Το αρχαίο ασιατικό βότανο που βελτιώνει τη στυτική δυσλειτουργία και το κυκλοφορικό και μειώνει τον κίνδυνο άνοιας

αρχαίο ασιατικό βότανο gingko biloba

Αυτό το ασιατικό βότανο, προέρχεται από ένα αρχαίο δέντρο που ευδοκιμεί στην Ασία. Χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική.

Τα φύλλα του είναι πλούσια σε ουσίες που έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες, όπως φλαβονοειδή και τερπενοειδή. Οι αντιοξειδωτικές ουσίες που  έχει αυτό το αρχαίο ασιατικό βότανο βοηθούν στην προστασία των κυττάρων από τη βλάβη που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες.

Ginkgo biloba: το αρχαίο ασιατικό βότανο που έχει πολλά πιθανά οφέλη για την υγεία

Το Ginkgo biloba είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής. Μπορεί επίσης να είναι ευεργετικό για την υγεία της καρδιάς, τη λειτουργία του εγκεφάλου και την υγεία των ματιών, μαζί με πολλές άλλες καταστάσεις. Δείτε τα βασικά του οφέλη:

Βελτιώνει τη μνήμη και τη συγκέντρωση

Το Ginkgo biloba φαίνεται να βελτιώνει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της γνωστικής λειτουργίας. Μελέτες έχουν δείξει ότι  μπορεί να είναι χρήσιμο για τη βελτίωση της μνήμης και της συγκέντρωσης σε άτομα με ήπια γνωστική εξασθένηση ή άνοια.

Αντιμετωπίζει τη στυτική δυσλειτουργία

Ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι μπορεί να αντιμετωπίσει ζητήματα που σχετίζονται με τη σεξουαλική δυσλειτουργία, όπως η στυτική δυσλειτουργία ή η χαμηλή λίμπιντο. Το Ginkgo έχει την ικανότητα να βελτιώνει τα επίπεδα του μονοξειδίου του αζώτου στο αίμα, το οποίο βελτιώνει την κυκλοφορία μέσω της διαστολής των αιμοφόρων αγγείων.

Ως αποτέλεσμα, μπορεί να είναι χρήσιμο για τη θεραπεία διαφόρων συμπτωμάτων σεξουαλικής δυσλειτουργίας βελτιώνοντας τη ροή του αίματος σε αυτές τις περιοχές του σώματος.

Μια μελέτη του 2008 αξιολόγησε τη χρήση του ginkgo για την αύξηση της σεξουαλικής επιθυμίας και ικανοποίησης σε γυναίκες που υποβάλλονταν ταυτόχρονα σε σεξουαλική ψυχοθεραπεία. Ο συνδυασμός ginkgo και ψυχοθεραπείας ήταν αποτελεσματικός μακροπρόθεσμα σε σύγκριση με ένα εικονικό φάρμακο.

Βελτιώνει το κυκλοφορικό

Το Ginkgo biloba μπορεί να βοηθήσει στη διεύρυνση των αιμοφόρων αγγείων και στη μείωση της θρόμβωσης, γεγονός που μπορεί να βελτιώσει τη ροή του αίματος σε όλο το σώμα.
Το Ginkgo biloba έχει την ικανότητα να διεγείρει την παραγωγή νιτρικού οξειδίου, μιας ουσίας που χαλαρώνει τους μυς των αιμοφόρων αγγείων και τα διευρύνει. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη ροή του αίματος σε όλο το σώμα. Επίσης συμβάλλει στη μείωση της θρόμβωσης, η οποία είναι η δημιουργία θρόμβου αίματος μέσα σε ένα αιμοφόρο αγγείο. Η θρόμβωση μπορεί να περιορίσει ή να αποκλείσει εντελώς τη ροή του αίματος, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο ή άλλα προβλήματα υγείας.
Βελτιώνει την αιματική ροή στα πόδια, η οποία μπορεί να είναι χρήσιμη για άτομα με φλεβική ανεπάρκεια ή άλλες καταστάσεις που επηρεάζουν την κυκλοφορία στα πόδια, καθώς και την αιματική ροή στον εγκέφαλο, η οποία μπορεί να είναι χρήσιμη για άτομα με ήπια γνωστική εξασθένηση ή άνοια ενώ προλαμβάνει τα ισχαιμικά εγκεφαλικά.

Μειώνει τον κίνδυνο άνοιας και Alzheimer

Μελέτες έχουν δείξει ότι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης άνοιας και Alzheimer. Ανασκόπηση 21 μελετών αποκάλυψε ότι όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με τη συμβατική ιατρική, το εκχύλισμα μπορεί να αυξήσει τις λειτουργικές ικανότητες σε άτομα με ήπια συμπτώματα Αλτσχάιμερ.

Μειώνει το άγχος

Το Ginkgo biloba μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της διάθεσης και στη μείωση των συμπτωμάτων του άγχους και της κατάθλιψης.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η έρευνα σχετικά με τα οφέλη του Ginkgo biloba είναι ακόμα σε εξέλιξη. Είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν πάρετε συμπληρώματα Ginkgo biloba, ειδικά εάν έχετε κάποια υποκείμενη ιατρική πάθηση.

Παρενέργειες

Τα συμπληρώματα Ginkgo biloba είναι γενικά ασφαλή για τους περισσότερους ανθρώπους. Ωστόσο, σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να προκαλέσουν παρενέργειες, όπως:

  • Κεφαλαλγία
  • Ναυτία
  • Διάρροια
  • Δυσκολία στον ύπνο
  • Αυξημένη αιμορραγία

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το Ginkgo biloba δεν είναι κατάλληλο για όλους. Όσοι έχουν υποκείμενες ιατρικές παθήσεις, όπως αιμορραγική διαταραχή ή λήψη αντιπηκτικών, θα πρέπει να συμβουλεύονται το γιατρό τους πριν πάρουν συμπληρώματα Ginkgo biloba. 

Scroll to Top