Το λάθος στο λούσιμο που μπορεί να προκαλέσει τριχόπτωση σύμφωνα με βραβευμένο δερματολόγο

λούσιμο, τριχόπτωση

Τα όμορφα, πλούσια μαλλιά είναι ο στόχος για τους περισσότερους, ανεξάρτητα από το μήκος του. Σε ο,τι αφορά στη φροντίδα τους από το σαμπουάν μέχρι το κοντίσιονερ ακόμη και η βούρτσα που χρησιμοποιείτε, όλα παίζουν το ρόλο τους.

Υπάρχουν, ωστόσο, τόσα πολλά προϊόντα για την ενίσχυση της ανάπτυξης των μαλλιών, που μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζετε τι να είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε για τον προσωπικό σας τύπο μαλλιών. Γνωρίζετε, όμως, ότι ακόμη και το λούσιμο των μαλλιών σας με ζεστό νερό θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιά στα μαλλιά σας;

Σύμφωνα με τον Dendy Engelman, έναν παγκοσμίως γνωστό κοσμητικό δερματολόγο και χειρουργό, η χρήση ζεστού νερού στα μαλλιά μπορεί να στεγνώσει το τριχωτό της κεφαλής σας, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητη φαγούρα. Μπορεί ακόμη και να στερήσει από μεμονωμένες τρίχες τα φυσικά τους έλαια, που σημαίνει ότι τα μαλλιά σας δεν δείχνουν έτσι όπως θέλετε να δείχνουν.

«Η κατάσταση του τριχωτού της κεφαλής έχει τεράστια επίπτωση στην ανάπτυξη και την υγεία των μαλλιών, επομένως ένα ξηρό τριχωτό της κεφαλής με πιτυρίδα μπορεί να αναστείλει την ανάπτυξη των μαλλιών ή να αποδυναμώσει τις τρίχες», εξήγησε στο Byrdie.com.

Αυτό σημαίνει ότι το κρύο νερό θα μπορούσε να είναι καλύτερη επιλογή όταν πρόκειται να λούσετε τα μαλλιά σας. Μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση των φυσικών ελαίων τους και να κάνει τα μαλλιά σας πιο λαμπερά, καθώς κλείνει τους πόρους του τριχωτού της κεφαλής σας και βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας στα μαλλιά σας.

Μπορεί, επίσης, να εξασφαλίσει ότι απολαμβάνετε στο έπακρο κάθε λούσιμο που αφήνει τα μαλλιά σας πιο υγιή και ενυδατωμένα. Το κρύο νερό μπορεί επίσης να αποτρέψει την πιτυρίδα καθώς το τριχωτό της κεφαλής σας δεν στεγνώνει. Αυτό θα μπορούσε επίσης να σημαίνει ότι τα μαλλιά σας δεν θα είναι τόσο λιπαρά τόσο γρήγορα.

Ο βραβευμένος δερματολόγος και γιατρός αισθητικής Hasan Brenar πρόσθεσε ότι: «Οι θύλακες των τριχών σας εκτίθενται σε περιβαλλοντική και οξειδωτική βλάβη, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε τριχόπτωση. Η τριχόπτωση επιταχύνεται λόγω των κατεστραμμένων ριζών των μαλλιών. Αυτό μπορεί επίσης να έχει ως αποτέλεσμα πρόωρο γκριζάρισμα».

Έτσι, αν θέλετε να αναβαθμίσετε τον τρόπο με τον οποίο λούζετε τα μαλλιά σας, ίσως να αξίζει να δοκιμάσετε λίγο πιο κρύο νερό και παρόλο που μπορεί να μην είναι διασκεδαστικό, τα ενυδατωμένα υπέροχα μαλλιά σας σίγουρα θα το εκτιμήσουν.

Μάνος Σιγανός

Ο Μάνος Σιγανός είναι δημοσιογράφος υγείας με πολυετή πείρα στο εν λόγω ρεπορτάζ. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, ενώ είναι πτυχιούχος Ευρωπαϊκού πολιτισμού (Β.Α) και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις ανθρωπιστικές επιστήμες (Μ.Α). Μετά την επαγγελματική του σταδιοδρομία στα περιοδικά εισήλθε στον Digital κόσμο και έκανε σεμινάρια για τα social media. Έχει εργαστεί ως αρχισυντάκτης στα περιοδικά Vita, Prevention, Menshealth και ως δημοσιογράφος υγείας στα περιοδικά Woman’s Health και ΕΓΩ. Έχει επίσης εργαστεί στις ιστοσελίδες pathfinder.gr, dailypharmanews.gr, liveit.gr, worldsecrets.gr, καθώς και στις ιστοσελίδες των περιοδικών που εργάστηκε.

Scroll to Top