Ακούστε το πιο χαλαρωτικό μουσικό κομμάτι στον κόσμο – Ρίχνει την πίεση, καταπολεμά το στρες και βελτιώνει τη διάθεση

χαλαρωτικό μουσικό κομμάτι

Νιώθετε αγχωμένοι; Αν ναι, ευτυχώς για εσάς και για όλο τον κόσμο, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορεί να έχουν βρει το πιο χαλαρωτικό μουσικό κομμάτι στον κόσμο.

Η μουσική έχει συνδεθεί από παλιά με τη χαλάρωση, την ευτυχία και τη γαλήνη — είτε πρόκειται για ένα Γρηγοριανό άσμα είτε για κάποιο μοντέρνο κομμάτι.

Οι νευροεπιστήμονες στο Ηνωμένο Βασίλειο πιστεύουν ότι βρήκαν το ένα τραγούδι που ανακουφίζει από το άγχος και ηρεμεί τις ψυχές μας περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο.

Η Mindlab International, μια εταιρεία έρευνας αγοράς, διεξήγαγε μια μελέτη πριν από μερικά χρόνια στην οποία οι συμμετέχοντες συμπλήρωναν δύσκολους (και πιθανώς αγχωτικούς) γρίφους, ενώ οι ειδικοί παρακολουθούνταν η εγκεφαλική τους δραστηριότητα. Για να μελετηθεί η επίδρασή τους, παιζόταν μουσική, καθώς εκείνοι συμπλήρωναν προσπαθούσαν να επιλύσουν τους γρίφους.

Ένα μουσικό κομμάτι ξεχώρισε περισσότερο σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα ως προς τη χαλαρωτική του επίπδραση. Το “Weightless” από τους Marconi Union (ακούστε το παρακάτω), ένα αγγλικό συγκρότημα μουσικής. Το συγκεκριμένο κομμάτι προκάλεσε μείωση του άγχους κατά 65% μεταξύ των συμμετεχόντων, σύμφωνα με την Inc.

Σύμφωνα με την DailyMail.com το τραγούδι ήταν 11% πιο αποτελεσματικό από τα περισσότερα άλλα τραγούδια διαφόρων καλλιτεχνών, όπως η Adele και οι Coldplay στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, του καρδιακού ρυθμού και της ταχύτητας αναπνοής.

Το κομμάτι αυτό του 2011 δημιουργήθηκε από το συγκρότημα, σε συνεργασία με τη Βρετανική Ακαδημία Ηχοθεραπείας, για να κάνει ακριβώς αυτό – να χαλαρώσει τους ακροατές.
Αν προτιμάτε τώρα κάποιο κομμάτι με στίχους, δοκιμάστε το “Watermark” της Enya ή το “Pure Shores” των All Saints, που αποδείχτηκαν επίσης χαλαρωτικά,

Η μουσικοθεραπεία θεωρείται μια φυσική θεραπεία σημαντική για την ανακούφιση του στρες. Επειδή το άγχος είναι σημαντική αιτία πολλών θανατηφόρων ασθενειών, η καταπολέμησή του είναι το κλειδί για τη διατήρηση της καλής υγείας.

Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει πόσο καταστροφικό μπορεί να είναι το άγχος για το σώμα και τον εγκέφαλό μας. Μην το αφήσετε λοιπόν να ξεφύγει από τον έλεγχο. Καθίστε αναπαυτικά, χαλαρώστε και απολαύστε τη μουσική.
Ακούστε το κομμάτι:

Μάνος Σιγανός

Ο Μάνος Σιγανός είναι δημοσιογράφος υγείας με πολυετή πείρα στο εν λόγω ρεπορτάζ. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, ενώ είναι πτυχιούχος Ευρωπαϊκού πολιτισμού (Β.Α) και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις ανθρωπιστικές επιστήμες (Μ.Α). Μετά την επαγγελματική του σταδιοδρομία στα περιοδικά εισήλθε στον Digital κόσμο και έκανε σεμινάρια για τα social media. Έχει εργαστεί ως αρχισυντάκτης στα περιοδικά Vita, Prevention, Menshealth και ως δημοσιογράφος υγείας στα περιοδικά Woman’s Health και ΕΓΩ. Έχει επίσης εργαστεί στις ιστοσελίδες pathfinder.gr, dailypharmanews.gr, liveit.gr, worldsecrets.gr, καθώς και στις ιστοσελίδες των περιοδικών που εργάστηκε.

Scroll to Top