Επαναστατική αγωγή για τον καρκίνο με χρόνο θεραπείας 7 λεπτά

επιστήμονες

Η εθνική υπηρεσία υγείας της Βρετανίας (NHS) θα είναι η πρώτη στον κόσμο που θα προσφέρει μια ένεση που θεραπεύει τον καρκίνο σε εκατοντάδες ασθενείς στην Αγγλία. Η αγωγή θα μπορούσε να μειώσει τους χρόνους θεραπείας έως και κατά τρία τέταρτα.

Μετά από έγκριση από τη Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA), το NHS της Αγγλίας δήλωσε ότι εκατοντάδες επιλέξιμοι ασθενείς με καρκίνο που υποβλήθηκαν σε ανοσοθεραπεία με τη δραστική ουσία ατεζολιζουμάμπη, είναι έτοιμοι για υποδόρια ένεση.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η διαδικασία θα διαρκεί μόλις επτά λεπτά, απελευθερώνοντας ακόμη περισσότερο χρόνο για τις ιατρικές ομάδες που μάχονται κατά του καρκίνου.

«Αυτή η έγκριση όχι μόνο θα μας επιτρέψει να παρέχουμε βολική και ταχύτερη φροντίδα στους ασθενείς μας, αλλά θα επιτρέψει στις ομάδες μας να περιθάλψουν περισσότερους ασθενείς κατά τη διάρκεια της ημέρας», δήλωσε ο. Δρ Alexander Martin, σύμβουλος ογκολόγος στο West Suffolk NHS Foundation Trust.

Το NHS England είπε ότι η ατεζολιζουμάμπη χορηγείται συνήθως στους ασθενείς ενδοφλεβίως, με έγχυση σταγόνων στις φλέβες, η οποία συχνά μπορεί να διαρκέσει 30 λεπτά ή έως και μία ώρα για ορισμένους ασθενείς, όταν η πρόσβαση σε μια φλέβα μπορεί να είναι δύσκολη.

«Τώρα θα χρειάζονται περίπου επτά λεπτά, σε σύγκριση με 30 έως 60 λεπτά που απαιτεί η τρέχουσα μέθοδος ενδοφλέβιας έγχυσης», δήλωσε ο Marius Scholtz, Ιατρικός Διευθυντής της Roche Products Limited.

Τι είναι η ατεζολιζουμάμπη

Η ατεζολιζουμάμπη -που παράγεται από την Genentech, μια εταιρεία της Roche- είναι ένα φάρμακο ανοσοθεραπείας που ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς με στόχο να αναζητά και να καταστρέφει καρκινικά κύτταρα.

Η θεραπεία προσφέρεται προς το παρόν μέσω μετάγγισης σε ασθενείς του NHS για μια σειρά από καρκίνους, συμπεριλαμβανομένων αυτών του πνεύμονα, του μαστού, του ήπατος και της ουροδόχου κύστης.

Το NHS England είπε ότι αναμένει η πλειονότητα των περίπου 3.600 ασθενών που ξεκινούν τη θεραπεία με ατεζολιζουμάμπη κάθε χρόνο στην Αγγλία, να στραφούν στην ένεση που εξοικονομεί χρόνο.

Πρόσθεσε όμως, ότι οι ασθενείς που λαμβάνουν ενδοφλέβια χημειοθεραπεία σε συνδυασμό με ατεζολιζουμάμπη μπορεί να παραμείνουν στη μέθοδο της μετάγγισης.

Όλο Υγεία

Scroll to Top