Μπορούν τα fillers να σας κάνουν να φαίνεστε μεγαλύτεροι; Δερματολόγοι αποκαλύπτουν πως μπορούν να οδηγήσουν σε ένα «αφύσικο» πρόσωπο

fillers

Με τη λαμπερή επιδερμίδα της και την λεπτή της σιλουέτα, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί η Kylie Jenner θεωρείται μία από τις πιο όμορφες γυναίκες στον κόσμο. Ωστόσο, πολλοί ισχυρίζονται ότι τα fillers την έχουν παραμορφώσει.

Παρά την εκπληκτική εμφάνισή της – και το γεγονός ότι είναι μια αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος – η 26χρονη επικρίνεται συχνά για την εμφάνισή της.

Την Τετάρτη στην εκδήλωση Jean Paul Gaultier της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού, η Jenner εμφανίστηκε με ανανεωμένο στυλ με κλασικό up-do και απογυμνωμένο μακιγιάζ. Ωστόσο, οι χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξέσπασαν, κατηγορώντας την ότι έμοιαζε σαν να ήταν 40 ετών.

«Βλέπουμε σε πραγματικό χρόνο τι κάνει η μακροπρόθεσμη χρήση filler καθώς μεγαλώνετε», έγραψε ένας χρήστης σε ένα βίντεο που προβλήθηκε 28 εκατομμύρια φορές. Σε ένα παρόμοιο θέμα, κάποιος ισχυρίστηκε πως αυτές οι ενέσεις έχουν καταστρέψει τη νεανικότητα της.

Η ίδια πάντως αρνείται σθεναρά ότι βάζει filler στο πρόσωπό της –μια διαδικασία που υποτίθεται ότι αψηφά την ηλικία και γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής στις νεότερες γυναίκες. Πέρυσι, σε συνέντευξή της στην Wall Street Journal, η Jenner επέμεινε ότι δεν έχει αγγίξει ποτέ το πρόσωπό της.

Τι λένε οι ειδικοί για τα fillers

Οι δερματολόγοι λοιπόν προειδοποιούν τώρα ότι η υπερβολική χρήση fillers μπορεί, κατά ειρωνικό τρόπο, να έχει τέτοιο αποτέλεσμα, δίνοντας δυσανάλογα αποτελέσματα. Τέτοια προϊόντα -συνήθως ενέσεις κολλαγόνου ή υαλουρονικού οξέος– προσφέρονται σε κλινικές ομορφιάς για μόλις 75 δολάρια στις ΗΠΑ.

Υποτίθεται ότι προσθέτουν όγκο ή μειώνουν τις ρυτίδες, με αποτελέσματα που διαρκούν έως και 18 μήνες. Ωστόσο, η Δρ. Emma Wedgeworth, σύμβουλος δερματολόγος και εκπρόσωπος του British Skin Foundation, είπε στη Daily Mail ότι το filler προσώπου σε νεότερους ανθρώπους συχνά μπορεί να φαίνεται αφύσικο.

«Τα δερματικά πληρωτικά αρχικά χρησιμοποιήθηκαν για να αντισταθμίσουν την απώλεια όγκου στα γηρασμένα πρόσωπα. Όταν χρησιμοποιούνται για αύξηση σε νεότερους ανθρώπους ή για αλλαγή των αρχικών χαρακτηριστικών, μπορεί συχνά να φαίνεται αφύσικο», λέει η ειδικός και προσθέτει:

«Το μάτι μας το ερμηνεύει αυτό ως μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωπο, με τον ίδιο τρόπο που βλέπουμε βαρύ μακιγιάζ σε μικρά παιδιά -φαίνεται ελαφρώς ακατάλληλο και παράταιρο. Είναι ακόμη άγνωστο εάν υπάρχουν μακροπρόθεσμες επιπτώσεις από τη λήψη fillers από πολύ νεαρή ηλικία».

«Ωστόσο, καθώς τα fillers γίνονται πιο κοινά στους νέους, νομίζω ότι σίγουρα αρχίζουμε να βλέπουμε μια πραγματική παραμόρφωση στους κανόνες της ιδανικής αναλογίας προσώπου», συμπλήρωσε η Δρ. Wedgeworth.

Τα fillers είναι μια εξαιρετική θεραπεία όταν χρησιμοποιούνται στα σωστά χέρια, αλλά είναι σημαντικό να χρησιμοποιούνται με προσοχή.

Όλο Υγεία

Scroll to Top