο Υγεία

Scroll to Top