Τεστ παρατηρητικότητας: μπορείτε να εντοπίσετε το σκύλο που θα σώσει την αλεπού σε 10΄΄;

Τεστ παρατηρητικότητας

Σας παρουσιάζουμε μια οπτική ψευδαίσθηση ειδικά σχεδιασμένη για να μπερδέψουμε τον εγκέφαλό σας.

Οι οπτικές ψευδαισθήσεις παίζουν με το μυαλό σας παρουσιάζοντας διαφορετικές οπτικές γωνίες που αποκλίνουν από την αντικειμενική πραγματικότητα. Αυτές οι εικόνες μπορούν να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση αντικειμένων, ζώων ή προσώπων που δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα, αλλά ο θεατής ωστόσο τα αντιλαμβάνεται.

Οι επιστήμονες προσπαθούσαν εδώ και καιρό να καταλάβουν γιατί ο εγκέφαλός μας ξεγελιέται με αυτές τις ψευδαισθήσεις. Μια εξήγηση βρίσκεται στην ικανότητα του ανθρώπινου οπτικού συστήματος να επεξεργάζεται και να ερμηνεύει στερεοσκοπικές πληροφορίες, επιτρέποντάς μας να αντιλαμβανόμαστε το βάθος και τις κρυμμένες εικόνες μέσα στα μοτίβα. Τα εγκεφαλικά τεστ μπορούν να χρησιμεύσουν σε κάτι περισσότερο από μια απλή ψυχαγωγία. Μπορούν να αξιολογήσουν τη νοημοσύνη ενός ατόμου. Λειτουργούν ως εργαλεία για την αξιολόγηση των γνωστικών ικανοτήτων ενός ατόμου. Μια άλλη ενδιαφέρουσα πτυχή είναι ότι οι οπτικές ψευδαισθήσεις μπορούν να προσφέρουν πληροφορίες για τα κρυμμένα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ατόμου.

Είστε τόσο αλεπού για να βρείτε το σκύλο σε αυτό το τεστ παρατηρητικότητας;

Η πρόκληση σας: Σε αυτή την εικόνα, μια αλεπού κυνηγάει απειλητικά χήνες, φέρνοντάς τις σε φρενίτιδα. Μπορείτε να σώσετε τις χήνες; Υπάρχει ένας σκύλος κρυμμένος  που έχει σκοπό να τρομάξει την αλεπού και να σώσει τη χήνα. Τον έχετε βρει ή ακόμα; Έχετε μόλις 10 δευτερόλεπτα. Έτοιμοι; Πάμε… Δέκα, εννιά, οκτώ, επτά, έξι, πέντε, τέσσερα, τρία, δύο, ένα… Ο χρόνος τελειώνει! Θα μπορέσετε να εντοπίσετε τον διασώστη σκύλο;

Τεστ παρατηρητικότητας
Πηγή: The sun

Η λύση στο τεστ παρατηρητικότητας :

Μπορείτε να δείτε τη φιγούρα του σκύλου στη μέση του ξύλινου φράχτη, πάνω από το ξύλινο σπιτάκι.

τεστ παρατηρητικότητας
Πηγή: The sun

Πώς τα πήγατε; Ήταν εύκολο ή δύσκολο; Εάν το βρήκατε δύσκολο, μην ανησυχείτε. Έχουμε και άλλα τεστ για να εξασκηθείτε και να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας. Αυτά αποσκοπούν στο να αξιολογήσουν τις οπτικές σας ικανότητες και τις αντιληπτικές σας ικανότητες.

Όλο Υγεία

Scroll to Top