Δοκιμάστε το IQ σας: Μόνο το 2% μπορεί να εντοπίσει την πεταλούδα σε 7 δευτερόλεπτα!

πεταλούδα IQ

Τα άτομα με υψηλό IQ μπορούν να λύσουν αυτό το τεστ οπτικής ψευδαίσθησης. Μόνο το 2% των ανθρώπων μπορεί να εντοπίσει την πεταλούδα που κρύβεται μέσα στο σαλόνι του παππού σε 7 δευτερόλεπτα.

Οι μελέτες αποκαλύπτουν ότι οι οπτικές ψευδαισθήσεις αποτελούν μέρος του πεδίου της ψυχανάλυσης που βοηθούν στο να κατανοήσουμε το πώς αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα. Ένας φυσιολογικός ανθρώπινος εγκέφαλος μπορεί να δει διαφορετικά πράγματα ή εικόνες, διαμορφώνοντας μια διαφορετική αντίληψη από κάθε γωνία. Μια τέτοια έξυπνη απεικόνιση είναι η παρακάτω εικόνα που κρύβει μια πεταλούδα και αποκαλύπτει το υψηλό IQ σας.

Δοκιμάστε το IQ σας: Μόνο το 2% μπορεί να εντοπίσει την πεταλούδα σε 7 δευτερόλεπτα!

Στην αρχή, είναι αρκετά δύσκολο να εντοπίσετε την πεταλούδα καθώς έχει καμουφλαριστεί. Ωστόσο, μετά από λίγα δευτερόλεπτα, θα συνειδητοποιήσετε μέσα από το σχήμα, ότι είναι μια πεταλούδα.

πεταλούδα IQ
Πηγή εικόνας: Bright Side

Στην εικόνα μπορείτε να δείτε το σαλόνι ενός παππού όπου κρέμονται κορνίζες φωτογραφιών στον τοίχο. Ο παππούς και ο σκύλος του κάθεται δίπλα του στον καναπέ. Υπάρχει ένα ράφι στο σαλόνι. Όμως υπάρχει μια πεταλούδα κρυμμένη μέσα στο σαλόνι του παππού. Έχει υποστηριχθεί ότι μόνο το 2% των ανθρώπων μπορεί να βρει την πεταλούδα σε αυτή την εικόνα.

Βρήκατε την πεταλούδα σε 7 δευτερόλεπτα;

Αν δυσκολεύεστε να εντοπίσετε την πεταλούδα στο σαλόνι του παππού, τότε είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να τη δείτε. Η πεταλούδα είναι κρυμμένη στο καλάθι από νήματα. Για τη διευκόλυνσή σας, έχουμε επισημάνει την πεταλούδα στην εικόνα που δίνεται παρακάτω:

πεταλούδα  IQ
Πηγή εικόνας: Bright Side

Μελέτες δείχνουν ότι όσο περισσότερο εξασκείτε τον εγκέφαλό σας με δύσκολους γρίφους, τόσο πιο έξυπνοι γίνεστε.

Όλο Υγεία

Scroll to Top