Σχέσεις: Γιατί δεν κάνουμε σεξ πια;

Σχέσεις: Γιατί δεν κάνουμε σεξ πια; Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει μία απάντηση στην ερώτηση “γιατί δεν κάνουμε σεξ” που να ταιριάζει σε όλα τα άτομα. Αλλά σίγουρα υπάρχουν λόγοι για τους οποίους δεν κάνουμε σεξ μέσα στη σχέση.

 

Πολλές φορές δεν έχουμε την επιθυμία και δεν κάνουμε σεξ γιατί πιθανότατα να συμβαίνει ορμονικά, ιατρικά ή ψυχικά ή να οφείλεται και σε περισσότερους από έναν παράγοντες. Κάθε φορά που νιώθετε το πάθος σας να μειώνεται, η καλύτερη προσέγγιση είναι να είστε ειλικρινείς σχετικά με τις βασικές αιτίες του. Και να ξέρετε ότι δεν είστε μόνοι, ειδικά αν είστε σε γάμο ή σε σχέση, για πολλά χρόνια.

Δεν κάνουμε πια σεξ, γιατί;

Παράγοντες όπως το άγχος, η έλλειψη χρόνου, τα παιδιά, οι ανεπίλυτες συγκρούσεις μπορούν να επηρεάσουν σοβαρά τη σεξουαλική σας επιθυμία. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψετε τη σεξουαλική σας ζωή. Σχεδόν όλες οι αιτίες που περιορίζουν τη σεξουαλική όρεξη είναι προσωρινές και μπορούν να διορθωθούν, αρκεί να είστε διατεθειμένοι να δείτε έναν γιατρό, να επικοινωνήσετε με τον σύντροφό σας και – το πιο σημαντικό – να δώσετε προτεραιότητα στη σεξουαλική σας ζωή και ευχαρίστηση.

Το να νοιάζεστε για τη σεξουαλική σας ζωή είτε μαζί είτε μεμονωμένα είναι μέρος της ανάπτυξης των συνεχώς μεταβαλλόμενων επιπέδων της σεξουαλικής σας συμβατότητας.

Είναι φυσιολογική η έλλειψη ενδιαφέροντος για το σεξ;

Η σεξουαλική επιθυμία του καθενός τείνει να αυξάνεται και να μειώνεται. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν το πόσο μας ενδιαφέρει -ή δεν μας ενδιαφέρει- το σεξ και το αν κάνουμε ή δεν κάνουμε σεξ. Εάν η έλλειψη ενδιαφέροντος για το σεξ σας προκαλεί στενοχώρια ή δημιουργεί πίεση στη σχέση σας, τότε θα πρέπει να προγραμματίσετε ένα ραντεβού για να μιλήσετε και να πάρετε βοήθεια για το πώς να αυξήσετε τη χαμηλή λίμπιντο σας.

Αυτή είναι στην πραγματικότητα μια αρκετά κοινή κατάσταση. Περίπου το 40% των γυναικών έχουν προβλήματα με τη σεξουαλική λειτουργία – και το πιο κοινό σεξουαλικό πρόβλημα είναι η έλλειψη ενδιαφέροντος για το σεξ.

Πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε σεξ;

Το σεξ και η οικειότητα είναι σημαντικές πτυχές μιας σχέσης. Ωστόσο, δεν υπάρχει κανόνας σχετικά με το πόσο συχνά τα ζευγάρια πρέπει να κάνουν σεξ και η συχνότητα μπορεί συχνά να ποικίλλει ανάλογα με τους παράγοντες και τις αιτίες.

Αν διαπιστώσετε ότι ο σύντροφός σας ενδιαφέρεται πάντα για το σεξ και εσείς όχι, τότε είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσετε ότι μερικές φορές, το μειωμένο ενδιαφέρον για το σεξ μπορεί να οφείλεται σε κάποιες αιτίες. Μιλήστε με έναν ειδικό για να ξεπεράσετε αυτά τα ζητήματα και να αντιμετωπίσετε το υποκείμενο πρόβλημα.

Όλο Υγεία

Scroll to Top