Αυτές οι 11 μέθοδοι μεγαλώνουν το πέος -Φαλλοπλαστικές, τεχνικές και ενδοπεϊκές ενέσεις

άντρας κρατάει μπανάνα που συμβολίζει το μέγεθος του πέους

Από την αρχαιότητα το πέος ήταν σύμβολο γονιμότητας και αρρενωπότητας. Όταν ένας άντρας νιώθει ότι το πέος του δεν είναι φυσιολογικό, δυσανασχετεί και νιώθει ανεπαρκής, ακόμα κι αν εμπίπτει μέσα στα όρια των φυσιολογικών τιμών. Εάν θέλετε να επιμηκύνετε το πέος σας υπάρχουν 11 τρόποι παρεμβατικοί ή μη που θα σας το… μεγαλώσουν!

Εάν έχετε πέος, ίσως θα θέλατε να ήταν μεγαλύτερο ή πιο παχύ. Αλλά επιστημονική έρευνα έχει δείξει ότι πολλοί άνθρωποι που ανησυχούν για το μέγεθος του πέους έχουν κανονικό ή μέτριο σε μέγεθος πέος.

Δυστυχώς, υπάρχει μια κοινή παρανόηση που ενισχύεται από το mainstream πορνό ότι ένα μεγαλύτερο πέος σημαίνει περισσότερη ευχαρίστηση για τη σύντροφό σας, αλλά αυτό είναι λάθος. Μελέτη του 2017 κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ένας συνδυασμός φιλιών, διέγερσης στα γεννητικά όργανα και στοματικού σεξ είναι πιο πιθανό να εξιτάρει τη σύντροφό σας, και καμία από αυτές τις δραστηριότητες δεν απαιτεί να είστε «προικισμένοι».

Υπάρχει επίσης μια ξεπερασμένη αντίληψη ότι το μεγαλύτερο πέος συνδέεται με την αρρενωπότητα. Εάν ωστόσο θέλετε να αυξήσετε το μέγεθος του, υπάρχουν επιλογές. Κάποιες είναι επώδυνες, κάποιες ακριβές, και μερικές από αυτές δεν είναι σίγουρο ότι θα λειτουργήσουν.

1) Φαλλοπλαστική με εμφύτευμα σιλικόνης

Το Penuma είναι ένα υποδόριο εμφύτευμα σιλικόνης που αυξάνει την περίμετρο του πέους κατά 2 έως 3 εκατοστά. Ήταν το πρώτο εμφύτευμα που έλαβε έγκριση από τον FDA για την αισθητική ενίσχυση του πέους.

Ο χειρουργός κάνει μια τομή κατά μήκος του άνω μέρους του οσχέου, εισάγει το εμφύτευμα και το τυλίγει γύρω από τον άξονα του πέους, κάτω από το δέρμα. Κάθε εμφύτευμα είναι προσαρμοσμένο στα μέτρα του ασθενή και διατίθεται σε μεγέθη L, XL, XXL. Θα χρειαστεί να κάνετε περιτομή, αν δεν έχετε κάνει, προτού τοποθετηθεί το εμφύτευμα.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sexual Medicine μέτρησε 400 ασθενείς που είχαν κάνει εμφύτευση με Penuma την περίμετρο του πέους τους, πριν την επέμβαση, αμέσως μετά την επέμβαση καθώς και σε 30-90 ημέρες μετά. Η μελέτη κατέγραψε μακροπρόθεσμες αλλαγές στην αυτοπεποίθηση, την αυτοεκτίμηση και την ικανοποίηση των ασθενών. Κατά μέσο όρο, οι ασθενείς είδαν αύξηση 56,7% στην περίμετρο του πέους. Δύο έως έξι χρόνια μετά τη διαδικασία, το 72% των ασθενών ανέφεραν αυξημένη αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση και το 81% ανέφεραν «υψηλά» ή «πολύ υψηλά» επίπεδα ικανοποίησης. Η σεξουαλική λειτουργία όλων παρέμεινε η ίδια.

Τα μειονεκτήματα; Πρώτον, είναι ακριβή. Δεύτερον η διαδικασία έχει πιθανές παρενέργειες. Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, οι πιο συχνές επιπλοκές ήταν η συσσώρευση διαυγούς υγρού (4,8%), σχηματισμός ουλής (4,5%) και μόλυνση (3,3%).

2) Συνδεσμόλυση

Σε όλους τους άνδρες υπάρχει ένα τμήμα του πέους το οποίο είναι κρυμμένο κάτω από το δέρμα και ενωμένο με το ηβικό οστό μέσω ισχυρών συνδέσμων. Οι σύνδεσμοι αυτοί δεν εξυπηρετούν κάποιον ιδιαίτερο λειτουργικό σκοπό, παρά μόνον να κρατούν το πέος ορθό κατά τη στύση ενάντια στη φυσική τάση του να πέφτει λόγω βαρύτητας.

