Το ρόφημα που ρυθμίζει ζάχαρο και πίεση, ανακουφίζει από αρθρίτιδα και θωρακίζει την υγεία

ρόφημα τσάι

Έχει διαδοθεί σε όλο τον κόσμο χάρη στη μοναδική του γεύση. Αυτό το δημοφιλές ρόφημα έχει και πολλά οφέλη για την υγεία σας. Ανακαλύψτε τα.

Το συγκεκριμένο ρόφημα έχει την προέλευσή του στο τροπικό νησί της Σρι Λάνκα όπου η καλλιέργεια του φυτού από το οποίο παράγεται διευκολύνεται με τις τέλειες κλιματολογικές και εδαφικές συνθήκες.

Το πιο δημοφιλές από όλα τα Τσάι Κεϋλάνης, το μαύρο τσάι Κεϋλάνης έρχεται επίσης με πολλά οφέλη για την υγεία που προκύπτουν από συστατικά του όπως αντιοξειδωτικά, πολυφαινόλες, νάτριο, πρωτεΐνες και υδατάνθρακες.

Τι είναι το τσάι Κευλάνης

Το τσάι Κευλάνης είναι ένας τύπος μαύρου τσαγιού που καλλιεργείται στη Σρι Λάνκα. Είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τύπους τσαγιού στον κόσμο και είναι γνωστό για τη δυνατή γεύση του και το πλούσιο άρωμά του.

Οφέλη για την υγεία του μαύρου τσαγιού Κεϋλάνης

  1. Δυναμώνει την καρδιά
  2. Μειώνει τη χοληστερόλη του αίματος
  3. Μπορεί να μειώσει την υψηλή αρτηριακή πίεση
  4. Ανακουφίζει τα συμπτώματα της αρθρίτιδας
  5. Ανακουφίζει τα συμπτώματα της αρθρίτιδας

1.Δυναμώνει την καρδιά

Οι πολυφαινόλες είναι αντιοξειδωτικά που είναι διαθέσιμα στο μαύρο τσάι. Συμβάλλουν άμεσα στη μείωση των ελεύθερων ριζών στο σώμα και μειώνουν τη βλάβη των κυττάρων που αυτές προκαλούν. Βοηθούν επίσης στη μείωση των κινδύνων καρκίνου και στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς. Τα αντιοξειδωτικά του μαύρου τσαγιού Κεϋλάνης μπορούν να μειώσουν την εμφάνιση αθηροσκλήρωσης και επομένως μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και καρδιαγγειακών παθήσεων, ειδικά στις γυναίκες.

2. Μειώνει τη χοληστερόλη του αίματος

Οι θεαφλαβίνες στο μαύρο τσάι μειώνουν το επίπεδο των λιποπρωτεϊνών χαμηλής πυκνότητας (LDL) στο ανθρώπινο σώμα, μειώνοντας τα επίπεδα κακής χοληστερόλης στο αίμα μας και βοηθώντας στην απώλεια βάρους.

3. Ρυθμίζει το σάκχαρο στο αίμα

Οι πολυφαινόλες, ένα από τα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στο μαύρο τσάι μπορούν να μειώσουν τον δείκτη γλυκερίνης. Η έρευνα διαπίστωσε ότι η καθημερινή κατανάλωση τριών φλιτζανιών μαύρου τσαγιού συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου διαβήτη τύπου 2 κατά 42%.

4. Μπορεί να μειώσει την υψηλή αρτηριακή πίεση

Προκαταρκτική έρευνα με 19 συμμετέχοντες έχει δείξει ότι η κατανάλωση μαύρου τσαγιού μπορεί να έχει θετική επίδραση στην υψηλή αρτηριακή πίεση. Η τυχαιοποιημένη μελέτη που έγινε το 2015 έδειξε ότι το μαύρο τσάι μπορεί να μειώσει τη διαστολική και συστολική αρτηριακή πίεση.

5. Ανακουφίζει τα συμπτώματα της αρθρίτιδας

Μια πολυφαινόλη γνωστή ως Επιγαλλοκατεχίνη που διατίθεται στο Μαύρο Τσάι δρα ως αντιοξειδωτικό ισχυρότερο από τη βιταμίνη C και Ε στην ανακούφιση των επώδυνων συμπτωμάτων της αρθρίτιδας, συμπεριλαμβανομένου του πρηξίματος και της ακαμψίας των αρθρώσεων.

Όλο Υγεία

Scroll to Top