Αυξητική επέμβαση γλουτών: Ποιες celebrity έχουν κάνει και ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την νέα μόδα

Αυξητική επέμβαση γλουτών

H αυξητική επέμβαση γλουτών είναι μια δημοφιλής χειρουργική επέμβαση στην Ευρώπη. Πολλές γυναίκες προσπαθούν να μιμηθούν την Kim Kardashian που έχει κάνει μόδα τους στρογγυλούς και γεμάτους γλουτούς.

Στην Ευρώπη είναι συνηθισμένο άντρες και γυναίκες να απευθύνονται σε κλινικές στην Τουρκία που διαφημίζουν ότι με μικρός κόστος θα τους βοηθήσουν να αποχτήσουν την εμφάνιση που ονειρεύονται. Το ίδιο κάνουν και οι celebrities (π.χ. Blac Chyna, Virginia Gallardo, Cardi B). Ωστόσο,βάζουν σε κίνδυνο την υγεία τους. Μια από τις δημοφιλείς επεμβάσεις που ενέχει κινδύνους είναι και η αυξητική επέμβαση γλουτών (BBL).

Oι κίνδυνοι που ενέχει η αυξητική γλουτών

To ΒΒL ή Βrazilian Butt Lift είναι μία αυξητική επέμβαση γλουτών που έχει γίνει πολύ δημοφιλής τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με την Daily mail, η 31 ετών Melissa Kerr, ταξίδεψε από το Norflock στο ιδιωτικό νοσοκομείο Medicana Kadikoy στην Κωνσταντινούπολη, το 2019 για να κάνει την αυξητική επέμβαση γλουτών κόστους 3,200 δολαρίων. Η Melissa πέθανε στο νοσοκομείο την ημέρα του χειρουργείου.

Η επικίνδυνη αυτή επέμβαση σχεδιάστηκε για να δημιουργεί μία πιο ζωηρή εικόνα στους γλουτούς διάσημων προσωπικοτήτων όπως για παράδειγμα οι αδερφές Kardashian.

Kim Kardashian
Πηγή: Instagram

Πώς γίνεται το BBL

Αρχικά με τη μέθοδο της λιποαναρρόφησης, συγκεντρώνεται το λίπος από τους μηρούς, τη μέση, την κοιλιά, τους γλουτούς αλλά και άλλες περιοχές. Με ειδικό εξοπλισμό, το λίπος προετοιμάζεται για μεταφορά και στη συνέχεια έγχυση, σε συγκεκριμένα σημεία των γλουτών, δίνοντας έτσι στα οπίσθια μεγαλύτερη και πιο καμπυλωτή εμφάνιση.

Blac Chyna
Blac Chyna Πηγή: Instagram

Σύμφωνα με το Αμερικάνικο Συμβούλιο Πλαστικής Χειρουργικής, το BBL είναι  η μεταφορά του λίπους σε στοχευμένα σημεία. Η διαδικασία του χειρουργείου φαίνεται να διαρκεί τουλάχιστον δύο ώρες.

Η ανασφάλεια για τα πιο επίπεδα» οπίσθια είναι ένας πολύ κοινός λόγος που ο κόσμος επιλέγει να κάνει αυτή την επέμβαση. Πολλοί ειδικοί επίσης έχουν κατηγορήσει τα social media και τις τέλεια σκηνοθετημένες αναρτήσεις των διασήμων.

Πολλοί γιατροί αποθαρρύνουν τους ασθενείς τους από το να προχωρήσουν σε αυτή την επέμβαση και τους προτείνουν να πάνε στο γυμναστήριο και να κάνουν ασκήσεις που μπορεί να γεμίσουν τις συγκεκριμένες περιοχές.

 Cardi B
H Cardi B λέγεται ότι έχει κάνει και αυτή BLL. Πηγή: Instagram

Οι κίνδυνοι της επέμβασης

Το BBL είναι μία από τις πιο επικίνδυνες αυξητικές επεμβάσεις της εποχής μας, αναφέρει η Daily Mail. Μάλιστα το ποσοστό θανάτου είναι μεγαλύτερο από τις περισσότερες επεμβάσεις με ποσοστό 1 στους 15,000 ασθενείς να θέτει σε κίνδυνο την υγεία του.

Ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους της επέμβασης είναι να εγχύσει ο χειρουργός το λίπος κατά λάθος στο αίμα δημιουργώντας θρόμβο.

Κάποιες άλλες παρενέργειες που έχει αυτή η επέμβαση είναι το μελάνιασμα, το πρήξιμο, το προσωρινό μούδιασμα και τα σημάδια. Φυσικά όπως κάθε επέμβαση έτσι και αυτή έχει τον κίνδυνο της αιμορραγίας και της λοίμωξης.

Αναστασία Αναστασιάδου
Αναστασία Αναστασιάδου

Scroll to Top