3 θρεπτικά πρωινά για μακροζωία – Μειώνουν τη βιολογική σας ηλικία!

πρωινά μακροζωία

Ο ειδικός σε θέματα μακροζωίας Βάλτερ Λόνγκο, που σχεδίασε τη δίαιτα μακροζωίας, δίνει τρεις συμβουλές για πρωινά που ενισχύουν τη μακροζωία και μικραίνουν τη βιολογική σας ηλικία.

Η βιολογική ηλικία διαφέρει από τον αριθμό των ετών που γράφει η ταυτότητά μας. Το να καθυστερήσουμε το γήρας, να παρατείνουμε τα νιάτα και να στοχεύσουμε στη μακροζωία είναι πόθος σχεδόν όλης της ανθρωπότητας. Μέχρι τουλάχιστον να φτάσουμε στο σημείο να κατακτήσουμε την αθανασία!

Ο Βάλτερ Λόνγκο, καθηγητής βιο-γεροντολογίας, κυτταρικός βιολόγος και διευθυντής του Ινστιτούτου Μακροζωίας του USC, νιώθει ότι έχει κάνει ένα βήμα- αν όχι περισσότερα- προς τη σωστή κατεύθυνση για τη μακροζωία και, όπως λέει στο Insider, καθοριστικό ρόλο παίζει η διατροφή του και το πρωινό του.

Τα 3 πρωινά που φράζουν τις αρτηρίες σας-Διαλέξτε υγιεινές εναλλακτικές

Ο Βάλτερ Λόνγκο ανέπτυξε τη δίαιτα μακροζωίας, μια δίαιτα που είναι ουσιαστικά «βίγκαν συν ψάρι». Η δίαιτα μακροζωίας είναι πλούσια σε όσπρια, δημητριακά ολικής αλέσεως, ξηρούς καρπούς και σπόρους και σχετικά χαμηλή σε πρωτεΐνες. Οι αρχές της δίαιτας βασίζονται στην έρευνα του ίδιου του Longo σε πληθυσμούς σε όλο τον κόσμο που ζουν ιδιαίτερα μεγάλη διάρκεια ζωής. Περιλαμβάνει επίσης περιόδους νηστείας και ενθαρρύνει όσο το δυνατόν περισσότερο περπάτημα για να μιμηθεί τις συνήθειες των αιωνόβιων στις μπλε ζώνες.

3 θρεπτικά πρωινά για μακροζωία

Ο τρόπος με τον οποίο ξεκινάτε την κάθε μέρα, σε διατροφικό επίπεδο, επηρεάζει σε τεράστιο βαθμό την υγεία σας, την αποδοτικότητά σας, τη διάθεσή σας. Καθορίζει την ενέργειά σας μέσα στη μέρα. Τώρα μπορεί να συμβάλλει και στη μακροζωία. Ο Βάλτερ Λόνγκο αποκαλύπτει τα παρακάτω πρωινά μακροζωίας.

1. Τρώτε ένα πρωινό που να περιέχει πολλές ομάδες τροφίμων

Προτού βάλετε στο μπολ κάποια θρεπτικά συστατικά, πρέπει να τρώτε πρωινό και να μην φεύγετε το πρωί με έναν καφέ στο χέρι. Ένα υγιεινό πρωινό μακροζωίας μπορεί να περιέχει δημητριακά ολικής αλέσεως, ξηρούς καρπούς και φρούτα. Μπορείτε να επιλέξετε ψωμί ολικής αλέσεως, με άλειμμα ξηρών καρπών που περιέχει αμύγδαλο και κακάο, καθώς και ένα μήλο.

Το βούτυρο αμυγδάλου είναι ένα από τα πιο υγιεινά βούτυρα ξηρών καρπών, εφόσον δεν περιέχει πρόσθετη ζάχαρη, επειδή περιέχει βιταμίνες και μέταλλα όπως βιταμίνη Ε, μαγνήσιο και ασβέστιο.

2. Φροντίστε να επιλέγετε πράγματα που σας αρέσουν

Δεν πρέπει να πιέζετε τον εαυτό σας να τρώει πράγματα που δεν απολαμβάνει, μόνο και μόνο επειδή κάνουν καλό. Ό,τι τρώτε θα πρέπει να είναι μια εκδοχή αυτού που σας αρέσει με βάση τους γενικούς κανόνες της δίαιτας μακροζωίας.

Οι περισσότεροι διαιτολόγοι συμφωνούν ότι δεν έχει νόημα να προσπαθείτε να πιέσετε τον εαυτό σας να φάει κάτι αν δεν σας αρέσει, καθώς αυτό θα κάνει πιο δύσκολο να διατηρήσετε μια υγιεινή διατροφή. Είναι πολύ καλύτερο να εστιάζετε σε τρόφιμα, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, που σας αρέσουν.

Μπορείτε να φάτε για πρωινό μια ομελέτα με λαχανικά. Δεν σας αρέσουν τα αυγά, τότε φάτε 1 τοστ με ψωμί ολικής, 1 φέτα τυρί και ντομάτα. Μπορείτε να πιείτε κεφίρ ή να φάτε γιαούρτι με βρόμη, μέλι και κανέλα. Υπάρχουν πολλοί υγιεινοί και χορταστικοί συνδυασμοί, που θα το κάνουν πρωινό μακροζωίας.

3. Μη φοβάστε να κάνετε αλλαγές για να πάρετε περισσότερα θρεπτικά συστατικά

Ο Λόνγκο κάνει αλλαγές στο πρωινό του για να πάρει όσα περισσότερα θρεπτικά συστατικά μπορεί, χωρίς να θυσιάζει τη γεύση.
Φτιάχνει το πρωινό του φλιτζάνι τσάι με δύο φακελάκια τσαγιού: ένα πράσινο φακελάκι και ένα μαύρο. Αυτό επειδή «το πράσινο δεν έχει τόσο καλή γεύση όσο το μαύρο», αλλά μπορεί ακόμα να αποκομίσει τα θρεπτικά οφέλη του πράσινου τσαγιού.

Το πράσινο τσάι έχει συνδεθεί με την καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου και την υγεία της καρδιάς, τη μείωση της χοληστερόλης, τη βελτιωμένη αντοχή των οστών και τις αντιγηραντικές επιδράσεις στο δέρμα.

Scroll to Top