Οθόνη του υπολογιστή: Τι να προσέχετε όταν την καθαρίζετε για να μην την καταστρέψετε

οθόνη του υπολογιστή καθάρισμα

Είναι σημαντικό να καθαρίζετε την οθόνη του υπολογιστή σας τακτικά, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Εάν χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας σε περιβάλλον με πολύ σκόνη ή υγρασία, μπορεί να χρειαστεί να τον καθαρίζετε πιο συχνά.

Ωστόσο θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στο καθάρισμα γιατί ενδέχεται να γρατζουνιστεί, να φθαρεί γιατί χρησιμοποιήσατε ακατάλληλο διάλυμα ή να πάρει υγρασία. Δείτε τι πρέπει να προσέχετε όταν καθαρίζετε την οθόνη του υπολογιστή για να μην την καταστρέψετε.

Γιατί να καθαρίζετε την οθόνη του υπολογιστή;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να καθαρίσετε την οθόνη του υπολογιστή σας.

  • Για να βελτιώσετε την ορατότητα. Μια βρώμικη οθόνη μπορεί να κάνει πιο δύσκολο να δείτε τι εμφανίζεται στην οθόνη. Η σκόνη, τα δακτυλικά αποτυπώματα και οι λεκέδες μπορούν να κάνουν την οθόνη να φαίνεται θολή ή θαμπή.
  • Για να προστατεύσετε την οθόνη σας. Η σκόνη και η βρωμιά μπορούν να γρατσουνίσουν την οθόνη σας, με αποτέλεσμα να χάσει τη λάμψη της. Τα χημικά καθαριστικά μπορεί επίσης να βλάψουν την οθόνη.
  • Για να διατηρήσετε την οθόνη σας καθαρή. Η σκόνη και η βρωμιά μπορεί να φιλοξενήσουν μικρόβια και βακτήρια. Καθαρίζοντας την οθόνη σας τακτικά, βοηθάτε στην πρόληψη της εξάπλωσης ασθενειών.

Οθόνη του υπολογιστή: 7 tips καθαριότητας για να μην την καταστρέψετε

  1. Μην καθαρίζετε την οθόνη κυκλικά, δεν είναι τζάμι
  2. Μην τρίβετε με δύναμη την οθόνη
  3. Αποφύγετε τη χρήση καθαριστικών με αυτά τα συστατικά
  4. Μην εφαρμόζετε καθαριστικό που περιέχει αλκοόλ, διαλύτη ή επιφανειοδραστικό στο προϊόν
  5. Χρησιμοποιείτε φιλτραρισμένο ή αποσταγμένο νερό
  6. Καθαρίστε την οθόνη μόνο με μαλακό πανί
  7. Μην ψεκάζετε το διάλυμα καθαρισμού απευθείας στην οθόνη

1. Μην καθαρίζετε την οθόνη κυκλικά, δεν είναι τζάμι!

Το κυκλικό καθάρισμα μπορεί να δημιουργήσει άνιση πίεση και τελικά να οδηγήσει σε ζημιά στην οθόνη. Είναι επίσης πιθανό να δημιουργήσει ραβδώσεις. Σκουπίστε με σφιχτές κινήσεις σε σχήμα Ζ, από πλευρά σε πλευρά.

2. Μην τρίβετε με δύναμη την οθόνη

Εφαρμόστε απαλή πίεση μόνο. Ο σκληρός καθαρισμός μπορεί να βλάψει τα εσωτερικά στοιχεία της οθόνης και να αφήσει γρατζουνιές ή σημεία αποχρωματισμού ή νεκρά pixels που δεν θα φεύγουν με τίποτα.

3. Αποφύγετε τη χρήση καθαριστικών με αυτά τα συστατικά

Αυτό περιλαμβάνει λευκαντικό (ή οποιαδήποτε προϊόντα που περιέχουν λευκαντικό), καθαριστικά ψεκασμού για όλες τις χρήσεις, ακετόνη, αιθυλικό οξύ, αμμωνία, χλωριούχο μεθύλιο (χλωρομεθάνιο).

4. Μην εφαρμόζετε καθαριστικό που περιέχει αλκοόλ, διαλύτη ή επιφανειοδραστικό στο προϊόν

Χρησιμοποιείτε καθαριστικά ειδικά κατασκευασμένα για τον καθαρισμό οθονών. Τα καθαριστικά που δεν είναι κατασκευασμένα για να καθαρίζουν τις οθόνες μπορούν να γρατσουνίσουν την οθόνη και να αφαιρέσουν το φινίρισμα.

5. Χρησιμοποιείτε φιλτραρισμένο ή αποσταγμένο νερό

Ειδικά σε περιοχές με σκληρό νερό, το νερό που περιέχει μέταλλα όπως ασβέστιο και μαγνήσιο, μπορεί να καταστρέψει την οθόνη σας ή να αφήσει ακόμη περισσότερα σημάδια.

6. Καθαρίστε την οθόνη μόνο με μαλακό πανί

Ακόμα και ένα ύφασμα τόσο μαλακό όσο ένα βαμβακερό πουκάμισο έχει ανώμαλα σωματίδια που μπορούν να γρατσουνίσουν την οθόνη του υπολογιστή. Για αυτόν τον λόγο, αποφύγετε μπλουζάκια, πετσέτες και χαρτοπετσέτες.

7. Μην ψεκάζετε το διάλυμα καθαρισμού απευθείας στην οθόνη

Για να αποφευχθεί ο κίνδυνος ζημιάς από την υπερβολική υγρασία, ψεκάστε το διάλυμα απευθείας στο ύφασμα μικροϊνών.

Όλο Υγεία

Scroll to Top