Οι σπόροι που μας δίνουν ενέργεια, χαρίζουν λαμπερό δέρμα και βοηθούν στο αδυνάτισμα

σπόροι σουσάμι

Η θερμοκρασία φαίνεται να πέφτει καθώς μπαίνουμε στο χειμώνα, επομένως, όπως είναι φυσικό, όλοι αναζητούν τροφές που μπορούν να προσφέρουν ενέργεια και προστασία από τις ιώσεις. Αυτά μπορούν να σας τα προσφέρουν οι συγκεκριμένοι σπόροι.

Καθώς επιθυμείτε να έχετε ενέργεια και γερό ανοσοποιητικό το χειμώνα, δεν πρέπει ξεχάσετε να προσθέσετε θρεπτικά στοιχεία στη διατροφή σας. Δείτε ποια τροφή μπορεί να σας τα εξασφαλίσει στο έπακρο.

Οι σπόροι σουσαμιού συχνά λείπουν από τη διατροφή μας, αλλά αποτελούν μια πηγή ενέργειας και είναι γεμάτοι θρεπτικά συστατικά. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε γιατί η συμπερίληψη του σουσαμιού στη δίαιτα μας είναι απαραίτητη ιδιαίτερα το χειμώνα.

Τα πιθανά οφέλη του

  1. Ενισχύει το ανοσοποιητικό
  2. Προσφέρει ζεστασιά και δίνει ενέργεια
  3. Περιέχει ασβέστιο
  4. Ενισχύει την υγεία του δέρματος
  5. Βοηθά στη διατήρηση του βάρους υπό έλεγχο
  6. Οφέλη από την κατανάλωση σουσαμιού το χειμώνα
  7. Το σουσάμι παρέχει μια πληθώρα θετικών επιδράσεων για την υγεία, τα οποία πραγματικά χρειάζεστε κατά την περίοδο αυτή.

1. Ενισχύει το ανοσοποιητικό

Γεμάτοι με βασικά θρεπτικά συστατικά, όπως ψευδάργυρο, σίδηρο και βιταμίνη Ε, αυτοί οι μικροσκοπικοί σπόροι βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, προστατεύοντας από τις χειμερινές παθήσεις. Ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα βοηθά το σώμα σας να προστατεύεται από αναπόφευκτες ασθένειες και τις ιώσεις της περιόδου.

2. Προσφέρει ζεστασιά και δίνει ενέργεια

Οι σπόροι σουσαμιού αποτελούν την τέλεια προσθήκη στη χειμερινή σας διατροφή. Διατηρούν το σώμα ζεστό και μας παρέχουν την ενέργεια που έχουμε ανάγκη στον ψυχρό καιρό καθώς ο οργανισμός μας την μετατρέπει σε θερμότητα. Πλούσιοι σε καλά λιπαρά, οι σπόροι σουσαμιού είναι μια δεξαμενή συστατικών που βοηθούν το σώμα μας να αντεπεξέλθει στον κρύο καιρό. Παράλληλα, αυτά τα λιπαρά ενισχύουν την υγεία του εγκεφάλου και συμβάλλουν στη διατήρηση της ισορροπίας της κυτταρικής μεμβράνης, ενώ τα συστατικά του σας βοηθούν να καταπολεμήσετε την ατονία.

3. Περιέχει ασβέστιο

Οι σπόροι σουσαμιού έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο που υποστηρίζει την υγεία των οστών. Είναι σημαντικό να εξασφαλίζετε αυτό το θρεπτικό συστατικό, όταν η έκθεση στο ηλιακό φως είναι περιορισμένη. Επίσης, παρέχει πολλά άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, όπως μαγνήσιο και σίδηρο, τα οποία είναι επίσης πολύ απαραίτητα για τη διατήρηση της υγείας μας.

4. Ενισχύει την υγεία του δέρματος

Η παρουσία αντιοξειδωτικών και ωμέγα-6 λιπαρών οξέων στο σουσάμι συμβάλλει στη ζωντάνια και τη λάμψη του δέρματος, καταπολεμώντας την ξηρότητα που συχνά επιδεινώνεται από τις χειμωνιάτικες καιρικές συνθήκες σύμφωνα με τους ειδικούς.

5. Βοηθά στη διατήρηση του βάρους υπό έλεγχο

Η κατανάλωση έστω και μιας χούφτας σουσαμιού σας αφήνει ένα αίσθημα πληρότητας για μεγάλο χρονικό διάστημα, βοηθώντας να περιορίσετε τον πειρασμό να ενδώσετε σε πολύ ανθυγιεινές λιχουδιές. Επίσης, οι σπόροι σουσαμιού ενισχύουν την υγεία του πεπτικού συστήματος, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό το χειμώνα, όταν το σώμα μας τείνει να λειτουργεί σε πιο αργούς ρυθμούς.

Η συμπερίληψη αυτών των υγιεινών σπόρων στη διατροφή σας, όχι μόνο ενισχύει τη γεύση των φαγητών, αλλά και αποτελεί μια θρεπτική επιλογή, καθιστώντας τους έναν απλό αλλά αποτελεσματικό τρόπο για να παραμείνετε δυνατοί και με ενέργεια κατά τους ψυχρότερους μήνες του έτους.

Μάνος Σιγανός

Ο Μάνος Σιγανός είναι δημοσιογράφος υγείας με πολυετή πείρα στο εν λόγω ρεπορτάζ. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, ενώ είναι πτυχιούχος Ευρωπαϊκού πολιτισμού (Β.Α) και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις ανθρωπιστικές επιστήμες (Μ.Α). Μετά την επαγγελματική του σταδιοδρομία στα περιοδικά εισήλθε στον Digital κόσμο και έκανε σεμινάρια για τα social media. Έχει εργαστεί ως αρχισυντάκτης στα περιοδικά Vita, Prevention, Menshealth και ως δημοσιογράφος υγείας στα περιοδικά Woman’s Health και ΕΓΩ. Έχει επίσης εργαστεί στις ιστοσελίδες pathfinder.gr, dailypharmanews.gr, liveit.gr, worldsecrets.gr, καθώς και στις ιστοσελίδες των περιοδικών που εργάστηκε.

Scroll to Top