Ο αρχαίος χυμός που μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού και καρδιακών παθήσεων – Κάνει καλό στην αναιμία και στην αϋπνία

αρχαίος χυμός
  • Ο χυμός βύσσινου, ένα δροσιστικό ρόφημα με πλούσια θρεπτικά συστατικά, προσφέρει σημαντικά οφέλη για την υγεία.
  • Μελέτη στο περιοδικό Nutrients έδειξε μειωμένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιακής προσβολής με κατανάλωση 2 ποτηριών χυμού βύσσινου ημερησίως.
  • Έρευνα του Πανεπιστημίου Delaware διαπίστωσε μείωση της “κακής” LDL χοληστερόλης κατά 11% με κατανάλωση 480ml χυμού βύσσινου ημερησίως για 12 εβδομάδες.

Ο αρχαίος χυμός αυτός θεωρείται πως είναι «κόκκινος θησαυρός» για την υγεία σας! Έχει βαθύ κόκκινο χρώμα και χαρακτηριστική, ελαφρώς όξινη γεύση, ενώ παρέχει σημαντικά οφέλη στην υγεία.

Είναι ένα δροσιστικό ρόφημα που το λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Σας ξεδιψάει και παράλληλα ενισχύει την υγεία σας.

Θεωρείται μια πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών, όπως βιταμίνης Α και C, φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών, ουσίες προσφέρουν στον οργανισμό σας «κόκκινη» δύναμη!

Ο αρχαίος χυμός που προστατεύει από πολλές σοβαρές ασθένειες

Ο συγκεκριμένος χυμός σας προστατεύει από πολλές σοβαρές και χρόνιες ασθένειες και λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε σίδηρο ενδείκνυνται για περιπτώσεις αναιμίας, ενώ περιέχει και υψηλές ποσότητες μελατονίνης, μιας ορμόνης που είναι σημαντική για τη διαδικασία του ύπνου.

Πρόκειται για τον χυμό βύσσινου. Το βύσσινο δημιουργήθηκε από διασταύρωση της κερασιάς με τα άγρια βύσσινα και ήταν ήδη γνωστό κατά τους Ρωμαϊκούς χρόνους. Η καλλιέργεια του είναι εύκολη και γι’ αυτόν τον λόγο επεκτάθηκε σε όλον τον κόσμο, σε μικρό χρονικό διάστημα.

Το βύσσινο αποτελεί βασικό συστατικό για πολλές συνταγές, αλλά δεν είναι μια καλή επιλογή μόνο για γαστρονομικούς σκοπούς, καθώς προσφέρει σημαντικά οφέλη.

Τι δείχνουν τα επιστημονικά στοιχεία για τον χυμό βύσσινου

Μάλιστα νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nutrients, έδειξε ότι η κατανάλωση δύο ποτηριών του χυμού βύσσινου καθημερινά θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιακής προσβολής.

Το γευστικό αυτό ρόφημα μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση και τη χοληστερόλη, βασικούς παράγοντες που συμβάλλουν στην εμφάνιση πολλών σοβαρών προβλημάτων υγείας, τα οποία μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο ακόμη και τη ζωή σας.

Αυτό συμβαίνει επειδή το φρουτοποτό είναι πλούσιο σε υγιείς φυτικές ενώσεις που ονομάζονται πολυφαινόλες και μειώνουν την αρτηριακή πίεση και τη χοληστερόλη – προστατεύοντας από καρδιαγγειακές παθήσεις.

Τα ευρήματα αναφέρουν επίσης ότι όσοι κατανάλωναν το ρόφημα ήταν λιγότερο επιρρεπείς στη φλεγμονή και το οξειδωτικό στρες που προκαλούν σοβαρές ασθένειες.

Μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Delaware στις ΗΠΑ διερεύνησε τις επιδράσεις του χυμού βύσσινου σε 34 γυναίκες και άνδρες, ηλικίας 65 – 80 ετών.

Είτε κατανάλωναν καθημερινά 480ml του χυμού είτε ένα ποτό ελέγχου για μια περίοδο 12 εβδομάδων. Ανακαλύφθηκε ότι ο χυμός βύσσινου μείωσε την «κακή» LDL χοληστερόλη κατά 11%.

Η άποψη των ερευνητών

Ο επικεφαλής ερευνητής δρ Sheau Ching Chai, διατροφολόγος στο Πανεπιστήμιο Delaware των ΗΠΑ, δήλωσε στην Express: «Ο χυμός βύσσινου είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς χυμούς που έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ. Αξίζει να εντάξετε στη διατροφή σας αυτόν τον χυμό για να έχετε γερή καρδιά».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «Οι συμμετέχοντες στην ομάδα με τον χυμό βύσσινου είχαν χαμηλότερη συστολική αρτηριακή πίεση και LDL χοληστερόλη, καθώς και χαμηλότερα επίπεδα ορισμένων ουσιών στο αίμα που υποδηλώνουν φλεγμονή και οξειδωτικό στρες, συμπεριλαμβανομένων των βιοδεικτών CRP και MDA, σε σύγκριση με την ομάδα ελέγχου».

Η υψηλή αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα χοληστερόλης είναι δύο τεράστιοι παράγοντες που συμβάλλουν σε σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως οι καρδιακές προσβολές, τα εγκεφαλικά επεισόδια και οι καρδιαγγειακές παθήσεις, οι οποίες αποτελούν τις ασθένειες με τους περισσότερους θανάτους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Παράλληλα σε σύγκριση με άλλους τύπους χυμών και αναψυκτικών, ο χυμός βύσσινου είναι καλύτερος αν θέλετε να αποφύγετε την αύξηση του σωματικού βάρους. Ο χυμός από βύσσινο μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί στη διατροφή χωρίς να αυξηθεί η πρόσληψη θερμίδων ή ζάχαρης – ειδικά αν καταναλώνεται αντί για άλλα ροφήματα που είναι γεμάτα με ζάχαρη.

Διαβάστε Περισσότερα

Scroll to Top