Η επέμβαση που χρησιμοποιείται για το σκοπό αυτό είναι η διατομή των συνδέσμων αυτών (ligamentolysis), ώστε να ελευθερωθεί το κρυμμένο τμήμα του πέους και να τραβηχτεί προς τα έξω. Έτσι το ορατό μήκος του πέους γίνεται μεγαλύτερο. Μολονότι η επέμβαση φαίνεται απλή, απαιτεί λεπτή χειρουργική τεχνική και επιδεξιότητα ώστε να αποφευχθεί η εμφάνιση μερικών μετεγχειρητικών προβλημάτων.

Δυστυχώς, η συνολική αποτελεσματικότητα αυτής της επεμβασης είναι περιορισμένη. Η κοπή του συνδέσμου μπορεί μεγαλώσει το μήκος του πέους όταν είναι χαλαρό, αλλά δεν αυξάνει απαραίτητα το μήκος όταν είναι σε στύση.

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο European Urology πήρε 42 ασθενείς και μέτρησε την αύξηση του πέους στο χαλαρό τεντωμένο μήκος του πέους και τη συνολική ικανοποίηση από την επέμβαση. Οι ασθενείς είδαν έως και 3 εκατοστά αύξηση στο τεντωμένο μήκος του πέους, αλλά παρόλα αυτά, αυτά τα αποτελέσματα δεν τους ικανοποίησαν. Το συνολικό ποσοστό ικανοποίησης των ασθενών ήταν 35% και μόλις 27% σε ασθενείς που είχαν δυσμορφική διαταραχή του πέους.

3) Εγχύσεις και λιπομεταφορά λίπους

Με αυτή την επέμβαση εγχύεται αυτολογο λίπος (λίπος το οποίο συλλέγεται από τον ασθενή), που το μεταφέρει ο ειδικός στον άξονα του πέους με μια σύριγγα. Ουσιαστικά προσφέρει πάχυνση περισσότερο παρά μήκος και τα αποτελέσματα δεν είναι μόνιμα. Μερικό από το λίπος που εγχέεται μπορεί να απορροφηθεί από το σώμα με την πάροδο του χρόνου, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του μεγέθους του πέους.

4) Θεραπεία PRP (ενέσεις πλάσματος πλούσιου σε αιμοπετάλια)

Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει τον διαχωρισμό του πλάσματος, που είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια, και την έκχυσή του στο πέος σας. Υποτίθεται ότι διεγείρει τη ροή του αίματος για να κάνει το πέος σας να φαίνεται μεγαλύτερο.
Αλλά προς το παρόν, σύμφωνα με μια βιβλιογραφική ανασκόπηση του 2019, απλώς δεν υπάρχει αρκετή έρευνα για να γίνει αυτή μια καλή επιλογή.

5) Jelqing (διατάσεις πέους)

Αυτές οι ασκήσεις ονομάζονται jelqing και είναι διατάσεις που αυξάνουν το μήκος και την περίμετρο του πέους. Το jelqing λέγεται ότι επιμηκύνει το πέος όταν ο άντρας κάνει μασάζ και τραβάει το όργανο έτσι ώστε να προκληθεί έντονη κυκλοφορία αίματος και αυτό να μεγαλώσει. Όντως το jelqing κάνει το πέος σας μεγαλύτερο;

Οι περισσότεροι ουρολόγοι λένε «όχι», και σημειώνουν ότι θα μπορούσε ακόμη και να βλάψει το πέος, από μειωμένη ευαισθησία, κατεστραμμένα νεύρα ή αρτηρίες ακόμη και στυτική δυσλειτουργία, αυτές είναι μερικές απ’ τις πιθανές συνέπειες της εν λόγω τεχνικής μεγέθυνσης πέους.

6) Αντλίες πέους

Οι αντλίες κενού είναι συσκευές που δημιουργούν ένα κενό γύρω από το πέος, συγκεντρώνοντας αίμα στο πέος. Οι αντλίες πέους – οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιούν αέρα ή νερό για να δημιουργήσουν αρνητική πίεση – αυξάνουν το μέγεθος του πέους, αλλά μόνο προσωρινά. Μια μελέτη του 2006 διαπίστωσε ότι η τακτική χρήση αντλίας δεν αυξάνει σημαντικά το σταθερό μήκος του πέους.

Οι αντλίες ενέχουν επίσης ορισμένους κινδύνους, όπως πόνο, μώλωπες και βλάβη στο δέρμα του πέους. Μπορεί να μην είναι ασφαλή για άτομα με αιματολογικές διαταραχές ή άτομα που λαμβάνουν αντιπηκτικά. Αλλά όταν χρησιμοποιείται σωστά αμέσως πριν από το σεξ, μια αντλία μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα της στυτικής δυσλειτουργίας.

