Αραιά μαλλιά; Κάντε τα πιο πυκνά, χωρίς κρεπάρισμα! 7 κόλπα που πραγματικά λειτουργούν

αραιά μαλλιά πιο πυκνά

Μοιραζόμαστε 7 από τα καλύτερα κόλπα για να κάνετε τα αραιά μαλλιά σας να φαίνονται πιο πυκνά και πιο γεμάτα.

Τα αραιά μαλλιά είναι μια πραγματική πρόκληση. Μπορεί να σας κάνουν να νιώθετε ανασφαλείς για την εμφάνισή σας και να σας είναι δύσκολο να βρείτε ένα χτένισμα που να σας κολακεύει.

Τα μαλλιά μας γίνονται πιο λεπτά με την ηλικία και οι τεχνικές styling που χρησιμοποιούμε μπορεί να μην κολακεύουν τις πλέον λιγότερο πλούσιες τούφες μας.

Ευτυχώς το μόνο που χρειάζεται είναι να δημιουργήσετε όγκο, αναφέρει ο κομμωτής Cesar Deleon Ramirez, ο οποίος έχει συνεργαστεί με την Jennifer Lopez και τη Mariah Carey. Οι περισσότεροι κομμωτές το κάνουν αυτό προσθέτοντας εξτένσιονς στα μαλλιά για να αυξήσουν τις πιο λεπτές τρίχες, αλλά ο Rameirez λέει, «τα κόλπα styling είναι πιο αποτελεσματικά από τις ψεύτικες τρίχες».

Διαβάστε παρακάτω για τους εύκολους τρόπους που δημιουργούν γρήγορα την ψευδαίσθηση πιο πυκνών μαλλιών.

7 κόλπα για να πυκνώσετε τα αραιά μαλλιά σας – θα αναρωτιέστε πώς ζούσατε χωρίς αυτά

Υπάρχουν πολλά κόλπα και επαγγελματικά μυστικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε τα αραιά μαλλιά σας να φαίνονται πιο πυκνά.

  1. Μην πιέζετε τα μαλλιά σας
  2. Χρησιμοποιήστε προϊόντα styling που προσθέτουν όγκο
  3. Κόψτε τα μαλλιά σας κοντά
  4. Κάνετε τη σωστή χωρίστρα
  5. Καλύψετε τις ρίζες
  6. Κάντε μία επαγγελματική θεραπεία μαλλιών
  7. Δοκιμάστε το κόλπο του TikTok hack για την αλογοουρά

1. Μην πιέζετε τα μαλλιά σας

Το να πιέζετε τα μαλλιά σας μπορεί να κάνει τα αραιά μαλλιά να φαίνονται ακόμα πιο λεπτά. Όταν χτενίζετε ή στεγνώνετε τα μαλλιά σας, χρησιμοποιήστε μια απαλή τρίχινη βούρτσα ή ένα πιστολάκι μαλλιών με στρογγυλή βούρτσα για να τους δώσετε όγκο. Το στέγνωμα των μαλλιών σε τμήματα μαζί με τη στρογγυλή βούρτσα μπορεί να ανασηκώσει τα μαλλιά και να προσθέσει ένταση ακριβώς εκεί που χρειάζεται.

2. Χρησιμοποιήστε προϊόντα styling που προσθέτουν όγκο

Υπάρχουν πολλά προϊόντα styling που μπορούν να προσθέσουν όγκο στα αραιά μαλλιά. Τα προϊόντα αυτά είναι συνήθως εμπλουτισμένα με συστατικά που βοηθούν να τονιστούν οι ρίζες των μαλλιών και να δημιουργηθεί αίσθηση πυκνότητας.

3. Κόψτε τα μαλλιά σας κοντά

Ένα κοντό κούρεμα μπορεί να κάνει τα αραιά μαλλιά να φαίνονται πιο πυκνά. Αυτό συμβαίνει επειδή τα κοντά μαλλιά είναι πιο εύκολο να τα διαχειριστείτε και δεν κολλάνε μεταξύ τους. Αποφύγετε τις βαριές φράντζες. «Κλέβουν» μαλλιά από την κορυφή και θα δείχνει άδεια, ενώ δεν προσθέτουν τον όγκο που θα θέλατε.

