Γιατρός αποκαλύπτει τα 3 σημάδια έλλειψης σιδήρου που εμφανίζονται στα χέρια σας

έλλειψης σιδήρου

Ο σίδηρος είναι ένα κρίσιμο μέταλλο που είναι υπεύθυνο για πολλούς ζωτικούς ρόλους στο σώμα σας. Εάν δεν έχετε αυτό το βασικό θρεπτικό συστατικό, μπορεί να αναπτύξετε σιδηροπενική αναιμία.

Παρόλο που τα δισκία σιδήρου και οι τροφές πλούσιες σε σίδηρο θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αύξηση των επιπέδων σιδήρου στο σώμα σας σας, πρέπει πρώτα να προσδιορίσετε την πάθηση που προκαλεί το πρόβλημα.

Η Δρ Janine Bowring, μια φυσιοπαθητική γιατρός, επισκέφθηκε το κανάλι της TikTok, για να περιγράψει τρία σημάδια έλλειψης σιδήρου στα χέρια σας.

Η γιατρός εξήγησε ότι κάποιες ενδείξεις ότι σας λείπει σίδηρος θα μπορούσαν να κρύβονται στην υφή και το σχήμα των νυχιών σας.

Μιλώντας στο TikTok, είπε: «Επομένως, αν παρατηρήσετε ότι τα νύχια σας είναι πολύ εύθραυστα, σπάνε συνέχεια, ίσως ακόμη και να έχουν σχήμα κυρτό, αυτό μπορεί να είναι ένδειξη έλλειψης σιδήρου».

«Οπότε αυτό είναι κάτι που σίγουρα πρέπει να το ελέγξετε με το γιατρό σας».

Σύμφωνα με μια δημοσίευση που δημοσιεύτηκε στο QJM: An International Journal of Medicine, τα νύχια με εσοχή, γνωστά και ως κοιλονυχία, επηρεάζουν περίπου το 5,4 % των ατόμων με έλλειψη σιδήρου.

Η δημοσίευση εξηγεί: «Πιστεύεται ότι συμβαίνει λόγω της παραμόρφωσης προς τα πάνω των πλευρικών τμημάτων των εύκαμπτων πλακών νυχιών με έλλειψη σιδήρου λόγω μηχανικής πίεσης».

Εκτός από αλλαγές στα νύχια σας, η έλλειψη σιδήρου μπορεί να προκαλέσει τα ακόλουθα σημάδια:

  • Κούραση και έλλειψη ενέργειας
  • Δυσκολία στην αναπνοή
  • Αξιοσημείωτοι καρδιακοί παλμοί (αίσθημα παλμών)
  • Πιο χλωμό από το συνηθισμένο δέρμα
  • Πονοκέφαλοι.

Το NHS συνιστά να επισκεφτείτε έναν γιατρό εάν αντιμετωπίζετε συμπτώματα σιδηροπενικής αναιμίας.

Ευτυχώς, η Δρ Bowring εξήγησε επίσης ποια συμπληρώματα και τροφές πλούσιες σε σίδηρο είναι τα καλύτερα για την ενίσχυση της πρόσληψης του βασικού μετάλλου.

Είπε: «Η συμβουλή μου είναι να αυξήσετε τις τροφές σας που περιέχουν σίδηρο, όπως κρέας , σύκα, χουρμάδες, μελάσα – επίσης μια καλή πηγή απορροφήσιμου σιδήρου.

 

Όλο Υγεία

Scroll to Top