Αυτή η τροφή καίει το κοιλιακό λίπος- Μέσα σε 3 εβδομάδες ενίσχυσε τον μεταβολισμό κατά 4,5%

γουακαμόλε αβοκάντο

Ναι, τώρα έχετε έναν ακόμη λόγο για να βουτήξετε σε αυτό το ντιπ. Εκτός από απίστευτη γεύση έχει την ικανότητα να συμβάλλει στην καύση λίπους και να μειώσει το λίπος στην κοιλιά!

Εάν θέλετε να χάσετε το λίπος στην κοιλιά υπάρχουν τρόποι, χωρίς να στερηθείτε κάποια νόστιμα ντιπ. Αν και δεν υπάρχει μαγικός τρόπος για να καεί το λίπος, μερικές τροφές συμβάλλουν στην καύση λίπους και μπορείτε να τις προσθέσετε στη διατροφή σας και ίσως να μην γνωρίζετε καν ότι συνδέονται με αυξημένο ρυθμό απώλειας λίπους .

Τι ακριβώς χαρακτηρίζει μία τροφή ιδανική για «καύση λίπους»;

Είναι οι τροφές που ενεργοποιούν τον μεταβολισμό σας, βοηθώντας σας να κάψετε λίπος ή απλώς σας κρατούν χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Πώς τo ντιπ γουακαμόλε καίει το κοιλιακό λίπος;

Το αβοκάντο δεν είναι μόνο γεμάτο με βιταμίνη Β6, η οποία καταπολεμά την ορμόνη του στρες, κορτιζόλη που μπορεί να προκαλέσει λίπος στην κοιλιά, αλλά παρέχει μονοακόρεστα λίπη. Αυτό είναι ένα καλό λιπαρό, το οποίο σύμφωνα με μια μελέτη στο Diabetes Care μπορεί πραγματικά να εμποδίσει την κατανομή του σωματικού λίπους γύρω από την κοιλιά σας.

Τα καλά λιπαρά από το αβοκάντο σας κρατούν χορτάτους περισσότερο. Έτσι, δεν θα αναζητήσετε κάποιο σνακ, το οποίο μπορεί να σας κάνει να καταναλώνετε συνολικά περισσότερες θερμίδες.

Φυσικά, δεν σας προτείνουμε να κάνετε μια δίαιτα μόνο με γουακαμόλε (αν και αυτό ακούγεται νόστιμο), αλλά αν θέλετε να κάψετε το λίπος στην κοιλιά, η ενσωμάτωση ενός αβοκάντο στα γεύματά σας μπορεί να κάνει την κοιλιά σας επίπεδη.

Οι ερευνητές λένε ότι η αντικατάσταση των ελαίων μαγειρικής με το λάδι αβοκάντο που είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα και ελαϊκά λιπαρά οξέα μπορεί να μειώσει το κοιλιακό λίπος, το οποίο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για μεταβολικό σύνδρομο, έναν συνδυασμό αρνητικών δεικτών υγείας που σχετίζονται με την παχυσαρκία.

Μια μελέτη στο Penn State διαπίστωσε ότι άτομα που κατανάλωναν 40 γραμμάρια (περίπου 3 κουταλιές της σούπας) ελαίων υψηλής περιεκτικότητας σε ελαϊκό έλαιο σε καθημερινή βάση για τέσσερις εβδομάδες, μείωσαν το λίπος της κοιλιάς τους κατά 1,6% σε σύγκριση με εκείνους που κατανάλωναν ένα μείγμα λινέλαιου/ελαίου καρθάμου, το οποίο είναι συγκριτικά υψηλό σε πολυακόρεστα λιπαρά.

Το ντιπ γουακαμόλε ενισχύει το μεταβολισμό και την άσκηση αντοχής

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η κατανάλωση αβοκάντο μπορεί να προσφέρει την ίδια ενεργειακή ώθηση, φυσικά. Μια μελέτη στο American Journal of Clinical Nutrition συνέκρινε τα αποτελέσματα μιας δίαιτας τριών εβδομάδων με υψηλή περιεκτικότητα σε παλμιτικό οξύ (κορεσμένα λιπαρά) με μια ισοθερμική δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε ελαϊκό οξύ (μονοακόρεστα λίπη).

Τα άτομα ακολούθησαν κάθε δίαιτα για τρεις εβδομάδες κάθε φορά, κατά τη διάρκεια των οποίων οι ερευνητές αξιολόγησαν τη σωματική δραστηριότητα και τον μεταβολικό ρυθμό μετά το φαγητό. Τα αποτελέσματα; Η σωματική δραστηριότητα ήταν 13,5% υψηλότερη κατά τη διάρκεια της δίαιτας με υψηλή περιεκτικότητα σε ελαϊκό οξύ και ο μεταβολισμός μετά το γεύμα ήταν 4,5% υψηλότερος.

 

Scroll to Top