Τεστ παρατηρητικότητας: Μπορείτε να εντοπίσετε το περίεργο στοιχείο στην εικόνα σε 10 δευτερόλεπτα;

περίεργο στοιχείο

Σας παρουσιάζουμε μια οπτική ψευδαίσθηση ειδικά σχεδιασμένη για να μπερδέψουμε τον εγκέφαλό σας. Λύστε αυτό το τεστ παρατηρητικότητας με το περίεργο στοιχείο σε 10 δευτερόλεπτα και οξύνετε το μυαλό σας!

Οι οπτικές ψευδαισθήσεις παίζουν με το μυαλό σας παρουσιάζοντας διαφορετικές οπτικές γωνίες που αποκλίνουν από την αντικειμενική πραγματικότητα. Αυτές οι εικόνες μπορούν να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση αντικειμένων, ζώων ή προσώπων που δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα, αλλά ο θεατής ωστόσο τα αντιλαμβάνεται.

Οι επιστήμονες προσπαθούσαν εδώ και καιρό να καταλάβουν γιατί ο εγκέφαλός μας ξεγελιέται με αυτές τις ψευδαισθήσεις. Μια εξήγηση βρίσκεται στην ικανότητα του ανθρώπινου οπτικού συστήματος να επεξεργάζεται και να ερμηνεύει στερεοσκοπικές πληροφορίες, επιτρέποντάς μας να αντιλαμβανόμαστε το βάθος και τις κρυμμένες εικόνες μέσα στα μοτίβα.

Τα εγκεφαλικά τεστ μπορούν να χρησιμεύσουν σε κάτι περισσότερο από μια απλή ψυχαγωγία. Μπορούν να αξιολογήσουν τη νοημοσύνη ενός ατόμου. Λειτουργούν ως εργαλεία για την αξιολόγηση των γνωστικών ικανοτήτων ενός ατόμου. Μια άλλη ενδιαφέρουσα πτυχή είναι ότι οι οπτικές ψευδαισθήσεις μπορούν να προσφέρουν πληροφορίες για τα κρυμμένα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ατόμου.

Είστε τόσο παρατηρητικοί για να βρείτε το περίεργο στοιχείο σε αυτό το τεστ παρατηρητικότητας;

Η πρόκληση σας: Σε αυτή την εικόνα, δύο άνθρωποι κάθονται στις ξαπλώστρες δίπλα από μία πισίνα και απολαμβάνουν τον ήλιο πίνοντας τα κοκτέιλ τους. Τόσο ο άνδρας όσο και η γυναίκα μοιάζουν να συζητούν χαρούμενοι. Σε κάποιο σημείο της εικόνας όμως υπάρχει ένα περίεργο στοιχείο, κάτι που δεν ταιριάζει καθόλου..

Μπορείτε να το εντοπίσετε; Έχετε μόλις 10 δευτερόλεπτα. Έτοιμοι; Πάμε…

περίεργο στοιχείο

Δέκα, εννιά, οκτώ, επτά, έξι, πέντε, τέσσερα, τρία, δύο, ένα…

Ο χρόνος τελειώνει!

Η λύση στο τεστ παρατηρητικότητας:

Πώς τα πήγατε; Ήταν εύκολο ή δύσκολο; Εάν το βρήκατε δύσκολο, μην ανησυχείτε. Έχουμε και άλλα τεστ για να εξασκηθείτε και να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας. Αυτά αποσκοπούν στο να αξιολογήσουν τις οπτικές σας ικανότητες και τις αντιληπτικές σας ικανότητες.

 

 

Όλο Υγεία

Scroll to Top