Το φρούτο που μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή σας αμέσως σύμφωνα με έρευνα – Πιο αποτελεσματικό και από τα συμπληρώματα C

φρούτο, ακτινίδιο

Αυτό το εξωτικό φρούτο μπορεί να σας βγάλει από την κακή διάθεση μέσα σε μόλις τέσσερις ημέρες, αποκαλύπτει μια νέα μελέτη.

Κάποιοι για να βελτιώσουν τη διάθεσή τους μπορεί να πηγαίνουν μια βόλτα για να πάρουν καθαρό αέρα, ενώ κάποιοι άλλοι μπορεί να προτιμούν να δουν μια κωμωδία ή να βγουν έξω παρέα με φίλους.

Οι ειδικοί ωστόσο έχουν να μας προτείνουν έναν ακόμη τρόπο: πρόκειται για ένα φρούτο που η κατανάλωσή του μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα. Το πράσινο αυτό μαλακό φρούτο που προτείνουν έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, η οποία από καιρό είναι γνωστό ότι προσφέρει ευεξία.

Αλλά τώρα οι ερευνητές πιστεύουν ότι το φρούτο μας παρέχει μια γρηγορότερη και μεγαλύτερης διάρκειας ευεξία από τα συμπληρώματα βιταμίνης C.

Η ερευνητική ομάδα, από το Πανεπιστήμιο του Οτάγκο της Νέας Ζηλανδίας, πραγματοποίησε μια διατροφική παρέμβαση οκτώ εβδομάδων σε 155 ενήλικες με χαμηλά επίπεδα βιταμίνης C.

Οι συμμετέχοντες λάμβαναν είτε ένα συμπλήρωμα βιταμίνης C, είτε ένα εικονικό φάρμακο ή δύο ακτινίδια καθημερινά και στη συνέχεια ανέφεραν στους ειδικούς  τη ζωτικότητα, τη διάθεσή τους, την ποιότητα του ύπνου και τη σωματική τους δραστηριότητα μέσω ερωτήσεων που τους έθεταν με τη βοήθεια smartphone.

Τα αποτελέσματα της μελέτης, που δημοσιεύθηκαν στο British Journal of Nutrition, έδειξαν ότι τα ακτινίδια βελτίωσαν τη ζωτικότητα και τη διάθεση μέσα σε τέσσερις ημέρες, ενώ  η ενίσχυση που τους παρείχαν σε αυτούς τους τομείς φάνηκε να κορυφώνεται περίπου στις 14-16 ημέρες.

Τα συμπληρώματα βιταμίνης C, από την άλλη πλευρά, βελτίωσαν οριακά τη διάθεση τους, ένα αποτέλεσμα που κράτησε μέχρι την ημέρα 12. Ο επικεφαλής συγγραφέας Dr Ben Fletcher πρόσθεσε: «Αυτό μας βοηθά να δούμε ότι αυτό που τρώμε μπορεί να έχει σχετικά γρήγορο αντίκτυπο στο πώς νιώθουμε». 

Μάνος Σιγανός

Ο Μάνος Σιγανός είναι δημοσιογράφος υγείας με πολυετή πείρα στο εν λόγω ρεπορτάζ. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, ενώ είναι πτυχιούχος Ευρωπαϊκού πολιτισμού (Β.Α) και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις ανθρωπιστικές επιστήμες (Μ.Α). Μετά την επαγγελματική του σταδιοδρομία στα περιοδικά εισήλθε στον Digital κόσμο και έκανε σεμινάρια για τα social media. Έχει εργαστεί ως αρχισυντάκτης στα περιοδικά Vita, Prevention, Menshealth και ως δημοσιογράφος υγείας στα περιοδικά Woman’s Health και ΕΓΩ. Έχει επίσης εργαστεί στις ιστοσελίδες pathfinder.gr, dailypharmanews.gr, liveit.gr, worldsecrets.gr, καθώς και στις ιστοσελίδες των περιοδικών που εργάστηκε.

Scroll to Top