Φίλτρα καφέ: 5 απίθανες περιπτώσεις που μπορούν να φανούν χρήσιμα στην κουζίνα

Φίλτρα καφέ

Έχετε συνηθίσει να χρησιμοποιείτε τα φίλτρα καφέ για να φτιάχνετε το αγαπημένο σας ρόφημα, ωστόσο, υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις που μπορεί να σας φανούν χρήσιμα.

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να κάνετε το αυτοκίνητο σας να λάμπει ή να φιλτράρετε το νερό σας χρησιμοποιώντας φίλτρα καφέ; Δείτε 5 διαφορετικές τους χρήσεις που μπορεί να σας λύσουν τα χέρια.

Οι 5 περιπτώσεις που σας λύνουν τα χέρια στην κουζίνα

  1. Προ-φιλτράρετε το νερό κατά την πεζοπορία
  2. Φιλτράρετε σπασμένα κομμάτια φελλού
  3. Καθαρίστε το ταμπλό του οχήματός σας
  4. Απορροφήστε το υπερβολικό λάδι
  5. Καλύψτε τα πιάτα στο φούρνο μικροκυμάτων

1. Προ-φιλτράρετε το νερό κατά την πεζοπορία

Όταν σχεδιάζετε μια βόλτα ή πεζοπορία στην εξοχή όπου θα χρειαστεί να φιλτράρετε το νερό από ένα ρυάκι ή μια λίμνη, τοποθετήστε μερικά φίλτρα καφέ στην τσάντα σας. Εάν το νερό που πρέπει να φιλτράρετε είναι θολό, περάστε το πρώτα μέσα από ένα φίλτρο καφέ για να πιάσετε τα μεγαλύτερα σκουπιδάκια που θα μπορούσαν να φράξουν το επαγγελματικό σας φίλτρο και να το καταστήσουν άχρηστο. Αυτό, φυσικά, δεν θα καταστήσει το νερό ασφαλές για πόση, αλλά θα κάνει το τελικό φιλτράρισμα πιο αποτελεσματικό.

2. Φιλτράρετε σπασμένα κομμάτια φελλού

Συμβαίνει σε όλους κάποια στιγμή. Καθώς ανοίγετε ένα μπουκάλι κρασί και ο φελλός σπάει, ενώ διασπείρονται κομμάτια φελλού και μικρότερα κομμάτια που πέφτουν μέσα στο μπουκάλι. Είναι εύκολο να τραβήξετε μεγάλα κομμάτια φελλού από το ποτήρι του κρασιού σας, αλλά τα λεπτά κομμάτια φελλού παραμένουν, καταστρέφοντας τη γεύση και την υφή του κρασιού. Την επόμενη φορά που θα σπάσει ένας φελλός, ρίξτε το κρασί στο ποτήρι σας μέσω ενός φίλτρου καφέ, το οποίο θα παγιδεύσει εύκολα αυτά τα λεπτά κομμάτια φελλού.

3. Καθαρίστε το ταμπλό του οχήματός σας

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν φίλτρα καφέ για να καθαρίσουν ορισμένες επιφάνειες. Αυτό που μπορείτε να κάνετε καλά με τα φίλτρα καφέ είναι να καθαρίσετε το ταμπλό του οχήματός σας. Τα ταμπλό σκονίζονται αρκετά, αλλά μπορείτε να τα καθαρίσετε εύκολα χρησιμοποιώντας ένα φίλτρο καφέ με λίγο ελαιόλαδο. Το λάδι στο φίλτρο βοηθά στην απομάκρυνση της σκόνης, μειώνει το στατικό ηλεκτρισμό και αφήνει στο ταμπλό λάμψη.

4. Απορροφήστε το υπερβολικό λάδι

Αντί να στραγγίζετε το λίπος του μπέικον τοποθετώντας το μαγειρεμένο μπέικον σε μια χαρτοπετσέτα, χρησιμοποιήστε ένα φίλτρο καφέ. Τα φίλτρα καφέ έχουν δημιουργηθεί για να απορροφούν λάδια, επομένως θα είναι λίγο πιο αποτελεσματικά από τις χαρτοπετσέτες ή άλλα υλικά. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε φίλτρα καφέ για να καθαρίσετε το μακιγιάζ  από το πρόσωπό σας.

Τοποθετήστε ακόμη πολλά ανοιχτά φίλτρα καφέ στο κάτω μέρος των δοχείων για μπισκότα ή των πλαστικών δοχείων αποθήκευσης τροφίμων. Θα σας βοηθήσουν να μαζέψετε τυχόν ψίχουλα, καθώς και στην απορρόφηση των περιττών ελαίων, κάνοντας τον καθαρισμό παιχνιδάκι.

5. Καλύψτε τα πιάτα στο φούρνο μικροκυμάτων

Οι άνθρωποι συχνά καλύπτουν τα τρόφιμα που ψήνονται σε μικροκύματα με πλαστική μεμβράνη ή χαρτί . Αλλά αυτό δεν είναι ιδανικό. Η πλαστική μεμβράνη περιέχει χημικά πρόσθετα που μπορούν να πάνε στα τρόφιμα κατά τη χρήση του φούρνου μικροκυμάτων. Και ενώ το χαρτί κεριού είναι πιο υγιεινό από το πλαστικό περιτύλιγμα, είναι επικαλυμμένο με κερί παραφίνης, το οποίο μπορεί να λιώσει σε υψηλότερη θερμοκρασία. Τα χάρτινα φίλτρα καφέ, αντίθετα, είναι ασφαλή για φούρνο μικροκυμάτων, γι’ αυτό χρησιμοποιήστε αυτά.

Μάνος Σιγανός

Ο Μάνος Σιγανός είναι δημοσιογράφος υγείας με πολυετή πείρα στο εν λόγω ρεπορτάζ. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, ενώ είναι πτυχιούχος Ευρωπαϊκού πολιτισμού (Β.Α) και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις ανθρωπιστικές επιστήμες (Μ.Α). Μετά την επαγγελματική του σταδιοδρομία στα περιοδικά εισήλθε στον Digital κόσμο και έκανε σεμινάρια για τα social media. Έχει εργαστεί ως αρχισυντάκτης στα περιοδικά Vita, Prevention, Menshealth και ως δημοσιογράφος υγείας στα περιοδικά Woman’s Health και ΕΓΩ. Έχει επίσης εργαστεί στις ιστοσελίδες pathfinder.gr, dailypharmanews.gr, liveit.gr, worldsecrets.gr, καθώς και στις ιστοσελίδες των περιοδικών που εργάστηκε.

Scroll to Top