Ο εύκολος τρόπος για να καθαρίσετε τα λευκά αθλητικά παπούτσια

λευκά αθλητικά παπούτσια

Θέλουμε όλοι να φοράμε τα αγαπημένα μας λευκά αθλητικά παπούτσια, αλλά δυστυχώς το χρώμα αυτό λερώνει αμέσως. Δείτε έναν εύκολο τρόπο για να τα καθαρίσετε και να τα κάνετε σαν καινούρια.

Τα λευκά παπούτσια είναι της μόδας. Τα επιλέγουν μικροί και μεγάλοι. Αν πεις, δε, στους έφηβους να αγοράσουν ένα άλλο χρώμα που δεν θα λερώνει τόσο πολύ, αντιδρούν και σου απαντάνε ότι η μόδα έχει αλλάξει από τότε που πήγαιναν οι γονείς τους σχολείο…

Δυστυχώς, όμως, το λευκό παπούτσι μία μέρα να το φορέσετε, θα το λερώσετε. Λερώνει τόσο εύκολα που δεν το καταλαβαίνετε. Τους περισσότερους λεκέδες, όμως, μπορείτε να τους βγάλετε και να φοράτε και πάλι ολόλευκα παπούτσια.

Για να ξεκινήσετε, πάρτε μερικά αντικείμενα που πιθανότατα έχετε ήδη στην κατοχή σας: μια οδοντόβουρτσα, λευκή οδοντόκρεμα, πετσέτες και ένα μπολ με ζεστό νερό.

Δείτε πώς μπορείτε να καθαρίσετε και να ανανεώσετε κάθε αθλητικό σας παπούτσι:

Χρησιμοποιώντας μια χαρτοπετσέτα ή μια χοντρή βαμβακερή πετσέτα, σκουπίστε τυχόν χαλαρά υπολείμματα από τα αθλητικά σας παπούτσια. Η παράλειψη αυτού του βήματος μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο αθλητικό σας παπούτσι. Όλη αυτή η βρωμιά με κρούστα θα μπορούσε να συσσωρευτεί και να γρατζουνίσει το εξωτερικό κατά τα επόμενα βήματα τριψίματος.

Βρέξτε τη βούρτσα με τις μαλακές τρίχες και τρίψτε απαλά το πάνω μέρος, το μέσα και την εξωτερική σόλα. Αυτό θα μπορούσε να χαλαρώσει μερικούς λεκέδες, αλλά μην ανησυχείτε – δεν έχετε τελειώσει ακόμα. Σύντομα θα προσθέσετε σαπούνι.

Χρησιμοποιήστε το μαγικό σφουγγάρι «γόμα» για τυχόν λεκέδες.

Εφαρμόστε λίγο από το διάλυμα καθαρισμού των αθλητικών σας παπουτσιών. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε και το σαπούνι πιάτων που δεν έχει χρώμα.

Τρίψτε το παπούτσι με κυκλικές κινήσεις, αφρίζοντας το μείγμα μέχρι να διαφανεί η καθαριότητα. Χρησιμοποιήστε εμφανείς γρατζουνιές ή λεκέδες ως δείκτες. Μόλις αρχίσουν να εξαφανίζονται, είστε σε καλό δρόμο.

Τρίψτε μέχρι να καθαρίσει. Χρησιμοποιήστε την οδοντόβουρτσα για τυχόν απομονωμένα ή δυσπρόσιτα σημεία.

Σκουπίστε το αθλητικό παπούτσι για να στεγνώσει με μια χάρτινη ή βαμβακερή πετσέτα. Αφήστε το να στεγνώσει στον αέρα αν είναι μούσκεμα.

Αν τα αθλητικά σας παπούτσια είναι suede πρέπει να τα καθαρίσετε διαφορετικά:

Τα suede sneakers πρέπει να παραμένουν στεγνά καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας καθαρισμού. Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις! Εκτός, λοιπόν, από τις σόλες.

Ας ξεκινήσουμε από εκεί. Εφαρμόστε λίγο διάλυμα καθαρισμού στη σόλα.

Τρίψτε τις σόλες χρησιμοποιώντας μια μαγική γόμα, μια οδοντόβουρτσα ή μια χαρτοπετσέτα, ανάλογα με την έκταση του λεκέ ή του γδαρσίματος.

Σκουπίστε αμέσως το σαπούνι και στεγνώστε τη σόλα, φροντίζοντας παράλληλα να μην περάσετε την περίσσεια του σαπουνιού πάνω στο υλικό του σουέτ.

Στη συνέχεια, βουρτσίστε απαλά κάθε λεκιασμένο ή γδαρμένο σουέτ με τη βούρτσα σουέτ. Με αυτόν τον τρόπο θα αφαιρέσετε τα περισσότερα προβλήματα σε επίπεδο επιφάνειας.

Για βαθύτερα χτυπήματα, χρησιμοποιήστε μια γόμα. Τρίψτε με γραμμική κίνηση μέχρι να σβήσει ο λεκές.

Το σουέτ δεν αντέχει στο νερό. Ως εκ τούτου, η αδιαβροχοποίηση των παπουτσιών σας είναι ένας σίγουρος τρόπος για να μειώσετε τη συχνότητα με την οποία θα πρέπει να τα καθαρίζετε. Προτιμήστε κάτι που μπορεί να ψεκαστεί -και είναι ασφαλές για σουέτ και ευαίσθητα προϊόντα- ώστε να μπορείτε να διαχειριστείτε τα επίπεδα υγρασίας. Και πάλι, μην χρησιμοποιείτε ποτέ τόσο πολύ ώστε να υγραίνετε το σουέτ.

Αν ακολουθήσετε τις παραπάνω οδηγίες, θα παραμείνουν για πάντα λευκά τα αγαπημένα σας αθλητικά παπούτσια!

Scroll to Top