Το κόλπο για να φτιάξετε τα ρούχα που «μπήκαν» στο πλύσιμο

ρούχα

Έχει συμβεί όχι μόνο στα καλύτερα, αλλά σχεδόν σε όλα τα νοικοκυριά! Μαζέψατε τα χειμωνιάτικα ρούχα και βάλατε το αγαπημένο σας πουλόβερ στο πλυντήριο και το βγάλατε… δύο νούμερα μικρότερο; Μην στενοχωριέστε γιατί τώρα μπορείτε να το σώσετε ακολουθώντας μόνο μία απλή μέθοδο που δεν γνωρίζατε μέχρι σήμερα.

Να μπει ένα ρούχο στο πλυντήριο δεν είναι και πολύ δύσκολο. Μπορείτε να έχετε κάνει αυτό το λάθος αρκετές φορές, αλλά δεν χρειάζεται να το πετάξετε αμέσως, να το χαρίσετε ή να το πάτε στον κάδο με τα ρούχα που βρίσκεται απέναντι από το σπίτι σας. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να φορέσετε ξανά το αγαπημένο σας ρούχο.

Γιατί τα ρούχα «μπαίνουν» στο πλύσιμο; Είναι σημαντικό να το καταλάβετε για να μην την πατήσετε ξανά. Οι κύριοι ένοχοι είναι η θερμότητα, η ανάδευση και το νερό. Οι φυσικές ίνες, όπως το μαλλί και το βαμβάκι, τείνουν να συστέλλονται όταν εκτίθενται στη θερμότητα, ενώ οι συνθετικές ίνες μπορούν επίσης να συρρικνωθούν λόγω της αντίδρασής τους στο ζεστό νερό ή στα στεγνωτήρια. Οι ίνες σε αυτά τα υλικά συστρέφονται σφιχτά κατά τη διαδικασία κατασκευής. Όταν έρχονται σε επαφή με τη θερμότητα, χαλαρώνουν και στη συνέχεια ξανασφίγγονται, συχνά σε μικρότερο μέγεθος. Η κατανόηση αυτού του γεγονότος μπορεί να σας βοηθήσει να λάβετε τα σωστά προληπτικά μέτρα.

Πώς τα ρούχα θα αποκτήσουν και πάλι το κανονικό τους μέγεθος

Μία από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους είναι το πλύσιμο με ένα ήπιο σαμπουάν, όπως βρεφικό σαμπουάν. Αυτή η τεχνική είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για φυσικές ίνες, όπως το μαλλί, το κασμίρ ή το βαμβάκι.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Ξεκινήστε γεμίζοντας έναν καθαρό νεροχύτη ή μία λεκάνη με χλιαρό νερό. Αποφύγετε τη χρήση ζεστού νερού, καθώς αυτό μπορεί να επιδεινώσει τη συρρίκνωση των ινών.

Προσθέστε μία κουταλιά της σούπας απαλό σαμπουάν. Το καλύτερο είναι το βρεφικό σαμπουάν καθώς βοηθά στη χαλάρωση των ινών.

Μουλιάστε το ρούχο. Βυθίστε το συρρικνωμένο ρούχο στο νερό και αφήστε το να μουλιάσει για περίπου 30 λεπτά. Αυτό θα βοηθήσει στη χαλάρωση των ινών.

Τεντώστε απαλά. Μετά το μούλιασμα, στύψτε απαλά το περιττό νερό, αλλά αποφύγετε το στύψιμο ή το πολύ σφιχτό στύψιμο. Τοποθετήστε το ρούχο σε μια πετσέτα και τεντώστε το προσεκτικά στο αρχικό του μέγεθος.

Στεγνώστε σε επίπεδη επιφάνεια. Αφήστε το ρούχο να στεγνώσει επίπεδο, ιδανικά πάνω σε μια φρέσκια, στεγνή πετσέτα.

Η μέθοδος αυτή είναι απλή, γρήγορη και εύκολη. Αξίζει να τη δοκιμάσετε πριν πετάξετε το αγαπημένο σας πουλόβερ. Και να είστε σίγουροι ότι θα το φορέσετε του χρόνου ξανά!

Scroll to Top