Αυτό το μπαχαρικό πρέπει να προσθέσετε στον καφέ σας – Θα εκτοξεύσει το μεταβολισμό σας και θα μειώσει το σάκχαρο

Πρόκειται για ένα μπαχαρικό, το οποίο είναι γνωστό για τη ζεστή και γλυκιά γεύση του. Είναι διαδεδομένο και αρωματικό, ενώ αν το προσθέσετε το πρωί στο φλιτζάνι με τον καφέ θα επιταχύνετε τον μεταβολισμό σας.

Ο καφές είναι ένα αγαπημένο ρόφημα που απολαμβάνουν αμέτρητοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο για την πλούσια γεύση και την καφεΐνη του που μας βοηθάει να ξυπνήσουμε το πρωί. Με μια απλή προσθήκη, ωστόσο, μπορείτε να τον μετατρέψετε στο πιο υγιεινό ρόφημα.

Αν δεν το καταλάβατε από την περιγραφή του να σας αποκαλύψουμε ότι πρόκειται για την κανέλα. Οι αρωματικές και ελαφρώς πικάντικες νότες της μπορούν να απογειώσουν τη γεύση του πρωινού καφέ σας αλλά και τη δίαιτά σας.

Ωστόσο, ο καφές είναι πολλά περισσότερα από μια απλή πρωινή απόλαυση. Αποδεικνύεται ότι η προσθήκη ορισμένων μπαχαρικών στον καφέ σας μπορεί όχι μόνο να ενισχύσει τη γεύση του αλλά και ενδεχομένως να τονώσει το μεταβολισμό σας.

Η Sheri Berger, RDN, CDCES, διαιτολόγος και σύμβουλος διατροφής στο Consumer Health Digest, και η Lisa Richards, διατροφολόγος και δημιουργός της δίαιτας Candida, θα μας διαφωτίσουν περισσότερο για τις ιδιότητες του συγκεκριμένου μπαχαρικού που προτείνουν να προσθέσετε στον καφέ σας για να ενισχύσετε το μεταβολισμό σας.

Η Berger και η Richards υποστηρίζουν ότι η κανέλα είναι ένα από τα μπαχαρικά που μπορείτε να βάλετε στον καφέ σας για να ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας και να απογειώσετε το πρωινό σας ρόφημα.

Εκτός από τη γεύση και το άρωμά της, η κανέλα πιστεύεται επίσης ότι έχει μια πιθανή σύνδεση με ταχύτερο μεταβολισμό, όπως δείχνουν οι μελέτες. Η Berger αναλύοντας σχετικές μελέτες λέει: «Οι έρευνες έχουν δείξει ότι η κανέλα είναι ευεργετική για την αύξηση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη και τη βελτίωση των επιπέδων σακχάρου και χοληστερόλης στο αίμα, τα οποία είναι ευεργετικά τόσο για την απώλεια βάρους όσο και τη γενική μας υγεία».

Η Richards προχωράει σε λεπτομέρειες και εξηγεί τον ρόλο της κανέλας όσον αφορά στον μεταβολισμό.

«Η κανέλα μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του μεταβολισμού μέσω πολλαπλών μηχανισμών. Μπορεί να βελτιώσει την ευαισθησία στην ινσουλίνη, επιτρέποντας στο σώμα να ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα πιο αποτελεσματικά. Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να μειώσει την πιθανότητα αποθήκευσης λίπους και να προωθήσει τη χρήση γλυκόζης για ενέργεια. Η κανέλα έχει επίσης θερμογόνο δράση, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να αυξήσει ελαφρώς το μεταβολικό σας ρυθμό αυξάνοντας την παραγωγή θερμότητας στο σώμα μετά την κατανάλωση της».

Όλο Υγεία

Scroll to Top