«Έχασα 25 κιλά σε 4 μήνες με μια μικρή αλλαγή στη διατροφή μου» – Πώς τα κατάφερε η 34χρονη;

Έχασε 25 κιλά σε 4 μήνες

Μια 34χρονη γυναίκα μοιράζεται την εντυπωσιακή ιστορία της, αποκαλύπτοντας πώς κατάφερε να χάσει 25 κιλά μέσα σε μόλις τέσσερις μήνες. Το μυστικό της δεν ήταν κάποια αυστηρή δίαιτα ή εξαντλητική γυμναστική, αλλά μια απλή προσθήκη στη διατροφή της που έκανε τη διαφορά.

Απώλεια βάρους: Ποιες τροφές είναι καλό να τρώνε οι άνω των 50 για να καίνε λίπος και θερμίδες;

Η αλλαγή που βοήθησε μια 34χρονη να χάσει 25 κιλά

Η πιο σωστή στρατηγική αδυνατίσματος βασίζεται σε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που περιλαμβάνει μείωση θερμίδων μέσω ισορροπημένης διατροφής, τακτική σωματική άσκηση και συμπεριφορικές παρεμβάσεις όπως η αυτοπαρακολούθηση και η αλλαγή συνηθειών. Σύμφωνα με μια συστηματική ανασκόπηση 67 μελετών που δημοσιεύτηκε στο Applied Physiology, Nutrition, and Metabolism, η απώλεια βάρους άνω του 5% επιτυγχάνεται κυρίως με ενεργειακό έλλειμμα, συχνά μέσω περιορισμού λίπους στη διατροφή, αυξημένης λήψης φυτικών ινών και συνδυασμού με άσκηση καθώς και ψυχολογικές τεχνικές συμπεριφοράς. Αυτή η πολυδιάστατη μέθοδος είναι η πιο επιτυχημένη για μακροχρόνια διαχείριση βάρους και διατήρηση της απώλειας.

Μια μητέρα ισχυρίζεται ότι έχασε 25 κιλά σε τέσσερις μήνες με ένα απλό κόλπο και δεν έχει καμία σχέση με ενέσεις αδυνατίσματος. Η Abbie Lodge στράφηκε σε ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες αφού έγινε μητέρα δύο παιδιών. Βασιζόταν σε πατατάκια, ζαχαρούχα ποτά και παραγγελίες φαγητού αξίας 200 λιρών τον μήνα για να αντεπεξέλθει στην καθημερινότητα.

Στο μεγαλύτερο βάρος της, η 34χρονη ζύγιζε 92 κιλά και φορούσε νούμερο 14 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μετά από ένα οικογενειακό βίντεο από τις διακοπές και μια σκληρή αλήθεια από τους γιατρούς της, η Abbie κατάλαβε ότι κάτι έπρεπε να αλλάξει. Και κάνοντας ένα απλό πράγμα κάθε μέρα, κατάφερε να χάσει 25 κιλά μέσα σε μόλις τέσσερις μήνες.

«Ήμουν σε έναν συνεχόμενο κύκλο του “προσπαθώ να είμαι καλή” και μετά το παραμικρό που συνέβαινε με έκανε να ξεφεύγω τελείως», ανέφερε η coach απώλειας βάρους, από το Essex. «Μούδιαζα τα συναισθήματά μου με το φαγητό όπως ένας αλκοολικός ή τοξικομανής θα μούδιαζε τον εαυτό του με την ουσία της επιλογής του».

«Έπινα τρία με τέσσερα λίτρα κανονική cherry cola τη μέρα, ζούσα με πατατάκια και σοκολάτες και έτρωγα φαγητό απ’ έξω».

Φωτογραφία: Jam Press

«Έχασα 89 κιλά με μια “παραδοσιακή” δίαιτα – Η ιστορία μου αποδεικνύει ότι δεν χρειάζονται ενέσεις»

Έπινε 4 λίτρα cola – Με τι το αντικατέστησε;

Η μητέρα, η οποία ήταν προδιαβητική, ξεκίνησε τη 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan τον Οκτώβριο του 2021. Το πρόγραμμα βασίζεται στην αντικατάσταση γευμάτων και τη δομημένη διατροφή. Με αυτό, σε συνδυασμό με υγιεινή διατροφή και άσκηση, η Abbie είδε γρήγορα διαφορά.

