Ψητά apple fritters: Συνταγή για πεντανόστιμο μηλοπιτάκι-κέικ

Ψητά apple fritters: Συνταγή για πεντανόστιμο μηλοπιτάκι-κέικ

Τα ψητά apple fritters είναι μια συνταγή για ζουμερό κέικ, με έντονη τη γεύση μήλου και φθινοπωρινά μπαχαρικά. Το γλάσο από πάνω προσθέτει λίγη γλυκάδα χωρίς να υπερβολές. Τα μήλα Honeycrisp λειτουργούν ιδιαίτερα καλά σε αυτή τη συνταγή, προσφέροντας μια ξινόγλυκη γεύση που συμπληρώνει ιδανικά το κέικ. Εναλλακτικά μπορείτε να δοκιμάσετε με Granny Smith ή Gala. Μην ξεχάσετε, όμως, να ρυθμίσετε τη ζάχαρη ανάλογα!

Τραγανοί ρεβυθοκεφτέδες με σάλτσα ταχίνι, πλούσιοι σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά

Ψητά apple fritters – Το κέικ – «μηλοπιτάκι»

Χρόνος προετοιμασίας

Ενεργός Χρόνος Συνολικός Χρόνος Μερίδες
25 λεπτά 2 ώρες και 5 λεπτά 16

Ψητές πατάτες γεμιστές με τυρί και μπέικον – Εύκολη και νόστιμη συνταγή

Συστατικά

Για το κέικ:

  •  2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
  •  700 γραμμάρια μήλα Honeycrisp, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κύβους (περίπου 4 φλιτζάνια)
  •  ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη, ελαφρώς πιεσμένη
  •  1 1/8 κ.γ. επιτραπέζιο αλάτι
  •  1 ¾ κ.γ. κανέλα
  •  2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (240 γραμμάρια)
  •  2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  •  ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  •  ¼ κ.γ. μπαχάρι
  •  ½ φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
  •  113 γραμμάρια τυρί κρέμα, μαλακωμένη
  •  1 ¼ φλιτζάνι ζάχαρη
  •  2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  •  2 μεγάλα αυγά
  •  2/3 φλιτζανιού βουτυρόγαλα, πλήρες (ή εναλλακτική κεφίρ, πλήρες)

Για το γλάσο:

  •  ¾ φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
  •  2 κ.σ. γάλα, πλήρες
  •  ¼ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  •  Πρέζα αλάτι

Κοτόπουλο ψητό με σπαράγγια και σως βαλσάμικο

Οδηγίες

Βήμα 1

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Συγκεντρώστε όλα τα υλικά. Τοποθετήστε λαδόκολλα σε μεταλλικό ταψί 23 εκατοστών.

Βήμα 2

Για το κέικ, λιώστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα μήλα στο τηγάνι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, για περίπου 3 λεπτά. Ανακατέψτε με την καστανή ζάχαρη και 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι – σοτάρετε μέχρι τα μήλα να βγάλουν τα υγρά τους και να εξατμιστεί το περισσότερο υγρό, για περίπου 6 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε 1 ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα. Αφήστε να κρυώσει ελαφρώς.

Βήμα 3

Σε μεσαίο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το μπαχάρι, το 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα. Σε μεγάλο μπολ, χτυπήστε το βούτυρο, το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη με μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν, για περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε τη βανίλια. Με το μίξερ σε μέτρια-χαμηλή ταχύτητα, προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά. Προσθέστε εναλλάξ το μείγμα του αλευριού και το βουτυρόγαλα (ή το κεφίρ) στο μείγμα της ζάχαρης, ξεκινώντας και τελειώνοντας με το μείγμα του αλευριού. Χτυπήστε μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.

Βήμα 4

Προσθέστε το μισό μείγμα μήλων στη ζύμη. Ρίξτε τη ζύμη στο ταψί. Μοιράστε το υπόλοιπο μείγμα μήλων ομοιόμορφα από πάνω. Ψήστε στους 175°C μέχρι να βγει καθαρή μια ξύλινη οδοντογλυφίδα με λίγα υγρά ψίχουλα από το κέντρο, για περίπου 40 με 43 λεπτά.

Βήμα 5

Αφήστε το κέικ να κρυώσει στο ταψί για 20 λεπτά. Βγάλτε το προσεκτικά από το ταψί, χρησιμοποιώντας τη λαδόκολλα για να το σηκώσετε. Αφήστε το να κρυώσει τελείως σε σχάρα, για περίπου 1 ώρα.

Βήμα 6

Για το γλάσο, ανακατέψτε τη ζάχαρη άχνη, το γάλα, τη βανίλια και το αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ μέχρι να αποκτήσει σύσταση που να μοιάζει με πηχτή κρέμα γάλακτος. Περιχύστε ομοιόμορφα το κέικ με το γλάσο.

Overnight oatmeal με γεύση muffin λεμονιού\

Διατροφική αξία

Ανά μερίδα:

  •  Θερμίδες: 754
  •  Συνολικά λιπαρά: 61.6g (79% της ΣΗΠ)
  •  Κορεσμένα λιπαρά: 38.4g (192% της ΣΗΠ)
  •  Χοληστερόλη: 210mg (70% της ΣΗΠ)
  •  Νάτριο: 4058mg (176% της ΣΗΠ)
  •  Συνολικοί υδατάνθρακες: 46g (17% της ΣΗΠ)
  •  Φυτικές ίνες: 7.1g (25% της ΣΗΠ)
  •  Σύνολο σακχάρων: 19.8g
  •  Πρωτεΐνες: 6.4g

* Οι τιμές ποσοστών της Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης βασίζονται σε δίαιτα 2.000 θερμίδων.
** Η διατροφική αξία μπορεί να έχει αποκλείσεις ανάλογα με τα υλικά που χρησιμοποιήσετε ή με το αν κάνετε αντικαταστάσεις.

Όλο Υγεία

Scroll to Top