7) Επέκταση πέους

Υπάρχουν μερικές συσκευές που μπορούν να φορούν οι άνδρες καθημερινά κάτω από τα ρούχα τους για να τεντώνουν σταδιακά το πέος και να προσθέτουν μήκος ή/και περίμετρο. Δύο από τις παλαιότερες συσκευές – το Andro-Penis και το Golden Erect – χρησιμοποιούνται ακόμα και σήμερα.

Μερικοί ειδικοί πιστεύουν ότι αυτές οι συσκευές μπορεί να είναι αποτελεσματικές και μια πολύ μικρή μελέτη το 2015 έδειξε ότι το Andro-Penis αύξησε το μήκος του πέους κατά 1 εκατοστό. Το RestoreX, μια επέκταση πέους σχεδιασμένη για άνδρες με νόσο Peyronie αύξησε το πέος κατά 50 χιλιοστά. Ωστόσο, οι ουρολόγοι δεν πιστεύουν ότι η ενόχληση και η πιθανότητα δημιουργίας ουλών αξίζει τον κίνδυνο.

8) Ενδοπεϊκά fillers

Τα ενδοπεϊκά fillers αυξάνουν την περίμετρο κατά μια 2 εκατοστά (εάν το κάνετε συχνά). Υπάρχουν δυο κύριοι τύποι fillers που χρησιμοποιούνται: τα συνθετικά και τα φυσικά, όπως το υαλουρονικό οξύ. Ο κάθε τύπος παρουσιάζει τα δικά του πλεονεκτήματα, με τα φυσικά fillers να απορροφώνται σε βάθος χρόνου από το σώμα, ενώ τα συνθετικά να είναι μόνιμα.
Υπάρχουν κάποιες πιθανές παρενέργειες, όπως οίδημα, μώλωπες και εξογκώματα κάτω από το δέρμα.

9) Μανίκια πέους

Σκεφτείτε ένα μανίκι πέους σαν στολή. Δεν θα αλλάξει το μέγεθος του πραγματικού, φυσικού πέους σας, αλλά όταν το φορέσετε, θα έχετε ένα μεγαλύτερο πέος.

Γνωστό και ως προέκταση πέους, το μανίκι πέους είναι μια συσκευή που γλιστράει σαν προφυλακτικό, εκτός από το ότι είναι πιο ογκώδες και κατασκευασμένο από σιλικόνη. Αρχικά αναπτύχθηκε για ιατρικούς σκοπούς – για άντρες με στυτική δυσλειτουργία οι οποίοι ήθελαν διεισδυτικό σεξ – αλλά αυτές τις μέρες, πολλοί άντρες τα χρησιμοποιούν και ως sex toys. Αυξάνουν την περίμετρο και το μήκος και μπορe;i να έχουν ραβδώσεις εσωτερικά ή εξωτερικά για διέγερση.

10) Ξύρισμα

Εάν δεν είστε έτοιμοι να κάνετε διατάσεις στο πέος σας ή να δοκιμάσετε κάποια ενέσιμη θεραπεία, μπορείτε τουλάχιστον να κάνετε το πέος σας να φαίνεται μεγαλύτερο με έναν απλό και εύκολο τρόπο: ξυριστείτε. Σκεφτείτε το: Εάν το μέλος σας είναι ανάμεσα σε έντονη τριχοφυία δεν θα φαίνεται μικρότερο;

11) Χάστε βάρος

Είναι μια οπτική ψευδαίσθηση. Η απώλεια βάρους δεν θα αλλάξει στην πραγματικότητα το μέγεθος του πέους σας, αλλά θα φαίνεται μεγαλύτερο και λιγότερο κρυμμένο κάτω από την κοιλιά σας.

Η απώλεια βάρους μειώνει την ποσότητα λίπους γύρω από τη βάση του πέους, κάνοντας το πέος να φαίνεται μακρύτερο. Ωστόσο, το αποτέλεσμα είναι μέτριο και μπορεί να μην είναι αισθητό σε όλους τους άνδρες. Επιπλέον, η έρευνα δείχνει ότι οι προσπάθειες απώλειας βάρους δεν έχουν συχνά διάρκεια. Εάν θέλετε πραγματικά να φαίνεστε και να νιώθετε καλύτερα, ακολουθήστε μια καλή διατροφή, γυμνάστε το σώμα σας και έχετε αυτοπεποίθηση.

Καλό είναι να γνωρίζετε ότι σεξουαλική δραστηριότητα επιτρέπεται μετά από ένα μήνα μετά από φαλλοπλαστική. Εάν η εργασία σας είναι καθιστική, μπορείτε να επιστρέψετε από την τρίτη ημέρα. Σε άλλη περίπτωση περίπου σε μία εβδομάδα και αν η εργασία σας απαιτεί άρση βάρους σε 15 μέρες.

Με πληροφορίες από το Menshealth

Όλο Υγεία

Scroll to Top