Αλλά η πραγματική αλλαγή ήρθε όταν αντικατέστησε τη cherry cola με νερό, πίνοντας τρία έως τέσσερα λίτρα καθημερινά. Πλέον, η μητέρα ζυγίζει 67 κιλά και φοράει νούμερο 10 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Η μυστική μου λύση για μακροχρόνια απώλεια βάρους και διατήρηση είναι το νερό. Πλέον πίνω τρία με τέσσερα λίτρα τη μέρα και ζω μια φυσιολογική, ισορροπημένη, υγιεινή ζωή. Τίποτα δεν είναι απαγορευμένο, έμαθα την ισορροπία».

«Παρόλο που υπήρξαν μεγάλες σωματικές αλλαγές, η μεγαλύτερη αλλαγή ήταν η νοητική αποφόρτιση. Δεν με κυβερνά πλέον το φαγητό· δεν είμαι πια φυλακισμένη του φαγητού».

Τα ευρύτερα οφέλη των φαρμάκων για την απώλεια βάρους στην Υγεία-Τι δείχνουν νέες μελέτες

Με ποιον τρόπο βλάπτουν τα ζαχαρούχα ροφήματα την υγεία;

Η τακτική κατανάλωση ζαχαρούχων ροφημάτων συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, ανεξάρτητα από το βάρος ή την παχυσαρκία, σύμφωνα με συστηματική ανασκόπηση και μετα-ανάλυση που δημοσιεύθηκε στο BMJ.

Συγκεκριμένα, εκτιμάται ότι η κατανάλωση αυτών των ροφημάτων υπήρξε υπεύθυνη για περίπου δύο εκατομμύρια περιστατικά διαβήτη τύπου 2 στις ΗΠΑ και 80 000 στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσα σε μία δεκαετία, ενώ δεν προκύπτει όφελος από την αντικατάστασή τους με τεχνητά γλυκαντικά ή χυμούς φρούτων. Τα αποτελέσματα υπογραμμίζουν την ανάγκη περιορισμού της κατανάλωσης ζαχαρούχων ροφημάτων για τον έλεγχο του βάρους και την πρόληψη χρόνιων ασθενειών.

Σε ατομικό επίπεδο, η μείωση των ζαχαρούχων ροφημάτων μπορεί να επιτευχθεί με πρακτικές αλλαγές στην καθημερινότητα, όπως η σταδιακή αντικατάσταση των αναψυκτικών με νερό ή άγλυκα αφεψήματα, η επιλογή μικρότερων μερίδων όταν δεν γίνεται πλήρης αποφυγή, η αποφυγή αγοράς τέτοιων ποτών για το σπίτι και η ενσυνείδητη ανάγνωση των ετικετών για τον εντοπισμό «κρυμμένης» ζάχαρης.

Έχετε παραπάνω κιλά; Γιατί μπορεί να είναι καλύτερο για την υγεία από το να είστε πολύ αδύνατοι

Επίσης, η διατήρηση εναλλακτικών χαμηλής θερμιδικής αξίας διαθέσιμων στο ψυγείο και η υιοθέτηση στόχων προσωπικής υγείας (όπως η μείωση της προσλαμβανόμενης ζάχαρης) ενισχύουν τη μακροπρόθεσμη αλλαγή συμπεριφοράς. Μικρές, σταδιακές αλλαγές διευκολύνουν τη διατήρηση της νέας συνήθειας και μειώνουν τον κίνδυνο επιστροφής στις παλιές επιλογές.

Αλέξανδρος Παντελάκης

O Αλέξανδρος Παντελάκης είναι αρχισυντάκτης του «Όλο Υγεία». Έχει συνεργαστεί με blog, εφημερίδες και περιοδικά ποικίλης θεματολογίας αποκτώντας σφαιρική εμπειρία σε διάφορα είδη δημοσιογραφικής γραφής. Πιστεύει ότι σήμερα, με την πληθώρα πληροφοριών που μας κατακλύζει, η ανάγκη για αξιόπιστη και τεκμηριωμένη ενημέρωση από έμπιστα Μέσα είναι πιο σημαντική από ποτέ.

Scroll to Top