Το βότανο που καταπολεμά το άγχος, ενισχύει τη μνήμη και επιβραδύνει τη γήρανση

βότανο

Όσοι λαμβάνουν τακτικά αυτό το βότανο διαδίδουν τα οφέλη του που ξεκινούν από τη μείωση της κούρασης μέχρι τη βοήθεια που τους προσφέρει να καταπολεμήσουν το άγχος και την κατάθλιψη. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη βελτίωση της αντοχής, της ενέργειας και της αθλητικής απόδοσης.

Τι είναι η ροντιόλα

Η ροδιόλα ή ροντιόλα είναι ένα τονωτικό βότανο που συμβάλει στην αύξηση της αντοχής και βελτιώνει καταστάσεις χρόνιας σωματικής & πνευματικής κόπωσης.

Τα σημαντικότερα οφέλη της ροντιόλα

  1. Μείωση του Άγχους
  2. Βοηθά στην επιβράδυνση των σημαδιών της γήρανσης
  3. Βελτιώνει τη Μνήμη

1. Μείωση του Άγχους

Στην σημερινή εποχή, οι άνθρωποι είναι πιο απασχολημένοι από ποτέ. Είμαστε διαρκώς on line και διαθέσιμοι ανά πάσα στιγμή, κάτι που είναι συναρπαστικό, αλλά μπορεί επίσης να οδηγήσει σε αίσθημα υπερέντασης ή άγχους. Το άγχος είναι το αίσθημα της ακραίας ανησυχίας. Όλοι αισθάνονται άγχος από καιρό σε καιρό, αλλά όταν αυτό αρχίζει να σας καταβάλλει τότε γίνεται ένα πρόβλημα που ονομάζεται αγχώδης διαταραχή.

Η ροντιόλα βοηθά στη μείωση του άγχους και στην ανακούφιση των επιπτώσεων του μέσω των αντιοξειδωτικών συστατικών που περιέχει. Το σώμα σας χρησιμοποιεί αντιοξειδωτικά – όπως τη βιταμίνη Α, τη βιταμίνη C και τη βιταμίνη Ε – που το βοηθούν να καταπολεμήσει τη βλάβη των κυττάρων από μόρια που ονομάζονται ελεύθερες ρίζες. Τα φυτά και τα φρούτα είναι πλούσια σε αυτά τα αντιοξειδωτικά συστατικά.

Μια μελέτη που σχολιάστηκε σε ένα άρθρο στο Indian Journal of Psychiatry έδειξε ότι η λήψη αντιοξειδωτικών βοήθησε επίσης στη μείωση των συμπτωμάτων του στρες σε άτομα με γενικευμένη αγχώδη διαταραχή και κατάθλιψη. Οι επιστήμονες σημείωσαν ότι τα άτομα με αυτές τις παθήσεις είχαν χαμηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών στο σώμα τους στην αρχή της μελέτης. Μετά τη λήψη αντιοξειδωτικών για μια καθορισμένη περίοδο, πολλοί από τους συμμετέχοντες εμφάνισαν μείωση στα συναισθήματα του άγχους και της κατάθλιψης.

2. Βοηθά στην επιβράδυνση των σημαδιών της γήρανσης

Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν επίσης το σώμα να γερνάει πιο φυσιολογικά. Η φυσιολογική σωματική φθορά υφίσταται καθώς τα κύτταρα καταστρέφονται με την πάροδο του χρόνου, αλλά ορισμένα αντιοξειδωτικά μπορούν να βοηθήσουν στην επιβράδυνση αυτής της διαδικασίας δρώντας στο DNA.

Αυτές οι ενώσεις μπορούν επίσης να βοηθήσουν τα κύτταρα να αντισταθούν σε βλάβες που προκαλούνται από περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες, όπως το κάπνισμα ή η ακτινοβολία.

3. Βελτιώνει τη Μνήμη

Η ροντιόλα χρησιμοποιείται συνήθως για τη βελτίωση της μνήμης και της πνευματικής απόδοσης. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για τη μελέτη των επιδράσεων της ροντιόλας σε άτομα με διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) και άλλα προβλήματα συγκέντρωσης. Αυτές οι μελέτες έχουν δείξει θετική επίδραση της ροδιόλας στην πνευματική λειτουργία, επειδή μειώνει την κούραση και το στρες.

Όλο Υγεία

Scroll to Top