Ένας εύκολος τρόπος να καθαρίσετε τις αντιστάσεις του φούρνου σας, χωρίς να τις βγάλετε

αντιστάσεις φούρνος κουζίνας

Το να ψήνετε νόστιμα φαγητά στον φούρνο σας αυτό σημαίνει υπολείμματα τροφών και λίπη, που συσσωρεύονται στο εσωτερικό του καθώς και στις αντιστάσεις του. Πώς μπορείτε να τις καθαρίσετε χωρίς να τις ξεβιδώσετε;

Το να αφιερώνετε χρόνο για να καθαρίζετε τακτικά τον φούρνο και τις αντιστάσεις του είναι σημαντικό για να διασφαλίσετε ότι η συσκευή είναι ασφαλής στη χρήση και ότι το φαγητό που φτιάχνετε διατηρεί την ποιότητά του.

Το να μην καθαρίζετε τακτικά τον φούρνο σας όχι μόνο τον φθείρει αλλά μπορεί επίσης να αποτελεί έναν πιθανό κίνδυνο για την υγεία σας. Με την πάροδο του χρόνου, συσσωρεύονται λίπη και υπολείμματα τροφών στο εσωτερικό του και μετατρέπονται σε μονοξείδιο του άνθρακα που μπορεί να είναι απειλητικό για την υγεία σας.

Επίσης το ψήσιμο σε υψηλή θερμοκρασία με παλιά υπολείμματα φαγητού κολλημένα στο εσωτερικό του φούρνου μπορεί να αποτελέσει σοβαρό κίνδυνο πυρκαγιάς. Τα υπολείμματα λίπους και φαγητού συνήθως κολλάνε στις σχάρες, τις αντιστάσεις και τον πάτο του φούρνου.

Μπορεί επίσης να έχει ως αποτέλεσμα να γεμίσει ο φούρνος και η κουζίνα με πυκνό καπνό, και να χαλάσει το φαγητό που ψήνετε.

Πώς να καθαρίσετε τις αντιστάσεις του φούρνου σας

  • Αποσυνδέστε τον φούρνο από την πρίζα.
  • Ελέγξτε μήπως έχει κάποια τρύπα στον φούρνο. Αν συμβαίνει αυτό μην προχωρήσετε στον παρακάτω καθαρισμό.
  • Στρώστε μία παλιά πετσέτα στο κάτω μέρος για να μαζέψει τυχόν υγρασία από το πάνω μέρος του φούρνου.
  • Χρησιμοποιήστε ένα καθοριστικό με αφρό. Ψεκάστε τις αντιστάσεις και αφήστε το για 15 λεπτά. Προσοχή στις αναθυμιάσεις.
  • Θα δείτε ότι το καθαριστικό θα αρχίσει να μαλακώνει τα λίπη, κάτι που το κάνει πολύ εύκολο στον καθαρισμό.
  • Σε ένα ντισπένσερ ρίξτε λίγο νερό και ψεκάστε το πάνω μέρος του φούρνου και τις αντιστάσεις.Μη φοβάστε για το νερό που θα τρέξει, η πετσέτα θα απορροφήσει το νερό.
  • Μην χρησιμοποιείτε σόδα ή αμμωνία στις αντιστάσεις επειδή μπορεί να τις φθείρει.
  • Τέλος, βάλτε τον φούρνο στους 150 βαθμούς για 10 λεπτά για να εξαφανίσει οποιαδήποτε υγρασία υπάρχει στο εσωτερικό του.
Scroll to Top