Γέννησε δίδυμα με μία ημέρα διαφορά! Η μια στα 50 εκατομμύρια περίπτωση γυναίκας με δύο μήτρες

δίδυμα

Μια 32χρονη γυναίκα από την Αλαμπάμα που γεννήθηκε με δύο μήτρες και έμεινε έγκυος και στις δύο γέννησε δίδυμα κορίτσια σε διαφορετικές ημέρες.

«Τα μωρά-θαύματα γεννήθηκαν!», έγραψε σε μια ανάρτησή της στον λογαριασμό της στο Instagram η Kelsey Hatcher, η οποία καταγράφει την ιστορία της. Πρόσθεσε ότι τα κορίτσια «αποφάσισαν ότι ήταν τόσο σπάνια στατιστικά ώστε έπρεπε να έχουν η καθεμιά τα δικά της ξεχωριστά γενέθλια».

δίδυμα
Φωτογραφία: Andrea Mabry / UAB

Η πρώτη, που ονομάζεται Roxi Layla, γεννήθηκε την Τρίτη, ενώ την Τετάρτη ακολούθησε η Rebel Laken. Το καθένα από τα βρέφη ζύγιζε πάνω από 3,2 κιλά.

Οι γιατροί είχαν υπολογίσει ημερομηνία τοκετού την ημέρα των Χριστουγέννων. Όμως, μετά από 20 ώρες τοκετού που προκάλεσαν οι γιατροί στις 39 εβδομάδες, τα δίδυμα έφτασαν λίγο νωρίτερα για να είναι στο σπίτι για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Η μητέρα και οι κόρες πήραν άμεσα εξιτήριο από το νοσοκομείο, με την Hatcher να μοιράζεται στη συνέχεια λεπτομέρειες σχετικά με τον τοκετό.

δίδυμα
Φωτογραφία: Andrea Mabry / UAB

Η 32χρονη ήξερε από την ηλικία των 17 ετών ότι είχε δίδελφη μήτρα, μια σπάνια συγγενή πάθηση που πιστεύεται ότι επηρεάζει περίπου το 0,3% των θηλυκών. Σε τέτοιες περιπτώσεις, κάθε μήτρα έχει μόνο μία ωοθήκη και μία σάλπιγγα.

δίδυμα
Φωτογραφία: Andrea Mabry / UAB

Κατά τη διάρκεια μιας συνηθισμένης επίσκεψης για τον υπέρηχο των οκτώ εβδομάδων τον περασμένο Μάιο, η Hatcher, μασέρ και ήδη μητέρα τριών παιδιών, έμαθε ότι όχι μόνο είχε δίδυμα, αλλά ότι υπήρχε ένα έμβρυο σε κάθε μήτρα της.

«Μόλις εκείνη η γιατρός μετακίνησε τη ράβδο στην άλλη μήτρα, λαχάνιασα», θυμάται η μητέρα, σύμφωνα με δήλωση του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα στο νοσοκομείο του Μπέρμιγχαμ. «Σίγουρα, υπήρχε άλλο ένα μωρό. Απλώς δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε».

δίδυμα
Φωτογραφία: Andrea Mabry / UAB

Διπλή μήτρα, περισσότερος χώρος για να αναπτυχθούν τα μωρά

Οι εγκυμοσύνες και στις δύο μήτρες είναι εξαιρετικά σπάνιες, σύμφωνα με την Shweta Patel, τη μαιευτήρα-γυναικολόγο που φρόντιζε τη Hatcher στο Women & Infants Center του UAB.

δίδυμα
Φωτογραφία: Andrea Mabry / UAB

Η Patel ήταν η γιατρός της Hatcher κατά τη διάρκεια της τρίτης εγκυμοσύνης της. «Αλλά αυτό ήταν μόνο ένα μωρό -τώρα, τα δύο μωρά σε δύο μήτρες είναι μια πραγματική ιατρική έκπληξη», είπε η γιατρός, σημειώνοντας ότι έλαβε πρόσθετη βοήθεια από ειδικούς στη μαιευτική υψηλού κινδύνου.

δίδυμα
Φωτογραφία: Andrea Mabry / UAB

Ο Richard Davis, καθηγητής στο Τμήμα Μητρικής-Εμβρυϊκής Ιατρικής του νοσοκομείου, είπε ότι η συγγενής ανωμαλία της διπλής εγκυμοσύνης σε δίδελφη μήτρα της Hatcher σήμαινε ότι τα μωρά της δεν αναγκάζονταν να μοιράζονται μια ενιαία, στενή μήτρα, μια κατάσταση που θα καθιστούσε τον πρόωρο τοκετό μεγάλη πιθανότητα.

«Στην περίπτωση αυτή, το κάθε μωρό είχε τη δική του μήτρα, σάκο, πλακούντα και ομφάλιο λώρο, επιτρέποντάς τους επιπλέον χώρο να μεγαλώσουν και να αναπτυχθούν», είπε ο Davis.

Οι πιθανότητες διπλής εγκυμοσύνης σε δύο μήτρες είναι μία στα 50 εκατομμύρια – με την τελευταία ευρέως γνωστή περίπτωση στο Μπαγκλαντές το 2019, όταν η Αρίφα Σουλτάνα, τότε 20 ετών, γέννησε υγιή μωρά με διαφορά 26 ημερών.

δίδυμα
Φωτογραφία: Andrea Mabry / UAB
Όλο Υγεία

Scroll to Top