Οι 3 ασκήσεις που εγγυημένα θα διώξουν το λίπος στα χέρια στους άνω των 50 ετών

ασκήσεις

Όλοι γνωρίζουμε τη σημασία της άσκησης για την υγεία και την ευημερία μας. Οι ασκήσεις μπορούν όχι μόνο να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος, αλλά είναι γνωστό ότι μειώνει τον κίνδυνο επικίνδυνων καταστάσεων όπως ο διαβήτης και οι καρδιαγγειακές παθήσεις.

Ωστόσο, καθώς μεγαλώνουμε, αυτό μπορεί να είναι πιο δύσκολο να το κάνουμε, καθώς έχουμε λιγότερη ενέργεια και μπορεί να έχουμε υποστεί κάποιο τραυματισμό με τα χρόνια.

Η Νο1 άσκηση για μακροζωία και δύναμη σύμφωνα με νέα μελέτη – Πώς πρέπει να γίνεται και με ποια συχνότητα

Αλλά ένας γκουρού της φυσικής κατάστασης έχει δείξει ότι η ηλικία δεν έχει σημασία. Η personal trainer Niki Wibrow, η οποία ειδικεύεται στις προπονήσεις άνω των 50 ετών, μοιράστηκε τρεις βασικές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι. Σε ένα βίντεο του TikTok έδειξε την προπόνησή της για στόχευση αυτών των ενοχλητικών περιοχών.

ασκήσεις
Φωτογραφία: TikTok/Niki Wibrow

3 ασκήσεις για να χάσουν λίπος οι άνω των 50 ετών

Πιο συγκεκριμένα, έδειξε ότι αυτές οι ασκήσεις μπορούν να βοηθήσουν στην εξάλειψη του λίπους στα χέρια. Και οι τρεις ασκήσεις εκτελούνται χρησιμοποιώντας μια ζώνη αντίστασης. Και κάθε άσκηση θα πρέπει να επαναλαμβάνεται 30 φορές για καλύτερα αποτελέσματα.

  1. Pull backs
  2. Επεκτείνετε και τραβήξετε
  3. Βήματα πίσω

1. Pull backs

Ξεκινήστε με τα χέρια σας μπροστά με τη ζώνη γύρω από τους καρπούς. Βάλτε τα χέρια ευθεία μπροστά και φέρτε προς τα μέσα, λυγίζοντας στους αγκώνες.

«Είμαι 60 ετών, αλλά δείχνω 10 χρόνια νεότερη» – Η εύκολη προπόνηση που κάνει στην κουζίνα της

2. Επεκτείνετε και τραβήξτε

Σταθείτε με τα γόνατά σας λυγισμένα κατά το ήμισυ οκλαδόν, κρατώντας το ένα άκρο της ζώνης αντίστασης σε κάθε χέρι. Σπρώξτε το ένα χέρι προς τα έξω ενώ τραβάτε προς τα πίσω το άλλο χέρι σαν να μιμείστε την κίνηση της τοξοβολίας.

ασκήσεις
Φωτογραφία: TikTok/Niki Wibrow

3. Βήματα πίσω

Μπείτε σε θέση σανίδας με τα γόνατά σας στο πάτωμα. Με τη ζώνη γύρω από τους καρπούς, κάντε τα χέρια προς τα πίσω και προς τα εμπρός ένα-ένα. Η Niki συμβούλεψε: «Να θυμάστε επίσης ότι οι ανάγκες για άσκηση ποικίλλουν ανάλογα με την ατομική σας κατάσταση, όπως καταστάσεις υγείας, προβλήματα μυών ή οστών».

@nikiwibrowfitness Home workouts for the over 50s. Try these 🔥#homeworkoutsforwomen #armworkoutnoequipment #overfiftyfitness ♬ I Can Make You Feel Good (7″ Version) – Shalamar

Το NHS συνιστά να ασκούμαστε για τουλάχιστον 150 λεπτά την εβδομάδα. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει ήπια άσκηση όπως το περπάτημα. Ωστόσο, ο οργανισμός υγείας προειδοποιεί ότι για να ωφελήσει την υγεία κάθε είδους δραστηριότητα, «πρέπει να κινείστε αρκετά γρήγορα για να αυξήσετε τον καρδιακό σας ρυθμό, να αναπνέετε πιο γρήγορα και να ζεσταίνεστε περισσότερο».

Παραδείγματα αυτού μπορεί να περιλαμβάνουν γρήγορο περπάτημα, ποδηλασία, χορό, πεζοπορία και ακόμη και κηπουρική.

«Οι άνθρωποι που ασκούνται τακτικά έχουν χαμηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν πολλές μακροχρόνιες (χρόνιες) παθήσεις, όπως καρδιακές παθήσεις, διαβήτη τύπου 2, εγκεφαλικό επεισόδιο και ορισμένους καρκίνους», αναφέρει επιπλέον το NHS.

«Η έρευνα δείχνει ότι η σωματική δραστηριότητα μπορεί επίσης να ενισχύσει την αυτοεκτίμηση, τη διάθεση, την ποιότητα του ύπνου και την ενέργεια, καθώς και να μειώσει τον κίνδυνο άγχους, κλινικής κατάθλιψης, άνοιας και νόσου Αλτσχάιμερ».

Όλο Υγεία

Scroll to Top