Μούχλα στο σπίτι: Ο Νο1 κανόνας που προτείνει ειδικός για να την αποφύγετε το χειμώνα

μούχλα

Καθώς οι θερμοκρασίες πέφτουν κατακόρυφα, αυξάνονται οι πιθανότητες να εμφανιστεί μούχλα στο σπίτι σας.

Ο ειδικός μας επισημαίνει έναν βασικό κανόνα που πρέπει να ακολουθούν όλοι για να αποφύγουν την υγρασία και τη μούχλα προτού γίνουν μεγάλο πρόβλημα.

Πέρα από τον κίνδυνο για τη ζωή, οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορούν επίσης να προκαλέσουν όλεθρο στα σπίτια μας με τη μορφή της υγρασίας στους εσωτερικούς χώρους.

Όταν το κρύο εξωτερικό έρχεται σε επαφή με τη ζέστη από το εσωτερικό των σπιτιών μας, οδηγεί στο σχηματισμό σταγονιδίων υγρασίας στα παράθυρα. Εάν δεν αντιμετωπιστεί αυτό μπορεί να εξελιχθεί σε μούχλα οδηγώντας σε σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως το άσθμα.

Είναι απαραίτητο να το αντιμετωπίσετε όσο το δυνατόν συντομότερα, καθώς κανείς δεν επιθυμεί τη μυρωδιά μούχλας ή την φθορά των κουρτινών και της ταπετσαρίας στο σπίτι του.

Ο Allan Reid, ο ιδρυτής της Art Windows & Doors, δήλωσε στη The Mirror ότι, παρόλο που τα διπλά τζάμια είναι αποτελεσματικά στην αποφυγή κάποιας συμπύκνωσης, οι ψυχρότερες συνθήκες μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα μούχλας.

Ευτυχώς, ο Reid υποστηρίζει ότι υπάρχει μια λύση για όλους. Με μια γκάμα διαθέσιμων επιλογών, είτε επιλέγετε ένα γρήγορο hack είτε επενδύετε σε εξοπλισμό για την προστασία του σπιτιού σας, είναι σημαντικό να βρείτε την πιο κατάλληλη προσέγγιση για το σπίτι σας.

Ακολουθούν οι κορυφαίες συμβουλές από τον ειδικό ξεκινώντας από τον θεμελιώδη κανόνα που πρέπει να ακολουθούν όλοι για να ελαχιστοποιήσουν την υγρασία που φέρνει τη μούχλα.

Οι 3 κανόνες

  • Εξασφαλίστε επαρκή αερισμό
  • Αντικαταστήστε την μόνωση
  • Προσέξτε το βερνίκι και το χρώμα

Εξασφαλίστε επαρκή αερισμό

«Είτε έχετε παράθυρα με μονά, διπλά ή τριπλά τζάμια, ο σωστός αερισμός είναι πάντα ο καλύτερος τρόπος για να μειώσετε την υγρασία», λέει ο Reid. «Για παράθυρα με διπλά και τριπλά τζάμια, η συμπύκνωση μεταξύ των στρωμάτων γυαλιού είναι ενδεικτική του προβλήματος και μπορεί να υποδηλώνει ελλιπή στεγανοποίηση».

Αντικαταστήστε την μόνωση

Η αντικατάσταση του αεροστεγούς στεγανοποιητικού μεταξύ των στρωμάτων των δύο επιφανειών τζαμιού είναι απαραίτητη για την αποφυγή υδρατμών. Εάν η στεγανοποίηση αποτύχει και δεν υπάρχει μονωτικό , οι επακόλουθοι υδρατμοί θα μειώσουν τη διάρκεια ζωής των παραθύρων σας και ενδεχομένως να οδηγήσουν σε ρεύματα αέρα. «Ευτυχώς, η αντικατάσταση ενός αεροστεγούς στεγανοποιητικού είναι συχνά φθηνή, κοστίζοντας από 5 έως 15 ευρώ ανά παράθυρο.»

Προσέξτε το βερνίκι και το χρώμα

Εάν το χρώμα γύρω από τα παράθυρά σας αρχίζει να φουσκώνει ή να ξεφλουδίζει, αυτό υποδηλώνει πρόβλημα συμπύκνωσης. Είτε παγιδεύεται υγρασία κάτω από το χρώμα είτε το βερνίκι αρχίσει να φουσκώνει κατά τους ψυχρότερους μήνες, αυτό μπορεί να επιδεινώσει περαιτέρω τα προβλήματα συμπύκνωσης.

Ο ειδικός προσθέτει: Επιπλέον, το χρώμα μπορεί συχνά να καλύπτει την υγρασία, η οποία προκαλείται από τη συμπύκνωση. Αγνοώντας το χρώμα που ξεφλουδίζει και συνεχίζοντας να το αντικαθιστάτε με νέο στρώμα, αποφεύγετε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα, στη ρίζα του αφήνοντάς το να επιδεινωθεί.

 

Όλο Υγεία

Scroll to Top