Αντιγήρανση: 5 συμπληρώματα για να βελτιώσετε τις ρυτίδες και να φαίνεστε πιο νέοι

γήρανση, συμπληρώματα

Οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας που θέλουν να βελτιώσουν την ελαστικότητα του δέρματος, να διώξουν τις ρυτίδες και να επαναφέρουν τη «λάμψη», έχουν στη διάθεσή τους συμπληρώματα. Δείτε ποια συνιστούν οι ειδικοί στις γυναίκες.

Το πρώτο βήμα φυσικά είναι να επισκεφθείτε πρώτα τον γιατρό σας και να κάνετε εξετάσεις αίματος για να δείτε αν υπάρχει έλλειψη βιταμινών στον οργανισμό σας.

Σε περίπτωση που ο γιατρός σας εγκρίνει τη χορήγηση συμπληρωμάτων, μπορείτε να πάρετε τα συμπληρώματα που καταπολεμούν τη γήρανση.

Ποιες ουσίες πρέπει να λαμβάνετε:

  1. Διγλυκινικό μαγνήσιο
  2. Κολλαγόνο
  3. Ιχθυέλαιο
  4. Βιταμίνη Κ2
  5. Λουτεΐνη και ζεαξανθίνη

1. Διγλυκινικό μαγνήσιο

Πρόκειται για ένα σημαντικό αμινοξύ που λειτουργεί ως νευροδιαβιβαστής στο σώμα σας. Είναι ένα αντιγηραντικό θρεπτικό συστατικό που κάνει καλό στην επιδερμίδα σας. Παράλληλα ενισχύει τη μυϊκή λειτουργία του σώματος, την πρωτεΐνοσύνθεση και τη μείωση της κόπωσης και της εξάντλησης.

2. Κολλαγόνο

Αν θέλετε να δοκιμάσετε ένα συμπλήρωμα κολλαγόνου, οι ειδικοί συνιστούν το υδρολυμένο κολλαγόνο, επειδή είναι πιο εύκολο για το στομάχι. Το κολλαγόνο συνδέεται με αυξημένη σύνθεση χονδροκυττάρων («κύτταρα χόνδρου») και συμβάλλει στη διατήρηση υγιών αρθρώσεων και οστών.

3. Ιχθυέλαιο

Το ιχθυέλαιο είναι πλούσιο σε Ω-3 λιπαρά οξέα DHA (εικοσιδυεξαενοϊκό οξύ) και EPA (εικοσιπενταενοϊκό οξύ). Ο οργανισμός του ανθρώπου δεν μπορεί να παράξει αυτά τα λιπαρά, γι’ αυτό είναι σημαντικό να τα λαμβάνει εξωγενώς από τη διατροφή του ή τα συμπληρώματα διατροφής. Το ιχθυέλαιο μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση του δέρματος, των μαλλιών και της αρτηριακής πίεσης.

4. Βιταμίνη Κ2

Συχνά θα ακούσετε για τη σημασία βιταμινών όπως η C και η Ε για την υγεία του δέρματος, αλλά υπάρχει ακόμη μία σημαντική βιταμίνη, η βιταμίνη Κ2. Αυτή η βιταμίνη βοηθά στην άμεση διοχέτευση του ασβεστίου στα οστά για την πρόληψη της οστεοπόρωσης, ενώ επιπλέον είναι εξαιρετική για το δέρμα σας.

5. Λουτεΐνη και ζεαξανθίνη

Η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη είναι φυσικά αντιοξειδωτικά καροτενοειδή που κάνουν καλό στα μάτια και την όρασή σας. Βρίσκονται στα σκουροπράσινα και φυλλώδη λαχανικά και είναι σημαντικά συστατικά της χρωστικής της ωχράς κηλίδας του ματιού, η οποία είναι υπεύθυνη για την εστίαση και τη διάκριση των χρωμάτων. Μπορείτε να το συζητήσετε με τον γιατρό σας και αν χρειάζεται, να λάβετε ένα συμπλήρωμα με τα δύο αυτά αντιοξειδωτικά.

Όλο Υγεία

Scroll to Top