Γιατρός απαλλάχθηκε από ανίατο όγκο στον εγκέφαλο χάρη σε δική του πρωτοποριακή θεραπεία

όγκος στον εγκέφαλο
  • Ο Αυστραλός καθηγητής Richard Scolyer εφάρμοσε τη δική του πρωτοποριακή έρευνα για το μελάνωμα στον ανίατο καρκίνο του εγκεφάλου.
  • Ο καθηγητής Scolyer, μαζί με την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, Georgina Long, ανακηρύχθηκαν Αυστραλοί της Χρονιάς.
  • Έγινε ο πρώτος ασθενής με καρκίνο του εγκεφάλου στον κόσμο που έκανε συνδυαστική ανοσοθεραπεία πριν από τη χειρουργική επέμβαση.
  • Ο καθηγητής Scolyer ελπίζει τώρα ότι ο όγκος του δεν θα επιστρέψει.

Ο Αυστραλός καθηγητής Richard Scolyer ανακηρύχθηκε ένας από τους Άνδρες της Χρονιάς στην Αυστραλία για τη σωτήρια εργασία του για το μελάνωμα -η βάση της οποίας χρησιμοποιήθηκε για τη θεραπεία του δικού του ανίατου καρκίνου στον εγκέφαλο.

Ο Αυστραλός γιατρός που εφάρμοσε τη δική του πρωτοποριακή έρευνα για το μελάνωμα στον ανίατο καρκίνο του εγκεφάλου με τον οποίο διαγνώστηκε πριν από σχεδόν ένα χρόνο, σήμερα εξακολουθεί να είναι απαλλαγμένος από καρκίνο.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ δηλώνει πιο ευτυχισμένος από ποτέ, αφού τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης μαγνητικής τομογραφίας έδειξαν ότι δεν υπήρχε σημάδι υποτροπής του γλοιοβλαστώματος του -τουλάχιστον ακόμη.

Η ανάρτηση του καθηγητή που αντιμετώπισε με δική του θεραπεία τον ανίατο όγκο στον εγκέφαλο

Σε μια ανάρτησή του στο X, ο καθηγητής Scolyer, ο οποίος μαζί με την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, Georgina Long, ανακηρύχθηκαν Αυστραλοί της Χρονιάς, είπε:

«Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος!!!!! Ευχαριστώ την υπέροχη ομάδα που με φροντίζει τόσο καλά, ειδικά τη γυναίκα μου Katie και την υπέροχη οικογένειά μας!»

Ο πρώτος ασθενής στον κόσμο που έκανε συνδυαστική ανοσοθεραπεία πριν το χειρουργείο

Ο καθηγητής Scolyer, του οποίου η θεραπεία για το μελάνωμα έσωσε χιλιάδες ανθρώπους, βρέθηκε με όγκο στον εγκέφαλο τον περασμένο Ιούνιο μετά από επιληπτική κρίση στην Πολωνία.

όγκος στον εγκέφαλο
Φωτογραφία: Richard Scolyer

Έγινε ο πρώτος ασθενής με καρκίνο του εγκεφάλου στον κόσμο που έκανε συνδυαστική ανοσοθεραπεία πριν από τη χειρουργική επέμβαση, καθώς χρησιμοποίησε τα θεμέλια της εργασίας του που άλλαξαν το τοπίο για το μελάνωμα στον εαυτό του.

Ο καθηγητής Scolyer ελπίζει τώρα ότι ο όγκος του δεν θα επιστρέψει καθώς, σύμφωνα με τον γιατρό, ο διάμεσος χρόνος για την επανεμφάνιση του όγκου στον εγκέφαλο τετάρτου βαθμού από τον οποίο έπασχε είναι έξι μήνες.

«Κάνοντας μια πειραματική θεραπεία με κίνδυνο να συντομεύσει τη ζωή του, έχει προχωρήσει στην κατανόηση του καρκίνου του εγκεφάλου και ωφελεί τους μελλοντικούς ασθενείς», δήλωσε το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ ανακοινώνοντας το βραβείο «Αυστραλοί της Χρονιάς» για τους καθηγητές Scolyer και Long.

όγκος στον εγκέφαλο
Ο καθηγητής Richard Scolyer με την καθηγήτρια Georgina Long / Φωτογραφία: Richard Scolyer

Το μελάνωμα γίνεται πλέον ιάσιμο χάρη στην προσέγγιση των Αυστραλών επιστημόνων

Οι καθηγητές, οι οποίοι είναι από κοινού ιατρικοί διευθυντές του Ινστιτούτου Μελανώματος της Αυστραλίας, έκαναν την ασθένεια ιάσιμη χάρη στην ανοσοθεραπευτική τους προσέγγιση, η οποία ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα του ίδιου του ασθενούς.

Μιλώντας στο Sky News τον Φεβρουάριο, ο καθηγητής Scolyer είπε ότι «ο κίνδυνος σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών σε αυτά τα είδη φαρμάκων είναι αρκετά υψηλός, αλλά μέχρι στιγμής δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος και ελπίζω να παραμείνει έτσι για λίγο ακόμα».

όγκος στον εγκέφαλο
Φωτογραφία: Richard Scolyer

«Έχουμε δείξει ότι μπορούμε να ενεργοποιήσουμε το ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτό είναι τώρα ένα θεμελιώδες πρώτο βήμα για να αλλάξουμε το πεδίο και τον τρόπο με τον οποίο διερευνώνται τα φάρμακα στον καρκίνο του εγκεφάλου», πρόσθεσε με τη σειρά της η καθηγήτρια Long.

Μαριάννα Σπανού

Η Μαριάννα Σπανού έχει συνεργαστεί με έντυπα και διαδικτυακά μέσα ποικίλης θεματολογίας, όπως iefimerida.gr, ygeiamou.gr, 4green.gr, autotriti-touring.gr, αποκτώντας εμπειρία σε πολλές πτυχές της δημοσιογραφίας. Πιστεύει ότι κάνοντας σωστά αυτό το επάγγελμα, έχουμε στα χέρια μας ένα πραγματικό εργαλείο για να αλλάξουμε τον κόσμο προς το καλύτερο.

Scroll to Top