4. Κάνετε τη σωστή χωρίστρα

Είναι κοινό μυστικό στον κόσμο των hair stylists. Η χωρίστρα στη μέση μειώνει τον όγκο στα μαλλιά, ενώ η χωρίστρα στο πλάι, όπως και ένα look χωρίς καθόλου χωρίστρα, τον αυξάνει, κάνοντας τα λεπτά μαλλιά να δείχνουν πιο πλούσια.

Αν κάνετε χωρίστρα στο πλάι, αλλά πάντα από την ίδια πλευρά, τα μαλλιά «συνηθίζουν» και χάνουν τον όγκο τους. Γι’ αυτό δοκιμάστε να αλλάζετε πλευρά, συχνά.

5. Καλύψετε τις ρίζες

Αν και είναι ιδανικά για να καλύπτουν τα γκρίζα μαλλιά και να καμουφλάρουν τις αραιές περιοχές κατά μήκος στη γραμμή των μαλλιών, στους κροτάφους και σε πολλές άλλες περιοχές, τα κονσίλερ ρίζας θα προσθέσουν περισσότερο όγκο ή υφή στα αραιά μαλλιά χρησιμοποιώντας ένα κάλυμμα χρώματος με βάση την πούδρα.

Αυτά τα προϊόντα έχουν σύνθεση με υφή που κολλάει στις ρίζες και δίνει σώμα στα μαλλιά, κάνοντάς τα να φαίνονται πιο πυκνά. Αν παρατηρήσετε αραιές περιοχές η πούδρα θα τα γεμίζει γρήγορα.

6. Κάντε μία επαγγελματική θεραπεία μαλλιών

Μια επαγγελματική θεραπεία μαλλιών μπορεί να βελτιώσει την υγεία και την εμφάνισης των μαλλιών σας. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές θεραπείες μαλλιών διαθέσιμες, όπως θεραπείες με κερατίνη, με πρωτεΐνες και με οξείδιο του άνθρακα.

Αναζητήστε εξειδικευμένες θεραπείες και προϊόντα εμπλουτισμένα με αντιγηραντικά συστατικά, που στοχεύουν στην ενδυνάμωση της ώριμης τρίχας και στην επαναπύκνωση των μαλλιών.

7. Δοκιμάστε το κόλπο του TikTok hack για την αλογοουρά

Πιάστε τα μαλλιά σε half up και αμέσως μετά, όσα έμειναν κάτω, ενώστε τα φτιάχνοντας μια νέα αλογοουρά πάνω από το half up. Πατήστε το play στο βίντεο για να καταλάβετε τη διαδικασία. Είναι πανεύκολη!

@chrisappletonhair Try this hair hack for any one that wants to make there hair look thicker and upgrade there pony game 👱‍♀️@kittybluuuu ♬ Toxic x Pony – ALTÉGO

3 tips για πιο πυκνά και υγιή μαλλιά

  • Αποφεύγετε τη χρήση θερμότητας στα μαλλιά σας: Η θερμότητα μπορεί να βλάψει τα μαλλιά σας και να τα κάνει να φαίνονται πιο λεπτά. Όταν χρησιμοποιείτε εργαλεία styling θερμότητας, φροντίστε να χρησιμοποιείτε ένα προϊόν θερμοπροστασίας.
  • Ακολουθήστε μια υγιεινή διατροφή: Είναι σημαντική για την υγεία των μαλλιών σας. Φροντίστε να τρώτε άφθονα φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως.
  • Πίνετε άφθονο νερό: Το νερό είναι απαραίτητο για την υγεία των μαλλιών σας. Φροντίστε να πίνετε άφθονο νερό κάθε μέρα.
Scroll to Top