Τεστ IQ: Βρείτε την κρυμμένη μπάλα σε 7 δευτερόλεπτα και αποδείξτε την ιδιοφυΐα σας

Τα άτομα με υψηλή νοημοσύνη μπορούν να λύσουν αυτό το τεστ σε 7 δευτερόλεπτα. Μόνο το 2% των ανθρώπων μπορεί να εντοπίσει την μπάλα κρυμμένη στο σαλόνι της γιαγιάς.

Αυτά τα τεστ IQ ρίχνουν φως στον τρόπο που αντιλαμβάνεστε τα πράγματα. Ένας φυσιολογικός ανθρώπινος εγκέφαλος μπορεί να κοιτάξει διαφορετικά πράγματα ή εικόνες διαμορφώνοντας μια διαφορετική αντίληψη από κάθε γωνία. Μια τέτοια έξυπνη απεικόνιση μπορεί να δει κανείς στην εικόνα του σαλονιού μιας γιαγιάς όπου μια μπάλα κρύβεται κάπου μέσα στην εικόνα.

Δύσκολη πρόκληση: Βρείτε το κομμάτι πίτσας σε 11 δευτερόλεπτα – Μπορείτε; Μόνο το 1% τα καταφέρνει

Βρείτε την κρυμμένη μπάλα σε 7 δευτερόλεπτα και αποδείξτε την ιδιοφυΐα σας

Σε αυτήν την εικόνα μπορείτε να δείτε το σαλόνι της γιαγιάς με πολύχρωμες μπάλες από νήματα. Η γιαγιά πλέκει και ένα σετ τσαγιού έχει τοποθετηθεί στο τραπέζι. Υπάρχει όμως μια μπάλα κρυμμένη μέσα στο σαλόνι της γιαγιάς. Πού είναι;

μπάλα
Πηγή εικόνας: Bright Side

Οπτική ψευδαίσθηση: Μόνο άτομα με οξύνοια εντοπίζουν το ντέφι σε 7 δευτερόλεπτα! Μήπως είστε εσείς;

Στην αρχή, είναι αρκετά δύσκολο να εντοπιστεί η μπάλα καθώς έχει καμουφλαριστεί με το χρώμα από τις μπάλες νήματος. Ωστόσο, μετά από λίγα δευτερόλεπτα, θα συνειδητοποιήσετε το σχήμα, της μπάλας.

Έχει υποστηριχθεί ότι μόνο το 2% των ανθρώπων μπορεί να βρει την μπάλα σε αυτή την εικόνα. Αυτή η εικόνα είναι απλώς ένας διασκεδαστικός τρόπος για να δοκιμάσετε το IQ σας.

Αν δεν βρήκατε την μπάλα σας δίνουμε τη λύση

Αν δυσκολεύεστε να εντοπίσετε τη μπάλα στο σαλόνι της γιαγιάς, τότε είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να τη δείτε καθαρά. Η μπάλα είναι κρυμμένη στον καναπέ όπου η γιαγιά κάθεται στην εικόνα. Για τη διευκόλυνσή σας, έχουμε τονίσει την μπάλα στην παρακάτω εικόνα:

 

μπάλα
Πηγή εικόνας: Bright Side

Μελέτες δείχνουν ότι όσο περισσότερο ασκείτε τον εγκέφαλό σας με δύσκολους γρίφους, τόσο πιο έξυπνοι είστε. Αυτές οι εικόνες ξεγελούν τον εγκέφαλο  μας. Συνδυασμοί χρώματος, φωτός και μοτίβων μπορούν να ξεγελάσουν τον εγκέφαλό μας ώστε να αντιληφθεί οπτικά κάτι που δεν υπάρχει. Πείτε μας λοιπόν, εντοπίσατε την μπάλα που κρύβεται μέσα σε αυτήν την εικόνα;

Δύσκολο test IQ: Μόνο μια ιδιοφυΐα μπορεί να βρει το κουτάβι ανάμεσα σε σκύλους σε 11 δευτερόλεπτα

Scroll to Top