Η «υπερτροφή» με περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά – Ιδανική για προπόνηση και απώλεια βάρους

υπερτροφή - αυγά - απώλεια βάρους

Η πρωτεΐνη είναι κλειδί για την άσκηση, καθώς βοηθά στη δόμηση μυών και σας κάνει να αισθάνεστε πιο χορτάτοι, μειώνοντας τα ενδιάμεσα σνακ. Για τον ίδιο λόγο βοηθά και στην απώλεια του βάρους. Υπάρχει μια υπερτροφή που αποτελεί την πιο καλή επιλογή σας στην προσπάθεια σας.

Κάποιες από τις πιο δημοφιλείς διατροφές για αύξηση όγκου προτείνουν την αύξηση της κατανάλωσης αυγών που βοηθούν στην ενίσχυση της μυϊκής μάζας. Η πρωτεΐνη αποτελεί βασικό στοιχείο και στις διατροφές για απώλεια βάρους, αφού σας κρατά χορτάτους για περισσότερο χρόνο, μειώνοντας την πιθανότητα για ενδιάμεσο τσιμπολόγημα.

Δύο κουταλάκια από ένα γλυκό σνακ μειώνουν τη χοληστερίνη και προστατεύουν από άνοια

Αν και υπάρχουν πολλά οφέλη από την κατανάλωση αυγών, υπάρχει ένας ξηρός καρπός που παρέχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά: το αμύγδαλο.

Τα αμύγδαλα ως υπερτροφή για τους μυς

Τα αμύγδαλα προτείνονται για μυϊκή ανάπτυξη, χάρη στην περιεκτικότητά τους σε πρωτεΐνη, ενώ παρέχουν και άλλα βασικά θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν την απόδοση και την ανάκαμψη μετά τη σωματική δραστηριότητα.

Ένα μεσαίο αυγό περιέχει περίπου 6 γραμμάρια πρωτεΐνης, ενώ μια μερίδα 30 γραμμαρίων αμύγδαλα (περίπου 20) παρέχει 7 γραμμάρια πρωτεΐνης. Παράλληλα, τα αμύγδαλα περιέχουν υγιή λιπαρά, βιταμίνη Ε, μαγνήσιο και φυτικές ίνες, καθιστώντας τα μια πιο πλήρη επιλογή για όσους θέλουν να βελτιώσουν τη διατροφή και τη φυσική τους κατάσταση.

Η υψηλή περιεκτικότητα των αμυγδάλων σε πρωτεΐνη τα καθιστά βασικό τρόφιμο για όσους ασκούνται. Εκτός από την υποστήριξη της μυϊκής αποκατάστασης, ο συνδυασμός θρεπτικών συστατικών προάγει την ανάκαμψη, ρυθμίζει τα επίπεδα ενέργειας και καταπολεμά το οξειδωτικό στρες που προκαλείται από την έντονη δραστηριότητα.

Τα φιστίκια Αιγίνης μπορούν να βελτιώσουν την υγεία των ματιών σε μόλις 6 εβδομάδες – Πόσα πρέπει να τρώτε

Τα οφέλη της κατανάλωσης αμυγδάλων

Η Dr. Sarah Berry, αναπληρώτρια καθηγήτρια διατροφικών επιστημών στο King’s College του Λονδίνου και επικεφαλής επιστήμονας στο Zoe, υπογραμμίζει τα οφέλη της κατανάλωσης αμυγδάλων.

Εξηγεί ότι ένα υγιεινό γεύμα είναι πάντα καλό, αλλά πολλοί «αναιρούν» τα οφέλη αυτά με ανθυγιεινά σνακ, όπως πατατάκια και μπισκότα. Η αντικατάσταση αυτών με πιο υγιεινά σνακ, όπως τα αμύγδαλα, μπορεί να ωφελήσει σημαντικά το σώμα μας.

Μια χούφτα αμύγδαλα περιέχει «υγιείς ίνες και λιπαρά», τα οποία, παρόλο που είναι υψηλά σε λιπαρά, δεν απορροφώνται με τον ίδιο τρόπο όπως άλλες τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Σύμφωνα με την Dr. Sarah, το 30% περίπου των θερμίδων από τα αμύγδαλα αποβάλλονται λόγω της ιδιαίτερης δομής τους, καθιστώντας τα ένα χορταστικό και υγιεινό σνακ.

Καρκίνος: Ο ξηρός καρπός που μπορεί να είναι το «κλειδί» για την αναχαίτιση της εξάπλωσής του

Κίνδυνοι από τα επεξεργασμένα τρόφιμα

Ο Tim Spector, καθηγητής γενετικής επιδημιολογίας στο King’s College του Λονδίνου, προειδοποιεί για τις επιπτώσεις των υπερεπεξεργασμένων τροφών. Αυτά τα τρόφιμα, που περιέχουν συνήθως πέντε ή περισσότερα μη φυσικά συστατικά, όπως γλυκαντικά, χρωστικές, συντηρητικά και γαλακτωματοποιητές, συνδέονται με υπερκατανάλωση τροφής και αύξηση βάρους.

Η αναλογία ανθρώπων με μεγάλη περιφέρεια μέσης αυξάνεται και τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα αποτελούν σημαντικό παράγοντα. Ο καθηγητής τονίζει την ανάγκη για κυβερνητική δράση ώστε να μειωθεί η κατανάλωση αυτών των τροφών.

Αμύγδαλα: Οφέλη και για την καρδιά

Πέρα από την πρωτεΐνη για την προπόνηση, τα αμύγδαλα προσφέρουν και άλλα οφέλη για την υγεία, όπως για την καρδιά, λόγω των μονοακόρεστων λιπαρών που μειώνουν την LDL χοληστερόλη και προστατεύουν το καρδιαγγειακό σύστημα.

Ο «απατεώνας» ξηρός καρπός που μειώνει τη φλεγμονή, ρίχνει τη χοληστερίνη και προστατεύει από καρκίνο

Για την απώλεια βάρους, ο συνδυασμός πρωτεΐνης, φυτικών ινών και υγιών λιπαρών κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται χορτάτοι, βοηθώντας στην αποφυγή υπερφαγίας.

Αλέξανδρος Παντελάκης

O Αλέξανδρος Παντελάκης έχει συνεργαστεί με blog, εφημερίδες και περιοδικά ποικίλης θεματολογίας αποκτώντας σφαιρική εμπειρία σε διάφορα είδη δημοσιογραφικής γραφής. Πιστεύει ότι σήμερα, με την πληθώρα πληροφοριών που μας κατακλύζει, η ανάγκη για αξιόπιστη και τεκμηριωμένη ενημέρωση από έμπιστα Μέσα είναι πιο σημαντική από ποτέ.

Scroll to Top