3 ασκήσεις που θα σας χαρίσουν ύψος

ύψος

Και χωρίς να στηρίζεστε στις μύτες των ποδιών σας. Κάντε αυτές τις 3 ασκήσεις και πάρτε ύψος!

Οι περισσότεροι εργαζόμαστε σε γραφεία, μπροστά από οθόνες, κάτι που μας κάνει να κυρτώνουμε την πλάτη μας και να καμπουριάζουμε. Αυτό μειώνει το ύψος μας ενώ μας κάνει να κουραζόμαστε πιο γρήγορα.

Μάλιστα, η κυρτή στάση του σώματος, σας εμποδίζει να λαμβάνετε την απαιτούμενη δόση οξυγόνου, σύμφωνα με δημοσιευμένη έρευνα στο British Journal of Sports Medicine.

Όταν οι ώμοι σας γέρνουν προς τα μπροστά, οι μύες του στήθους σας αυτόματα μαζεύονται και οι μύες της πλάτης επιμηκύνονται, περιορίζοντας τη χωρητικότητα των πνευμόνων σας άρα και την ποσότητα του αέρα που αναπνέετε. Κατά τη διάρκεια μιας άσκησης, αυτό μπορεί να σου προκαλέσει λαχάνιασμα, πριν ακόμα το σώμα σου αρχίσει να κουράζεται.

Για να αυξήσετε τη δόση οξυγόνου που λαμβάνετε, τεντώστε το στήθος σας για ένα λεπτό αρκετές φορές την ημέρα και προσθέστε αυτές τις ασκήσεις πλάτης στις καθημερινές σοας ασκήσεις ενδυνάμωσης.

Με αυτόν τον τρόπο θα αντέχετε περισσότερο ενώ θα πάρετε ύψος και θα δείχνετε ψηλότεροι από ότι είστε! Δεν είναι μαγεία, είναι γυμναστική.

3 ασκήσεις που θα σας δώσουν ύψος

Το ύψος καθορίζεται κυρίως από τη γενετική. Για τους περισσότερους ανθρώπους, το ύψος δεν θα αυξηθεί μετά την ηλικία των 18 έως 20 ετών λόγω του κλεισίματος των πλακών ανάπτυξης στα οστά. Ωστόσο, η κάποιες ασκήσεις μπορούν να σας βοηθήσουν να μείνετε στο… ύψος σας.

1. Έλξεις

Είναι η πιο δύσκολη άσκηση που υπάρχει και αποτελεί έναν πολύ καλό δείκτη συνολικής σωματικής δύναμης αφού χρειάζεται να σηκώσετε το 92% του σωματικού σας βάρους. Οι έλξεις ενεργοποιούν κυρίως τους μυς της πλάτης, των χεριών, των ώμων καθώς και γενικότερα τον άνω κορμό και τον πυρήνα. Είναι μια πολυαρθρική άσκηση η οποία απαιτεί ταυτόχρονη ενεργοποίηση σχεδόν όλων των παραπάνω μυών και έτσι βελτιώνει την επικοινωνία μυών, εγκεφάλου και νευρικού συστήματος.

2. Κωπηλατική

Όταν κάνετε κωπηλατική αυξάνετε τη μυϊκή δύναμη και τη μυϊκή αντοχή. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι σπρώχνετε και τραβάτε επανειλημμένα ενάντια στην αντίσταση, παρακινώντας φυσιολογικές προσαρμογές που επιτρέπουν σε μια μυϊκή ομάδα να συνεχίσει να ασκεί δύναμη χωρίς να υπάρχει η αντίστοιχη κούραση. Ακριβώς όπως και η κωπηλασία στο νερό, οι προπονήσεις που πραγματοποιούνται σε μηχανές κωπηλασίας μπορεί να γίνουν μεμονωμένα ή σε μια ομαδική τάξη.

 

3. Kωπηλατική σε επικλινή πάγκο με βαράκια

  • Ξαπλώστε μπρούμυτα σε σε έναν έναν επικλινή πάγκο στις 30 μοίρες.
  • Πιάστε δύο βαράκια και φέρτε τα χέρια παράλληλα.
  • Το στήθος θα πρέπει να εφάπτεται πλήρως στον πάγκο και τα χέρια σε πλήρη έκταση μπροστά κάθετα με το πάτωμα.
  • Εισπνεύστε και ανοίξτε τα χέρια στο πλάι
  • Εκπνεύστε και χαμηλώσετε τα χέρια,  φέρνοντάς τα στην αρχική τους θέση.
  • Επαναλάβατε.

Scroll to Top