Ειδικός αποκαλύπτει ποια είναι η ιδανική ώρα να επισκεφτείτε την τουαλέτα

τουαλέτα

Σύμφωνα με μια ειδικό σε θέματα υγείας, αν πηγαίνετε στην τουαλέτα μια συγκεκριμένη ώρα της ημέρας, είναι σημάδι της καλής σας υγείας. Δείτε γιατί…

Ωστόσο, εάν δυσκολεύεστε να την επισκεφτείτε το πρωί, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε, όπως να τρώτε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, να πίνετε πολύ νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας και να έχετε τη συνήθεια να κάνετε σύντομους περιπάτους μετά από μεγάλα γεύματα, σύμφωνα με την Hum Nutrition.

Η ομαλή λειτουργία του εντέρου μπορεί να είναι απαραίτητη για την καλή υγεία, αλλά ο ακριβής αριθμός των φορών που πρέπει να έχετε κακώσεις σε μια εβδομάδα εξαρτάται από την ηλικία, τη διατροφή και τη σωματική σας δραστηριότητα.

Οι ειδικοί υγείας λένε ότι θα πρέπει να πηγαίνετε στην τουαλέτα τουλάχιστον 2-3 φορές την ημέρα. Η πρωινή, ωστόσο, επίσκεψη είναι ιδιαίτερα σημαντική όπως θα δείτε παρακάτω.

Μερικοί παράγοντες που συμβάλλουν στη μη υγιή λειτουργία του εντέρου περιλαμβάνουν την έλλειψη ύπνου κατά τη διάρκεια του οποίου το σώμα μας αποτοξινώνεται και επεξεργάζεται την τροφή μέσω του ήπατος και των νεφρών. Ο κακός ύπνος μπορεί να επηρεάσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και, με τη σειρά του, την υγεία του εντέρου σας.

Σύμφωνα με έρευνες, η στέρηση ύπνου αυξάνει τη φλεγμονή στο σώμα σας και μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερο κίνδυνο παχυσαρκίας, καρδιακών παθήσεων και διαβήτη.

Η Δρ Janine Bowring μοιράστηκε ένα βίντεο στο TikTok εξηγώντας ότι η καλύτερη στιγμή για να χρησιμοποιήσετε την τουαλέτα κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι αμέσως μετά το ξύπνημα, καθώς «σύμφωνα με την Κινεζική Ιατρική, οι πρωινές κενώσεις είναι η βέλτιστη ώρα για όλα τα όργανα του οργανισμού.

Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε κάτω από τον λογαριασμό @j9naturally, η Καναδή γιατρός συνέχισε προσθέτοντας: «Γνωρίζουμε ότι το σώμα έχει εργαστεί για την αποτοξίνωση του όλη τη νύχτα μέσω του ήπατος και των νεφρών. Όλες εκείνες οι τοξίνες στις οποίες εκτέθηκε κατά τη διάρκεια της ημέρας έχουν διοχετευθεί στα έντερα μέχρι  το πρωί για να ξαναρχίσουμε τη μέρα μας απαλλαγμένοι από τοξίνες».

 

Μάνος Σιγανός

Ο Μάνος Σιγανός είναι δημοσιογράφος υγείας με πολυετή πείρα στο εν λόγω ρεπορτάζ. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, ενώ είναι πτυχιούχος Ευρωπαϊκού πολιτισμού (Β.Α) και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις ανθρωπιστικές επιστήμες (Μ.Α). Μετά την επαγγελματική του σταδιοδρομία στα περιοδικά εισήλθε στον Digital κόσμο και έκανε σεμινάρια για τα social media. Έχει εργαστεί ως αρχισυντάκτης στα περιοδικά Vita, Prevention, Menshealth και ως δημοσιογράφος υγείας στα περιοδικά Woman’s Health και ΕΓΩ. Έχει επίσης εργαστεί στις ιστοσελίδες pathfinder.gr, dailypharmanews.gr, liveit.gr, worldsecrets.gr, καθώς και στις ιστοσελίδες των περιοδικών που εργάστηκε.

Scroll to Top